Criteriul National

Defăimarea şi sancţiunile au fost eliminate din legea propusă de Liviu Dragnea!

Defăimarea şi sancţiunile au fost eliminate din legea propusă de Liviu Dragnea!
februarie 15
19:25 2016

Deputaţii din Comisia Juridică şi cei din Comisia pentru drepturile omului au amendat Legea defăimării, eliminând din textul actului normativ definiţia „defăimării” şi prevederile care vizau sancţiunile.

Dragnea

Astfel, în noua formă a legii, aceasta nu mai prevede nicio sancţiune. De asemenea, au fost eliminate toate paragrafele care conţineau sintagma ”defăimare”, păstrându-se, în schimb, sintagma ”toleranţă”.Iniţiatorul legii Liviu Dragnea a declarat că legea va avea scopul de a educa tinerii în spiritul toleranţei:

„Această lege care pleacă din Comisie nu mai conţine nicio prevedere sancţionatorie (…) În lege, este vorba de definiţia toleranţei, este vorba de promovarea şi garantarea toleranţei prin trei mijoloace şi domenii: prin educaţie, şi este specificat în lege acest lucru (…) prin sistemul administraţiei publice şi prin presă, prin posturile publice”.

O poziție oficială a avut și un comunicat oficial al ambasadorului american la București care a intervenit în disputa stîrnită de Legea lui Liviu Dragnea:
„Referitor la proiectul legislativ cu titlul «Proiect de Lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup», politica Guvernului Statelor Unite ale Americii este clară. Protejarea libertății de exprimare, chiar și în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăți democratice sănătoase. Condamnam discriminarea și ura, dar în acelasi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu pretul libertății de exprimare. Așa cum a declarat președintele Obama: «Cea mai puternică armă împotriva discursului instigator la ură nu este reprimarea, ci libertatea de exprimare, voci ale toleranței care se ridică împreună împotriva bigotismului…»”.

Din punctul nostru de vedere, al redactorilor acestui ziar de opinie și atitudine legea trebuie eliminată complet nu doar pe alocuri…modificată.Dacă stâm și analizăm la rece, în asemenea manieră  doar amânăm deznodământul pentru câțiva ani!

De aceea suntem de părere că nu ar fi necesar și nu ar trebui să permitem îndoctrinarea copiilor, a celor tineri de pe băncile școlii, deoarece limbajul „politically corect” poate fi distrugător pentru niște creiere și personalități aflate în formare, în dezvoltare!

Mai mult decât atât, fără să defăimăm sau să creăm emoții în plus vrem să vă demonstrăm și altceva! Fără doar și poate, legea este fundamentată pe o minciună ce ține de la un capăt la celălalt. Practic marea „modificare” nu prea există decât din unghiul sub care poate fi aruncat la coșul de gunoi al…istoriei!

Dacă veți reciti declarația președintelui PSD Liviu Dragnea veți descoperi că în expunerea de motive „propunerea legislativa vine in completarea legislatiei comunitare în materie, fiind inspirată de «Convenția Cadru Europeană pentru Promovarea Toleranței și Combaterea Intoleranței», propusa ca model pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, de către Consiliul European al Tolerantei si Reconcilierii”.

Iar ca amănunt de culoare putem să vă aducem la cunoștință faptul că împotriva lui Dragnea s-a depus o plângere penală motivata de faptul că deputatul PSD, singurul inițiator al proiectului de lege în cauză, și-a justificat propunerea legislativă invocând documente și instituții europene care nu există.

Romanian Community Coalition a dezvăluit în premieră acest lucru încă de pe data de 9 februarie. 

Realizatorii TV Dragoş Pătraru, Mircea Badea, Radu Banciu şi Andrei Gheorghe au criticat Legea defăimării, catalogând-o drept „o prostie“, „o mizerie“ sau „o soluţie pentru politicieni pentru a se proteja de critici în spaţiul public“.

Hai, bucurați-vă oameni buni! Pe final, atâta ne mai rămâne- dreptul de a discuta și de a comenta, fondat, pe argumente și a aduce referiri adevărate despre toleranță, despre valori, despre ei. asta tot așa…după ce, din cauze neștiute ei au transformat România, într-o…veritabilă casă tolerantă, (ca să nu jignim sau defăimăm structura și esența acestui popor român pașnic și tolerant ce privește lucrurile politice drept ) în timp ce politica se poate asemăna unei case de toleranță!

Dar, bucuria să nu fie prea exuberantă! Nu de alta, din moment ce nu-și mai permit să dea amenzi, să nu mai inventeze alte mecanisme care să ne subjuge ca să ne convingă că ei ar fi…” stăpînii” noștri!

Acum, se pare că odată trecută această furtună, politicienii așteaptă ….campania de recoltare de vise, de prostire a comunității-campania electorală.

Sursa foto http://www.mediafax.ro/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo