Criteriul National

Decizie uimitoare în Canada: Quebecul va lăsa o parte din cadrele medicale să lucreze deși au Covid. ”Este ca și când ai lăsa lupul între oi” – Coronavirus

Decizie uimitoare în Canada: Quebecul va lăsa o parte din cadrele medicale să lucreze deși au Covid. ”Este ca și când ai lăsa lupul între oi” – Coronavirus
decembrie 29
04:21 2021

Quebec, a doua provincie canadiană ca populație, „nu are de ales” decât să permită unor angajați esențiali să continue să lucreze chiar și după testarea pozitivă pentru COVID-19, pentru a preveni ca lipsa de personal să împiedice desfășurarea serviciilor sale de asistență medicală, a declarat marți ministrul Sănătății Christian Dube, relatează Reuters.

Quebec, care stabilește noi recorduri zilnic de când varianta Omicron a început un nou val de infecții, a înregistrat luni 12.833 de cazuri noi – cel mai mare număr de infectări într-o singură zi din orice regiune din Canada în timpul pandemiei.

„Contagiunea cu Omicron este atât de exponențială, încât un număr mare de personal trebuie retras – și asta prezintă un risc pentru capacitatea rețelei de a trata cetățenii”, a declarat Dube reporterilor.

„Am luat decizia ca într-o anumită condiție personalul pozitiv să poată continua să lucreze conform unei liste de priorități și management al riscului”, a spus el, adăugând că mai multe informații vor fi furnizate în zilele următoare.

Dube a spus că Quebec va oferi, de asemenea, o a treia doză de vaccin COVID-19 tuturor celor peste 18 ani începând cu 4 ianuarie.

Săptămâna trecută, Quebec a ordonat barurilor, sălilor de sport și cazinourilor să închidă, iar oamenilor să lucreze doar de acasă. De asemenea, a limitat adunările din case private și restaurante la șase persoane.

Mai multe sindicate au denunțat măsura controversată, care este o opțiune pentru unitățile sanitare din martie trecut, conform unui document guvernamental, dar pe care foarte puțini au pus-o în aplicare.

„Nu vrem lucrători infectați înapoi în spital”, a declarat săptămâna trecută Réjean Leclerc, președintele sindicatului FSSS-CSN, care reprezintă peste 130.000 de lucrători din domeniul sănătății din Quebec, potrivit CBC Canada.

”Este ca și cum ai lăsa lupul să intre în țarcul oilor”, a spus el, remarcând inevitabilitatea transmiterii, deoarece lucrătorii infectați și neinfectați trec unul pe altul pe hol și împart aceeași cantină.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul