Criteriul National

De data aceasta, profitorii şi oportuniştii pot rămâne cu botul umflat Partea Întâi

De data aceasta, profitorii şi oportuniştii pot rămâne cu botul umflat Partea Întâi
mai 31
10:49 2016

AVERTISMENT!

REDACȚIA ZIARULUI NOSTRU INVOCĂ ARTICOLUL NUMĂRUL 30 DIN CONSTITUȚIE CE PRECIZEAZĂ CLAR CĂ LIBERTATEA DE EXPRIMARE A GÂNDURILOR, A OPINIILOR SAU A CREDINŢELOR ŞI LIBERTATEA CREAŢIILOR DE ORICE FEL, PRIN VIU GRAI, PRIN SCRIS, PRIN IMAGINI, PRIN SUNETE SAU PRIN ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE ÎN PUBLIC SUNT INVIOLABILE.IAR CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

201

 

Profitorii şi oportuniştii pot avea o mare surpriză. Cei care deja se pregătesc ca să intre pe uşa din spate a unor instituţii publice ca să primească răsplata vor fi foarte dezamăgiţi. Ca să putem descuraja anumite tipuri de jafuri care se făceau până acum asupra banilor ce sunt plătiţi de către cetăţeni sub forma taxelor şi impozitelor, vom prezenta câteva reguli care pot fi luate în considerare de către instituţiile publice înainte să gândească să-şi bată joc de cetăţeni şi de banii lor.

Până atunci, considerăm oportun să lansăm o avertizare către grupurile de profitori şi oportunişti care sunt gata să primească răsplata. Degeaba vă înghesuiţi şi dati din coate ca să ajungeţi în faţă. Mulţi dintre cei care se pregătesc să stau la coadă ca să primească răsplata vor rămâne foarte dezamăgiţi

• Bugetul municipialităţii este alcătuit după un principiu imoral. În mod normal, ar fi trebuit să exista o lege care să limiteze adâncimea braţelor care se bagă în buzunarele cetăţenilor şi a firmelelor, însă din păcate lucrurile sunt făcute ca să poată exista întotdeauna un jaf care să fie făcut cu legile create tot de către ei, adică de hoţii pe care îi trimit în Parlament.

• Regiunea Dobrogea este una strategică şi are un potenţial uriaş să atragă fonduri ale Uniunii Europene.

• Alte sume de bani pot fi atrase sub formă de sponsorizări de pe piaţa internaţională pentru o serie de proiecte despre care putem vorbi cu alte ocazie si care, pe lângă faptul că ajută regiunea să atingă anumite obiective strategice, creează şi un număr relativ mare de locuri de muncă.

• Din cauza unor asemenea avantaje, ar fi trebuit ca legiutorii să oblige autorităţile locale ca minim 70% din întregul buget să fi obtinut din veniturile externe , activitati de prestare a serviciilor ,si cele ce pot fi realizate în sistem public privat. Din păcate bugetul este realizat numai după banii care se obţin cu japca din buzunarele oamenilor şi a firmelor. Acest lucru se întâmplă deoarece de ani de zile constănţenii au tăcut crezând că este normal ca astfel de nereguli se petrec. Lipsa de reactie a cetăţenilor au făcut ca reprezentanţi ai autorităţilor locale şi găşcuţa din preajma lor să prindă curaj şi să creadă ca nimeni nu -i poate deranja.

În tot acest timp văzând că dacă depun proiecte pentru a atrage bani europeni ei ajung să fie controlaţi şi luaţi la întrebări , atunci au decis să nu depună niciun fel de proiecte, ceea ce este foarte rău din următoarea cauză. Dacă de exemplu din banii europeni obţineau 300 de milioane de euro puteau să reducă taxele şi impozitele plătite de către cetăţeni şi de firme cu 300 de milioane.

twain

Cum se poate vedea, cetăţenii nu sunt păgubiţi doar din cauza taxelor pe care le plătesc cât şi pentru iresponsabilitatea celor care nu depun proiecte ca sa atragă veniturile din sursele externe. Filosofia lor bugetară este una cinică – „Luăm doar de la fraieri deoarece nu au cum să ne controleze şi să ne ia la întrebări. Cu fiţuica aceasta denumită lege si care a fost elaborată de către oamenii noştri pe care i –am trimis la Parlament scoatem şi pielea de pe ei pentru ca nu au ce să ne facă!”

Având în vedere gravitate unei astfel de situaţii, vom reveni pentru a vă mai prezenta încă şapte modalităţi diferite prin intermediul cărora dorim să descurajam pe toţi profitorii şi paraziţii care îşi dau cu coatele ca sa poată ajunge în fruntea bucatele, iar alţii se înghesuie în uşile din spatele unor instituţii publice cu fel şi fel de fiţuici pe post de proiect în speranţa că vor obţine banii care reprezintă de fapt un fel de răsplată!

Sursa foto : conspiratiisimistere.wordpress.com,www.dorintudoran.com

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro