Criteriul National

DE LUAT AMINTE! Un interesant studiu despre importanta mesajelor postate pe Facebook!

august 09
11:00 2015

 

Dupa cum se stie, Facebook a devenit un adevarat fenomen in ultimii 5 ani de zile pe tot mapamondul. Fiind una dintre cele mai uzitate reţele sociale, este intens acaparata de o multitudine  de mesaje prin care utilizatorii caută să atragă atenţia cu absolut orice preţ. Bineinteles, unii dintre semeni cauta senzationalul si totdata „recunoasterea”, acea notorietate atunci cand  vor să se laude în faţa prietenilor online, prin varietatea si excentricitatea mesajelor, a statusurilor postate. Recent,analizând statusurile publicate, cercetătorii pot afla multe detalii despre personalitatea celui care le-a scris! Pare de domeniul SF, insa aceasta cercetare ar trebui sa ne puna pe ganduri!

 

Facebook  Criteriul National
Un studiu publicat în revista Personality and Individual Differences arată că prin analiza unor patternuri din statusurile de pe Facebook se pot observa trăsături de personalitate şi motivele care îi determină pe oameni să scrie pe aceste reţele sociale, scrie The Independent. În cadrul studiului au fost analizate statusuri scrise de un numar estimativ de 55 de persoane din orice categorie sociala.

 

Cercetătorii au observat astfel că extrovertiţii postează de obicei mai des pe Facebook şi scriu în special despre activităţile lor zilnice şi despre viaţa lor socială. Cei care scriu mai multe despre politică sau transmit diferite ştiri sunt de regulă persoane foarte deschise spre noi experienţe, cu o sete mare de cunoaştere.

În schimb, cei care scriu statusuri despre copiii lor sunt persoane foarte conştiincioase, spun cercetătorii. Persoanele care scriu în special despre partenerul de viaţă tind însă să aibă probleme cu respectul de sine.

Nu în ultimul rând, utilizatorii care îşi asaltează prietenii online cu texte despre dieta lor sănătoasă şi despre performanţele lor sportive deosebite sunt de obicei narcisişti. Ei vor să atragă atenţia cu orice preţ şi caută validare din partea cunoscuţilor pentru comportamentul lor. Faptul că primesc multe comentarii de apreciere şi LIKE-uri de la prieteni îi va încuraja să continue şi mai agresiv această formă de comunicare, iar narcisismul lor va fi tot mai accentuat, avertizează cercetătorii.
Sursa foto : www.yoda.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo