Criteriul National

DE RETINUT! Ce parole de email trebuie să folosim pentru a evita furtul de date personale!

august 08
14:38 2015

 

 Cele mai folosite parole sunt…şi cel mai uşor de spart! Astfel ne avertizează specialiştii în IT. Poliţiştii primesc zeci de plângeri din partea persoanelor cărora hackerii le-au spart emailurile din cauză că parolele erau prea simple.

Furt cibernetic Criteriul National

Potrivit ultimelor date,cele mai folosite parole conţin combinaţii de cifre crescătoare şi numele utilizatorului şi al unor membri de familie, reiese dintr-un clasament realizat de specialişti IT. În top apar şi parole care conţin termenii “fotbal” sau „dragon”.

„Sunt parolele din puţine cifre, 1,2,3 sau 1,2,3,4, adminin, numele utilizatorului, al copilului, al animalului de companie”, a explicat George Răzvan Stan, specialist IT, citat de site-ul televiziunii  digi24.ro.

Hackerii pot ajunge să instaleze pe calculatorul victimei un virus prin care pot prelua controlul întregului sistem informatic.

“De aici putem extinde, pentru a intra în posesia unor date bancare, se poate folosi de resursele victimei pentru a genera viitoarele atacuri sub anonimat”, a declarat un ofiţer din cadrul serviciului de combatere a criminalităţii.

Pentru a evita astfel de situaţii, specialiştii recomandă ca parolele să conţină multe caractere, combinaţii de cifre şi litere, dar şi semne de punctuaţie. În plus, specialiştii recomandă să apelăm la diverse site-uri de securitate.

Sursa foto www.emaramures.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo