Criteriul National

Deficitul global de asistente medicale este în creştere, în timp ce pandemia de Covid-19 intră în al treilea an / Cel puţin 115.000 de asistente au murit de la debutul pandemiei / Numărul celor care vor să plece a crescut la 30% – Coronavirus

Deficitul global de asistente medicale este în creştere, în timp ce pandemia de Covid-19 intră în al treilea an / Cel puţin 115.000 de asistente au murit de la debutul pandemiei / Numărul celor care vor să plece a crescut la 30% – Coronavirus
decembrie 11
21:20 2021

Deficitul global de asistente medicale este în creştere, în timp ce varianta Omicron a noului coronavirus se extinde iar pandemia de Covid-19 intră în al treilea an, anunţă Consiliul Internaţional al Asistentelor Medicale, potrivit căruia ţările occidentale intensifică recrutările de personal medical din ţările sărace, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Multe asistente sunt epuizate de pandemia de COVID-19, iar ratele ”intenţiei de a pleca” s-au dublat într-un an la 20-30%, a declarat Howard Catton, CEO al grupului din Geneva, care reprezintă 27 de milioane de asistente din 130 de asociaţii naţionale.

”Cred că suntem într-un punct de cotitură… dacă acele cifre continuă tendinţa pe care o vedem, ar putea fi un exod de oameni. Cred că guvernele trebuie să se gândească la un pachet de măsuri de susţinere a vieţii pe care trebuie să creeze împreună pentru a investi anul viitor în asistentele lor şi în lucrătorii lor din domeniul sănătăţii”, a spus Catton într-un briefing de presă.

Cel puţin 115.000 de asistente au murit din cauza Covid-19, dar Catton a spus că această cifră a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de la începutul pandemiei până în luna mai este conservatoare şi că cifra reală este probabil de două ori mai mare.

Exista deja un deficit global de 6 milioane de asistente înainte de pandemie şi aproximativ 4,75 milioane de asistente urmează să se pensioneze în următorii câţiva ani, a adăugat el.

În medie, ţările bogate au un raport de aproape 10 ori mai mare al asistenţilor medicali faţă de populaţia lor, în comparaţie cu ţările sărace, dar multe recrutează în străinătate pentru a-şi ocupa spitalele, a spus el, menţionând că Filipine şi India sunt exportatori tradiţionali.

”Am văzut cu siguranţă o creştere a activităţii de recrutare din Marea Britanie şi Germania ca exemple în Europa, SUA şi Canada în America de Nord”, a spus el, adăugând că au loc din ţări africane precum Kenya, Uganda, Nigeria.

Apariţia variantei de coronavirus omicron, detectată pentru prima dată luna trecută în Africa de Sud şi Hong Kong şi prezentă acum în aproape 60 de ţări, a provocat o nouă anxietate.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul