Criteriul National

DECLARATII BELICOASE!Rusia cere insistent SUA să renunțe la scutul antirachetă pe un ton autoritar!

august 14
10:24 2015

 Rusia cere din nou Statelor Unite să renunțe la scutul antirachetă. Viceministrul rus de Externe, Sergei Riabkov, a declarat, vineri, că Rusia nu vede niciun motiv pentru ca Statele Unite să continue implementarea planurilor de construcție a scutului antirachetă, în Europa, după încheierea acordului nuclear cu Iranul, în luna iulie, potrivit agentiei Reuters.

Barack Obama, Vladimir Putin

„Nu vedem niciun motiv pentru continuarea programului, cu atât mai puțin într-un ritm accelerat”, a declarat oficialul rus.

La rândul său, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, declara, pe 14 iulie, că scutul antirachetă al SUA, din Europa, devine inutil, după acordul cu Iranul și solicita desființarea centrului de la Deveselu.

”Rusia speră că SUA vor abandona elementele scutului antirachetă în Europa”, declara atunci Lavrov, reamintind că SUA au promis sa nu dezvolte scutul după ce se ajunge la un acord cu Iranul, scria Russia Today.

„Cu totii ne amintim că, în aprilie 2009, la Praga, președintele Barack Obama afirma că dacă se rezolvă problema programului nuclear iranian, atunci sarcina creării segmentului european al sistemului de apărare antirachetă va dispărea”, mai preciza Lavrov.

Avertismentul dur al Moscovei a sunat aproximativ in acest mod:”România devine o ţintă după amplasarea scutului antirachetă!”

 Încă de la anunțarea inițiativei de amplasare a elementelor scutului antirachetă, în estul Europei, SUA au susținut că acesta are scopul de a feri membrii NATO de un atac venind dinspre Iran.

Rusia a solicitat, în permanență, garanții că scutul nu este îndreptat împotriva sa și a arătat că cesta constituie o amenințare la adresa securității sale, așa că lansează periodic atacuri la adresa sistemului antirachetă.

Două astfel de avertismente dure au vizat România, în lunile iunie-iulie, când oficiali ruși au declarat că România devine automat o ţintă potenţială prin găzduirea sistemului antirachetă.

La Deveselu, în judetul Olt, vor fi amplasate un radar fix, de ultimă generație, și un sistem de lansare al rachetelor, ce au rolul de a intercepta și distruge alte rachete lansate de inamic. O altă bază americană cu elemente ale scutului se află în Polonia.

Sursa foto :www.buzaumedia.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo