Criteriul National

DECLARAŢIE DE PRESĂ – deputat Ileana Cristina Dumitrache

DECLARAŢIE DE PRESĂ  – deputat Ileana Cristina Dumitrache
martie 02
11:19 2016

Intervenţii la nivelul conducerii Ministerului Sănătăţii referitoare la cauza îmbolnăvirii nou-născuţilor din mai multe judeţe ale ţăriiDumitrache_Ileana_Cristina

De-a lungul mandatului meu am întreprins mai multe acţiuni pentru atragerea atenţiei asupra publicităţii necontrolate la produsele farmaceutice destinate cu precădere copiilor, de asemenea m-am preocupat de modul de tratare a bolilor şi a medicamentaţiei profilactice adresate mai ales bebeluşilor.
În acest sens, am urmărit cu mare atenţie evoluţia şi felul în care a fost manageriată situaţia de criză în care ne aflăm de la începutul lunii ianuarie 2016 privind starea nou-născuţilor internaţi la Spitalul „Marie Curie” din Capitală şi ţin să menţionez că, aşa cum am comunicat şi ministerului de resort, mi se pare inacceptabil modul de gestionare a acestei crize.La trecerea unui număr de mai bine de 20 de zile de la apariţia fenomenului şi ca urmare a noilor cazuri apărute şi în alte judeţe ale ţării, consider că gravitatea situaţiei impune primirea unui răspuns urgent cu privire la cauza îmbolnăvirii copiilor.Nu numai ca reprezentant al cetăţenilor din colegiul pe care-l reprezint, dar, ca şi mamă, găsesc că răspunsurile furnizate până în prezent, referitoare la natura declanşării crizei bebeluşilor, sunt complet nesatisfăcătoare, ba chiar, îmi permit să adaug, sfidătoare la adresa cetăţenilor acestei ţări, mai ales a părinţilor afectaţi direct.În prezent, numărul mare de cazuri, zonele de provenienţă, vârstele bebeluşilor, precum şi coincidenţa introducerii noului vaccin hexavalent cu începutul acestui val de îmbolnăviri, ne dau toate motivele pentru a investiga în cel mai serios mod efectul cât şi cauza crizei.Ţin să menţionez că există deja un antecedent clar cu vaccinul BCG şi efectele adverse extreme de acum câţiva ani când a fost schimbat furnizorul vaccinului. Şi atunci s-a încercat negarea unei realităţi evidente. S-au aruncat acuze în toate direcţiile, inclusiv asupra medicilor care nu ar fi ştiut să administreze corect vaccinul, şi tot atunci li s-a cerut mai degrabă cadrelor sanitare să ţină totul sub tăcere pentru a nu alarma populaţia. Am progresat de atunci sau am rămas la ideea că e mai bine să ne ascundem problemele sub preş?La această oră, încă nu ştim, sau ne facem că nu ştim exact, care sunt cauzele îmbolnăvirii copiilor şi nici cine se face răspunzător pentru deznodământul tragic al celor câţiva bebeluşi decedaţi recent în “condiţii neelucidate”.Cred că a venit timpul să primim nişte răspunsuri clare şi corecte, şi mai ales să aflăm ce măsuri se întreprind pentru a fi siguri că cineva răspunde pentru sănătatea noastră şi a copiilor noştri.Poate că a venit timpul să regândim strategii de modernizare şi reintroducere în circuitul productiv a resurselor româneşti de care dispunem încă, şi mă refer aici la necesitatea găsirii – cu celeritate – unei soluţii pentru repunerea în funcţiune, la capacitate maximă, a „Institutului Cantacuzino”.
sursa poza: www.cdep.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro