Criteriul National

Declaratia data redactiei Incisiv de Prahova de catre Adrian Grigoroiu, Presedintele Sindicatului Equitas Targsor/Federația Polițiștilor de Penitenciare incepe protestele, alături de celelalte sindicate din structurile de apărare , ordine publică și siguranță națională – Ziarul Incisiv de Prahova

Declaratia data redactiei Incisiv de Prahova de catre Adrian Grigoroiu, Presedintele Sindicatului Equitas Targsor/Federația Polițiștilor de Penitenciare incepe protestele, alături de celelalte sindicate din structurile de apărare , ordine publică și siguranță națională – Ziarul Incisiv de Prahova
decembrie 22
04:41 2021

Invitat al emisiunii „Bistrița în alb cu Negru” din data de 12.12.2021, fostul deputat PMP, Ionuț Simionca a vorbit despre „relația” cu PNL sau cu PSD.
Pe scurt, Ionuț Simionca declara ca la CJ BN a ales colaborarea cu PSD-ul, chiar dacă pentru acesta, încă de când era în America, PSD-ul îi era setat că sunt cei mai răi.
„Dar am stat de vorbă cu președintele Consiliului Județean, am stat de vorbă și cu cei din PNL.
Președintele mi-a spus că el vrea să ducă mai departe proiectele pe județ, pentru că sunt foarte multe proiecte. Mi-a cerut o mână de ajutor (…). PNL mi-a spus însă să facem majoritate ca să îl blocăm pe președinte, să nu facă nimic. Asta a fost discuția. Și atunci, între unul care vrea să construiască și unul care vrea să blocheze, responsabilitatea mea care este? Să sprijin comunitatea! Că am fost înjurat, că am fost blamat, eu am făcut majoritatea cu social democrații pentru că am vrut să construim și să muncim pentru comunitate”, a explicat Ionuț Simionca.
Întreaga discuție despre relații și sentimente rănite PMP + PNL/PSD, în video de mai jos, de la minutul 21.

In fapt, aceasta discutie pregatea „terenul” pentru intrarea in PSD cu arme si bagaje pentru mai multe organizatii judetene din tara.
Aceste semnale si pregatiri se efectuau de cateva zile. In data de 09.12.2021, la aceeasi emisiune, Ionuț Simionca declara ca „pentru a fi ales trebuie să faci parte dintr-un partid mare”, cu referire dacă va merge cu PSD sau dacă ar putea ajunge pe scaunul de președinte al CJ.

Noua lideri ai PMP au avut negocieri zilele trecute cu liderul PSD Bistrița, Radu Moldovan, care este și șeful CJ BN, numarul total al celor care trec in barca PSD fiind de 12 (3 lideri ai unor filiale PMP nu au fost prezenți la negocierile de la Bistrița, dar si-au dat acceptul pentru trecerea la social democrați).
Mai mult, pe langa cele 12, o mare parte din organizatiile judetene vor trece la partidul Forța Dreptei al fostului președinte al PNL.
Liderii PMP vor merge dupa senatorii si deputatii care si-au dat demisia din PNL si s-au alaturat partidului Forța Dreptei, din interese absconse.
Din nefericire, ceea ce am anuntat de cateva luni de zile pare sa se realizeze mult mai repede.
In acest context, Alianța Pentru Patrie (APP) rupe atat din PSD, cat si din PMP.
Câțiva social-democrați s-au înscris deja în Alianța Pentru Patrie (APP), noul partid al lui Liviu Dragnea. Este vorba despre foștii deputați Răzvan Rotaru, Tamara Ciofu și Costică Macaleți (fost președinte al CJ Botoșani).
Adrian Gâdea, președintele CJ Teleorman, Ionel Arsene, președintele Cj Neamț, și Maricel Popa, președintele PSD Iași, sunt primii trei lideri social-democrați care i-au promis sprijin politic lui Liviu Dragnea. Acestora li se vor alatura o mare parte din lidri importanti ai PSD care au o relatie rece cu MArcel Ciolacu.
Pe plan local, Alianța Pentru Patrie (APP) Prahova a reusit sa se miste cu „talent”, in cadrul acestei organizatii judetene trecand o mare parte din organizatiile PMP Prahova, majoritatea liderilor importanti ai acestei formatiuni (care reusisera sa scoata PMP  partid parlamentar), dar si nume sonore din PSD.
Alexandra Lăcrămioara Bran (Președintele Organizației Județeane APP Prahova), fost membru PMP – merge pe principiul, „tace și face”.
Se dovedeste a fi un politician tanar care are deja experienta in administratia locala, ambitios, tenace si care detine toate ingredientele sa ajunga un politician de top.
Totul se joaca, totul este intr-o perpetua modificare si miscare. (Cristina T.).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul