Criteriul National

Defăimarea şi sancţiunile au fost eliminate din legea propusă de Liviu Dragnea!

Defăimarea şi sancţiunile au fost eliminate din legea propusă de Liviu Dragnea!
februarie 15
19:25 2016

Deputaţii din Comisia Juridică şi cei din Comisia pentru drepturile omului au amendat Legea defăimării, eliminând din textul actului normativ definiţia „defăimării” şi prevederile care vizau sancţiunile.

Dragnea

Astfel, în noua formă a legii, aceasta nu mai prevede nicio sancţiune. De asemenea, au fost eliminate toate paragrafele care conţineau sintagma ”defăimare”, păstrându-se, în schimb, sintagma ”toleranţă”.Iniţiatorul legii Liviu Dragnea a declarat că legea va avea scopul de a educa tinerii în spiritul toleranţei:

„Această lege care pleacă din Comisie nu mai conţine nicio prevedere sancţionatorie (…) În lege, este vorba de definiţia toleranţei, este vorba de promovarea şi garantarea toleranţei prin trei mijoloace şi domenii: prin educaţie, şi este specificat în lege acest lucru (…) prin sistemul administraţiei publice şi prin presă, prin posturile publice”.

O poziție oficială a avut și un comunicat oficial al ambasadorului american la București care a intervenit în disputa stîrnită de Legea lui Liviu Dragnea:
„Referitor la proiectul legislativ cu titlul «Proiect de Lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup», politica Guvernului Statelor Unite ale Americii este clară. Protejarea libertății de exprimare, chiar și în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăți democratice sănătoase. Condamnam discriminarea și ura, dar în acelasi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu pretul libertății de exprimare. Așa cum a declarat președintele Obama: «Cea mai puternică armă împotriva discursului instigator la ură nu este reprimarea, ci libertatea de exprimare, voci ale toleranței care se ridică împreună împotriva bigotismului…»”.

Din punctul nostru de vedere, al redactorilor acestui ziar de opinie și atitudine legea trebuie eliminată complet nu doar pe alocuri…modificată.Dacă stâm și analizăm la rece, în asemenea manieră  doar amânăm deznodământul pentru câțiva ani!

De aceea suntem de părere că nu ar fi necesar și nu ar trebui să permitem îndoctrinarea copiilor, a celor tineri de pe băncile școlii, deoarece limbajul „politically corect” poate fi distrugător pentru niște creiere și personalități aflate în formare, în dezvoltare!

Mai mult decât atât, fără să defăimăm sau să creăm emoții în plus vrem să vă demonstrăm și altceva! Fără doar și poate, legea este fundamentată pe o minciună ce ține de la un capăt la celălalt. Practic marea „modificare” nu prea există decât din unghiul sub care poate fi aruncat la coșul de gunoi al…istoriei!

Dacă veți reciti declarația președintelui PSD Liviu Dragnea veți descoperi că în expunerea de motive „propunerea legislativa vine in completarea legislatiei comunitare în materie, fiind inspirată de «Convenția Cadru Europeană pentru Promovarea Toleranței și Combaterea Intoleranței», propusa ca model pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, de către Consiliul European al Tolerantei si Reconcilierii”.

Iar ca amănunt de culoare putem să vă aducem la cunoștință faptul că împotriva lui Dragnea s-a depus o plângere penală motivata de faptul că deputatul PSD, singurul inițiator al proiectului de lege în cauză, și-a justificat propunerea legislativă invocând documente și instituții europene care nu există.

Romanian Community Coalition a dezvăluit în premieră acest lucru încă de pe data de 9 februarie. 

Realizatorii TV Dragoş Pătraru, Mircea Badea, Radu Banciu şi Andrei Gheorghe au criticat Legea defăimării, catalogând-o drept „o prostie“, „o mizerie“ sau „o soluţie pentru politicieni pentru a se proteja de critici în spaţiul public“.

Hai, bucurați-vă oameni buni! Pe final, atâta ne mai rămâne- dreptul de a discuta și de a comenta, fondat, pe argumente și a aduce referiri adevărate despre toleranță, despre valori, despre ei. asta tot așa…după ce, din cauze neștiute ei au transformat România, într-o…veritabilă casă tolerantă, (ca să nu jignim sau defăimăm structura și esența acestui popor român pașnic și tolerant ce privește lucrurile politice drept ) în timp ce politica se poate asemăna unei case de toleranță!

Dar, bucuria să nu fie prea exuberantă! Nu de alta, din moment ce nu-și mai permit să dea amenzi, să nu mai inventeze alte mecanisme care să ne subjuge ca să ne convingă că ei ar fi…” stăpînii” noștri!

Acum, se pare că odată trecută această furtună, politicienii așteaptă ….campania de recoltare de vise, de prostire a comunității-campania electorală.

Sursa foto http://www.mediafax.ro/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo