Criteriul National

Declarație de presă Tomis Kart Constanța

decembrie 18
12:09 2015

Fundatia Tomis Kart si Clubul Sportiv Tomis Kart Constanta sunt la un pas de evacuare din incinta Palatului Copiilor Constanta, unde isi desfasoara activitatea de aproximativ 15 ani.

tomis kart 3

In decurs de 1 an si jumatate nu s-a putut gasi o solutie sau nu se doreste ca activitatea de karting sa se desfasoare in continuare in acest loc si sa se incheie un alt contract de inchiriere sau de colaborare. Fundatia Tomis Kart si Clubul Sportiv Tomis Kart Constanta sunt recunoscute de Automobil Club Roman si Federatia Romana de Karting pentru desfasurarea cursurilor de initiere in cadrul scolii de karting cu personal calificat. In toata aceasta perioada de activitate, la cursurile scolii de karting am initiat si antrenat peste 300 de copii constanteni, iar in anul 2015 au fost inscrisi un numar de aproximativ 40 de copii dornici sa practice acest sport. In decursul celor 15 ani de activitate, Clubul Sportiv Tomis Kart Constanta a avut numeroase rezultate in Campionatul National de Karting cu piloti constanteni, instruiti si initiati pe pista de karting de la Palatul Copiilor Constanta si anume: – Manolache Stefan – Campion National la clasa KID – Onoaie Razvan – Vicecampion National la clasa KID – Carbunaru Rares – locul III la clasa KID – Chimisliu Tudor – Vicecampion National la clasa PUFO – Murariu Andrei – Vicecampion National la clasa KF Junior In anul 2015, Clubul Sportiv Tomis Kart a obtinut titlul de Campion National de Karting la clasa PUFO si titlul de cel mai bun sportiv al anului in karting cu pilotul Suteanu Mihai in varsta de 9 ani.

Toate aceste rezultate au putut fi obtinute cu eforturi mari din partea Clubului si cu o sustinere importanta din partea parintilor. Aceasta activitate sportiva nu a avut niciodata sustinere financiara din partea vreunei institutii a statului. Ne dorim sa putem apara aceste titluri obtinute si sa ne putem desfasura in continuare activitatea in cladirea si pe pista din incinta Palatului Copiilor Constanta.

tomis kart 2

 

Din pacate la data de 19.11.2015 am primit citatia avand ca obiect dosarul de evacuare nr. 28022/212/2015, care ne pune in imposibilitatea de a desfasura activitatea, cu toate ca locatia este destinata tuturor copiilor din Jud. Constanta. Daca vom fi evacuati, copii nu vor mai putea practica acest sport, deoarece suntem singurul Club Sportiv din Jud. Constanta care intruneste conditiile de initiere si pregatire in acest domeniu, iar Palatul Copiilor care detine cladirea si pista de karting nu are un cerc de karting, acesta fiind desfintat din anul 1992. In aceasta situatie acesti copii nu vor putea fi preluati de alte cluburi. In urma adreselor depuse la toate institutiile locale, in care solicitam gasirea unei solutii de rezolvare a acestei situatii, nu am fost sprijiniti deloc, chiar la unele adrese nu am primit nici un raspuns. Solicitam presei locale si societatii civile sa ne sprijine in demersurile noastre, astfel incat sa putem ramane in locatia respectiva, pana la gasirea unei solutii din partea Palatului Copiilor Constanta si a Ministerului Educatiei si Cercetarii, deoarece pe data de 13.01.2016 este termenul de judecata in vederea evacuarii.

Fundatia Tomis Kart Club Sportiv Tomis Kart

Administrator Presedinte Bacioiu Gigel Bacioiu Bogdan

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo