Criteriul National

DECLARAŢIE DE PRESĂ – deputat Ileana Cristina Dumitrache

DECLARAŢIE DE PRESĂ  – deputat Ileana Cristina Dumitrache
martie 02
11:19 2016

Intervenţii la nivelul conducerii Ministerului Sănătăţii referitoare la cauza îmbolnăvirii nou-născuţilor din mai multe judeţe ale ţăriiDumitrache_Ileana_Cristina

De-a lungul mandatului meu am întreprins mai multe acţiuni pentru atragerea atenţiei asupra publicităţii necontrolate la produsele farmaceutice destinate cu precădere copiilor, de asemenea m-am preocupat de modul de tratare a bolilor şi a medicamentaţiei profilactice adresate mai ales bebeluşilor.
În acest sens, am urmărit cu mare atenţie evoluţia şi felul în care a fost manageriată situaţia de criză în care ne aflăm de la începutul lunii ianuarie 2016 privind starea nou-născuţilor internaţi la Spitalul „Marie Curie” din Capitală şi ţin să menţionez că, aşa cum am comunicat şi ministerului de resort, mi se pare inacceptabil modul de gestionare a acestei crize.La trecerea unui număr de mai bine de 20 de zile de la apariţia fenomenului şi ca urmare a noilor cazuri apărute şi în alte judeţe ale ţării, consider că gravitatea situaţiei impune primirea unui răspuns urgent cu privire la cauza îmbolnăvirii copiilor.Nu numai ca reprezentant al cetăţenilor din colegiul pe care-l reprezint, dar, ca şi mamă, găsesc că răspunsurile furnizate până în prezent, referitoare la natura declanşării crizei bebeluşilor, sunt complet nesatisfăcătoare, ba chiar, îmi permit să adaug, sfidătoare la adresa cetăţenilor acestei ţări, mai ales a părinţilor afectaţi direct.În prezent, numărul mare de cazuri, zonele de provenienţă, vârstele bebeluşilor, precum şi coincidenţa introducerii noului vaccin hexavalent cu începutul acestui val de îmbolnăviri, ne dau toate motivele pentru a investiga în cel mai serios mod efectul cât şi cauza crizei.Ţin să menţionez că există deja un antecedent clar cu vaccinul BCG şi efectele adverse extreme de acum câţiva ani când a fost schimbat furnizorul vaccinului. Şi atunci s-a încercat negarea unei realităţi evidente. S-au aruncat acuze în toate direcţiile, inclusiv asupra medicilor care nu ar fi ştiut să administreze corect vaccinul, şi tot atunci li s-a cerut mai degrabă cadrelor sanitare să ţină totul sub tăcere pentru a nu alarma populaţia. Am progresat de atunci sau am rămas la ideea că e mai bine să ne ascundem problemele sub preş?La această oră, încă nu ştim, sau ne facem că nu ştim exact, care sunt cauzele îmbolnăvirii copiilor şi nici cine se face răspunzător pentru deznodământul tragic al celor câţiva bebeluşi decedaţi recent în “condiţii neelucidate”.Cred că a venit timpul să primim nişte răspunsuri clare şi corecte, şi mai ales să aflăm ce măsuri se întreprind pentru a fi siguri că cineva răspunde pentru sănătatea noastră şi a copiilor noştri.Poate că a venit timpul să regândim strategii de modernizare şi reintroducere în circuitul productiv a resurselor româneşti de care dispunem încă, şi mă refer aici la necesitatea găsirii – cu celeritate – unei soluţii pentru repunerea în funcţiune, la capacitate maximă, a „Institutului Cantacuzino”.
sursa poza: www.cdep.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo