Criteriul National

De unde ne putem alimenta cu stiri veridice?

De unde ne putem alimenta cu stiri veridice?
octombrie 15
11:41 2018

In ultima perioada internetul a inceput sa fie populat din ce in ce mai mult de website-uri pe care putem citi stiri internationale si nationale independente. Aceasta tendinta a fost creata de jurnalisti care de-a lungul timpului au dorit sa transmita mesaje intr-un mod liber, fara a fi ingraditi de normele clasice regasite in presa actuala.

Se poate observa o diferenta clara in modul in care un articol este redactat de catre un jurnalist pe un astfel de website anonim, fata de cele regasite pe site-urile mari de presa. Sub protectia anonimatului, un jurnalist poate sa prezinte informatiile curente intr-un mod liber, obiectiv, fara a trebui sa se teama de sanctiuni sau alte tipuri de repercursiuni, iar un exemplu in acest sens este Centrul de Stiri, un portal de stiri si informatii locale administrat de jurnalisti independenti.

Cu totii cunoastem foarte bine modul in care presa este ingradita, redusa la tacere uneori, de catre interesele persoanelor aflate la conducere. Tocmai ca un manifest impotriva acestei incalcari crase ale drepturilor fundamentale si libertatilor umane, jurnalisti din intreaga lume au decis sa mearga pe calea lor proprie si sa isi inregistreze adrese de web de unde sa poata prezenta afacerile interne si externe intr-un mod liber, obiectiv si neingradit.

Un alt astfel de website, administrat de o echipa de redactori si fost jurnalisti romani este Casteluna. Ideea de a crea un astfel de website s-a nascut din dorinta echipei de a putea prezenta liber informatiile de interes national si international, in forma lor adevarata. Tocmai din aceste considerente, pe Casteluna veti regasi continut foarte clar, de calitate care trateaza subiecte indraznete, care uneori nu vor putea fi citite pe site-urile clasice de presa.

Datorita curajului pe care redactorii Centrului de Stiri sau Casteluna il au, puteti regasi tratate probleme de interes international foarte acide, indraznete pe care ziarele clasice nu ar putea sa le prezinte. Dar pe langa stiri internationale senzationale puteti regasi si articole care trateaza subiecte precum dezvoltarea personala, sfaturi de lifestyle si chiar recenzii la autovehicule.

Desi continutul este divers, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la calitatea acestuia. Redactorii care administreaza din pasiune acest website provin din domenii diferite, fapt care poate fi observat in diversitatea continutului, dar si a modului clar, concis si puternic in care acestia isi prezinta ideile in scris.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

CentruldeStiri

CentruldeStiri

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul