Criteriul National

DECLARATII BELICOASE!Rusia cere insistent SUA să renunțe la scutul antirachetă pe un ton autoritar!

august 14
10:24 2015

 Rusia cere din nou Statelor Unite să renunțe la scutul antirachetă. Viceministrul rus de Externe, Sergei Riabkov, a declarat, vineri, că Rusia nu vede niciun motiv pentru ca Statele Unite să continue implementarea planurilor de construcție a scutului antirachetă, în Europa, după încheierea acordului nuclear cu Iranul, în luna iulie, potrivit agentiei Reuters.

Barack Obama, Vladimir Putin

„Nu vedem niciun motiv pentru continuarea programului, cu atât mai puțin într-un ritm accelerat”, a declarat oficialul rus.

La rândul său, ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, declara, pe 14 iulie, că scutul antirachetă al SUA, din Europa, devine inutil, după acordul cu Iranul și solicita desființarea centrului de la Deveselu.

”Rusia speră că SUA vor abandona elementele scutului antirachetă în Europa”, declara atunci Lavrov, reamintind că SUA au promis sa nu dezvolte scutul după ce se ajunge la un acord cu Iranul, scria Russia Today.

„Cu totii ne amintim că, în aprilie 2009, la Praga, președintele Barack Obama afirma că dacă se rezolvă problema programului nuclear iranian, atunci sarcina creării segmentului european al sistemului de apărare antirachetă va dispărea”, mai preciza Lavrov.

Avertismentul dur al Moscovei a sunat aproximativ in acest mod:”România devine o ţintă după amplasarea scutului antirachetă!”

 Încă de la anunțarea inițiativei de amplasare a elementelor scutului antirachetă, în estul Europei, SUA au susținut că acesta are scopul de a feri membrii NATO de un atac venind dinspre Iran.

Rusia a solicitat, în permanență, garanții că scutul nu este îndreptat împotriva sa și a arătat că cesta constituie o amenințare la adresa securității sale, așa că lansează periodic atacuri la adresa sistemului antirachetă.

Două astfel de avertismente dure au vizat România, în lunile iunie-iulie, când oficiali ruși au declarat că România devine automat o ţintă potenţială prin găzduirea sistemului antirachetă.

La Deveselu, în judetul Olt, vor fi amplasate un radar fix, de ultimă generație, și un sistem de lansare al rachetelor, ce au rolul de a intercepta și distruge alte rachete lansate de inamic. O altă bază americană cu elemente ale scutului se află în Polonia.

Sursa foto :www.buzaumedia.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo