Criteriul National

De data aceasta, profitorii şi oportuniştii pot rămâne cu botul umflat Partea Întâi

De data aceasta, profitorii şi oportuniştii pot rămâne cu botul umflat Partea Întâi
mai 31
10:49 2016

AVERTISMENT!

REDACȚIA ZIARULUI NOSTRU INVOCĂ ARTICOLUL NUMĂRUL 30 DIN CONSTITUȚIE CE PRECIZEAZĂ CLAR CĂ LIBERTATEA DE EXPRIMARE A GÂNDURILOR, A OPINIILOR SAU A CREDINŢELOR ŞI LIBERTATEA CREAŢIILOR DE ORICE FEL, PRIN VIU GRAI, PRIN SCRIS, PRIN IMAGINI, PRIN SUNETE SAU PRIN ALTE MIJLOACE DE COMUNICARE ÎN PUBLIC SUNT INVIOLABILE.IAR CENZURA DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

201

 

Profitorii şi oportuniştii pot avea o mare surpriză. Cei care deja se pregătesc ca să intre pe uşa din spate a unor instituţii publice ca să primească răsplata vor fi foarte dezamăgiţi. Ca să putem descuraja anumite tipuri de jafuri care se făceau până acum asupra banilor ce sunt plătiţi de către cetăţeni sub forma taxelor şi impozitelor, vom prezenta câteva reguli care pot fi luate în considerare de către instituţiile publice înainte să gândească să-şi bată joc de cetăţeni şi de banii lor.

Până atunci, considerăm oportun să lansăm o avertizare către grupurile de profitori şi oportunişti care sunt gata să primească răsplata. Degeaba vă înghesuiţi şi dati din coate ca să ajungeţi în faţă. Mulţi dintre cei care se pregătesc să stau la coadă ca să primească răsplata vor rămâne foarte dezamăgiţi

• Bugetul municipialităţii este alcătuit după un principiu imoral. În mod normal, ar fi trebuit să exista o lege care să limiteze adâncimea braţelor care se bagă în buzunarele cetăţenilor şi a firmelelor, însă din păcate lucrurile sunt făcute ca să poată exista întotdeauna un jaf care să fie făcut cu legile create tot de către ei, adică de hoţii pe care îi trimit în Parlament.

• Regiunea Dobrogea este una strategică şi are un potenţial uriaş să atragă fonduri ale Uniunii Europene.

• Alte sume de bani pot fi atrase sub formă de sponsorizări de pe piaţa internaţională pentru o serie de proiecte despre care putem vorbi cu alte ocazie si care, pe lângă faptul că ajută regiunea să atingă anumite obiective strategice, creează şi un număr relativ mare de locuri de muncă.

• Din cauza unor asemenea avantaje, ar fi trebuit ca legiutorii să oblige autorităţile locale ca minim 70% din întregul buget să fi obtinut din veniturile externe , activitati de prestare a serviciilor ,si cele ce pot fi realizate în sistem public privat. Din păcate bugetul este realizat numai după banii care se obţin cu japca din buzunarele oamenilor şi a firmelor. Acest lucru se întâmplă deoarece de ani de zile constănţenii au tăcut crezând că este normal ca astfel de nereguli se petrec. Lipsa de reactie a cetăţenilor au făcut ca reprezentanţi ai autorităţilor locale şi găşcuţa din preajma lor să prindă curaj şi să creadă ca nimeni nu -i poate deranja.

În tot acest timp văzând că dacă depun proiecte pentru a atrage bani europeni ei ajung să fie controlaţi şi luaţi la întrebări , atunci au decis să nu depună niciun fel de proiecte, ceea ce este foarte rău din următoarea cauză. Dacă de exemplu din banii europeni obţineau 300 de milioane de euro puteau să reducă taxele şi impozitele plătite de către cetăţeni şi de firme cu 300 de milioane.

twain

Cum se poate vedea, cetăţenii nu sunt păgubiţi doar din cauza taxelor pe care le plătesc cât şi pentru iresponsabilitatea celor care nu depun proiecte ca sa atragă veniturile din sursele externe. Filosofia lor bugetară este una cinică – „Luăm doar de la fraieri deoarece nu au cum să ne controleze şi să ne ia la întrebări. Cu fiţuica aceasta denumită lege si care a fost elaborată de către oamenii noştri pe care i –am trimis la Parlament scoatem şi pielea de pe ei pentru ca nu au ce să ne facă!”

Având în vedere gravitate unei astfel de situaţii, vom reveni pentru a vă mai prezenta încă şapte modalităţi diferite prin intermediul cărora dorim să descurajam pe toţi profitorii şi paraziţii care îşi dau cu coatele ca sa poată ajunge în fruntea bucatele, iar alţii se înghesuie în uşile din spatele unor instituţii publice cu fel şi fel de fiţuici pe post de proiect în speranţa că vor obţine banii care reprezintă de fapt un fel de răsplată!

Sursa foto : conspiratiisimistere.wordpress.com,www.dorintudoran.com

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo