Criteriul National

Deget in butoniera

Deget in butoniera
martie 31
13:12 2021

Deget în resort sau tenosinovita stenozantă a degetului este o afecțiune des întâlnită ce afectează tendoanele mâinii care retrag degetele, limitând astfel mobilitatea și exercitând o durere intensă. În formele grave, degetele se pot bloca complet fiind necesară „tragerea” lor pentru a reveni la normal.

Această afecțiune se dezvoltă atunci când tendoanele flexoare ale mâinii se irită, provocând inflamații, care la rândul lor provoacă îngroșarea tendoanelor și formarea de noduli. Când se inflamează tendonul trecerea lor prin tunel este îngreunată. Se poate auzi o pocnitură generată de faptul că tendonul încearcă să traverseze un spațiu îngust. După acest fapt, degetul se întinde brusc și provoacă durere în deget și în palmă.

Cauzele apariției 

Cauzele apariției acestei patologii sunt încă necunoscute. Ca factori de risc putem menționa persoanele cu anumite afecțiuni, cum ar fi diabetul, artrita și guta. De asemenea, persoanele care realizează activități repetitive cu mâna pot intra în grupa de risc. 

Cum se manifestă?

Simptomele degetului în resort sau tenosinovita stenozantă a degetelor se manifestă de obicei prin următoarele simptome:

  • Durere în palmă
  • Blocare atunci când degetul este flexat sau întins
  • Umflături în mâini și degete
  • Prezența unui nodul în palmă (poate fi palpat)
  • Ruptura tendonului (în cazuri rare, mai ales atunci când este afectat primul deget)

Cum poate fi tratată această afecțiune?

Pentru această afecțiune există un tratament nechirurgical și unul chirurgical. Dacă simptomele sunt ușoare și sunt depistate în timp atunci tratamentul nechirurgical poate să fie o opțiune corectă. Cu toate acestea, tratamentul chirurgical este recomandat atunci când simptomele sunt mai grave, iar tratamentul nechirurgical nu a avut efect.

Pentru a afla mai multe, te invit să citești articolul meu complet accesând link-ul de mai jos:

https://www.bestetic.ro/deget-in-butoniera/

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Razvan Nemesu

Razvan Nemesu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul