Criteriul National

DECIZIE DRASTICA! Trei suporteri nu mai au voie pe stadion după meciul Steaua – Dinamo !

august 11
13:57 2015

 

 Jandarmii au aplicat amenzi în valoare totală de 2.000 de lei şi au dictat sancţiuni cu interzicerea pe arenele sportive pentru trei suporteri, în urma derbiului Steaua – Dinamo, de duminică, din cadrul etapei a V-a a Ligii I, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Bucureşti .

captura_petarda

Astfel au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 2000 lei, din care două amenzi în cuantum de 250 lei fiecare şi interzicerea accesului pe arenele sportive timp de 6 luni, conform art. 20, lit. „c” din Legea nr. 4/2008, pentru pătrunderea în arena sportivă în stare de beţie; o amendă în cuantum de 500 lei şi interzicerea accesului în arenele sportive de fotbal pe timp de 1 an, conform art. 20 lit „l” din Legea nr. 4/2008, pentru provocarea şi participarea la scandal în arena sportivă şi o amendă în cuantum de 1000 lei şi un bilet de acces ridicat în vederea returnării către organizator, conform art. 25 alin 1 din Legea nr. 4/2008, pentru vânzarea la suprapreţ de bilete de acces.

La meciul de fotbal dintre Steaua Bucureşti şi Dinamo Bucuresti, care a avut loc duminică, pe Arena Naţională- au asistat aproximativ 28.000 de spectatori, dintre care 8.000 de fani dinamovişti. În minutul 51, executarea unei lovituri libere a echipei Dinamo a fost întârziată cu două minute, după ce o petardă a galeriei dinamoviste a fost aruncată la aproximativ un metru de centralul Ovidiu Haţegan şi de jucătorii stelişti Adrian Popa şi Sulley Muniru.  La câteva minute după acest incident, din sectorul rezervat suporterilor stelişti a fost aruncată o petardă la aproximativ doi metri de portarul dinamovist Vitautas Cerniauskas. În urma acestor incidente, organizatorii i-au avertizat la staţia de amplificare pe spectatorii prezenţi să nu mai arunce materiale pirotehnice în teren, deoarece există riscul întreruperii partidei. Potrivit jandarmilor, din sectorul rezervat galeriei dinamoviste a fost aruncat un scaun, iar suporterii au aprins mai multe făclii care au produs un mic incendiu la peluză. Echipa Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, duminică, pe teren propriu, scor 0-0, cu formaţia Dinamo Bucureşti, în derbiul etapei a V-a a Ligii I disputat pe Arena Naţională.

Sursa foto : www.digisport.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo