Criteriul National

De unde ne putem alimenta cu stiri veridice?

De unde ne putem alimenta cu stiri veridice?
octombrie 15
11:41 2018

In ultima perioada internetul a inceput sa fie populat din ce in ce mai mult de website-uri pe care putem citi stiri internationale si nationale independente. Aceasta tendinta a fost creata de jurnalisti care de-a lungul timpului au dorit sa transmita mesaje intr-un mod liber, fara a fi ingraditi de normele clasice regasite in presa actuala.

Se poate observa o diferenta clara in modul in care un articol este redactat de catre un jurnalist pe un astfel de website anonim, fata de cele regasite pe site-urile mari de presa. Sub protectia anonimatului, un jurnalist poate sa prezinte informatiile curente intr-un mod liber, obiectiv, fara a trebui sa se teama de sanctiuni sau alte tipuri de repercursiuni, iar un exemplu in acest sens este Centrul de Stiri, un portal de stiri si informatii locale administrat de jurnalisti independenti.

Cu totii cunoastem foarte bine modul in care presa este ingradita, redusa la tacere uneori, de catre interesele persoanelor aflate la conducere. Tocmai ca un manifest impotriva acestei incalcari crase ale drepturilor fundamentale si libertatilor umane, jurnalisti din intreaga lume au decis sa mearga pe calea lor proprie si sa isi inregistreze adrese de web de unde sa poata prezenta afacerile interne si externe intr-un mod liber, obiectiv si neingradit.

Un alt astfel de website, administrat de o echipa de redactori si fost jurnalisti romani este Casteluna. Ideea de a crea un astfel de website s-a nascut din dorinta echipei de a putea prezenta liber informatiile de interes national si international, in forma lor adevarata. Tocmai din aceste considerente, pe Casteluna veti regasi continut foarte clar, de calitate care trateaza subiecte indraznete, care uneori nu vor putea fi citite pe site-urile clasice de presa.

Datorita curajului pe care redactorii Centrului de Stiri sau Casteluna il au, puteti regasi tratate probleme de interes international foarte acide, indraznete pe care ziarele clasice nu ar putea sa le prezinte. Dar pe langa stiri internationale senzationale puteti regasi si articole care trateaza subiecte precum dezvoltarea personala, sfaturi de lifestyle si chiar recenzii la autovehicule.

Desi continutul este divers, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la calitatea acestuia. Redactorii care administreaza din pasiune acest website provin din domenii diferite, fapt care poate fi observat in diversitatea continutului, dar si a modului clar, concis si puternic in care acestia isi prezinta ideile in scris.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

CentruldeStiri

CentruldeStiri

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu