Criteriul National

Democratia „originala” a cenzurii in Balcani- CONTRA-EDITORIAL

iulie 05
18:33 2015

 

 Motto

În culise se munceşte,
Ici, pe colo, simt cenzura,
„Cheia”, azi, se răsuceşte,
Ca să ne închidă gura.

epigramă de din arhiva personală a lui Gheorghe Culicovschi (2004)

                    ATENTIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZA EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GANDI RATIONAL SI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DORESTE A FI UNUL CONFESIV, SENTIMENTAL DAR SI MILITANT!

Citat-Anton-Pann.

 

Săptămâna aceasta, Grecia ar putea fi obligată să accepte niște măsuri de austeritate drastice și ineficiente sau să părăsească zona euro, provocând haos în toată Europa. 

Protest GreciaSă fie FOARTE clar! Am scris in mai multe randuri chiar aici parerea mea,aici si am amintit si in alte randuri despre consecintele imediate vis a vis de  acest caz in care elenii  vor trebui să adopte o monedă proprie şi să iasă din zona euro dacă majoritatea cetăţenilor se vor pronunţa împotriva măsurilor economice propuse de Grupul Bruxelles…

Am urmarit cu atentie „evolutia”  acestor evenimente din Grecia si, dincolo de dezbaterile și jargonul experților, doar două lucruri sunt demne de reținut:

 

1) Cei mai vulnerabili cetățeni ai Greciei sunt cei care au dus greul reducerilor bugetare extrem de dure - 4 din 10 copii trăiesc în sărăcie, mortalitatea infantilă a crescut cu 43%, iar rata șomajului în rândul tinerilor se apropie de 50%!
Iar, in continurea acestei CRUDE RELITATI vine si „solutia” europeana propovaduita atat de asiduu de unii…
 2) Totul a fost în zadar: problema datoriei s-a agravat în loc să se remedieze, iar aplicarea aceluiași tratament va duce la aceleași rezultate, deci la mai multă suferință și datorii mai mari.Cu toate acestea, cancelarul Angela Merkel și creditorii susțin în continuare această politică iresponsabilă și represivă, pretinzând că respectă dorința opiniei publice.

Propaganda este însă atît de intensă și de mizerabilă, că oamenii nu mai pot vedea Europa fără UE.

Săptămâna aceasta, premierul Alexis Tsipras a recurs cu mult curaj la un referendum democratic și a cerut țării sale să voteze ”Nu”. Rezultatul a fost unul cat se poate de clar: 61% dintre greci au votat NU la Referendum si impotriva masurilor de austeritate propuse de creditori…

Ca reactie, Merkel va ști să asculte vocea cetățenilor și poate să fie flexibilă atunci când situația o cere: după criza de la Fukushima  și demonstrațiile de amploare împotriva energiei nucleare din Germania, ea a fost de acord cu închiderea  centralelor nucleare.

E adevărat că proasta guvernare, corupția și împrumuturile iresponsabile ale guvernelor anterioare se numără printre factorii care au pus economia Greciei la pământ. Dar în timp ce 90% din fondurile de salvare au mers la băncile străine care au împrumutat bani Greciei înainte de criză, populația a suportat măsurile de austeritate – privatizări și dereglementări, tăieri ale pensiilor și salariilor și creșterea taxelor.

Cu toate acestea, așa cum mulți au prezis, problema datoriei nu a fost rezolvată, iar cei afectați sunt cei mai săraci dintre greci – cei bogați și-au trimis deja o mare parte din avere în străinătate.

Săptămâna aceasta, prin votul acesta grecii au demonstrat caracter si au avut șansa de a le arăta lui Merkel și altor lideri că opinia publică spune ”Nu” unor politici a căror ineficiență e deja dovedită.

O mișcare cu amploarea și forța lor  e cea mai în măsură să transforme astfel de crize în oportunități?

Am putea asista la un dezastru  istoric, dar dacă ne vom face auziți acum,  o putem convinge pe Merkel să își schimbe poziția și să fie vocea unei Europe democratice.
Sa nu credeti c-as uita de faptul ca Uniunea Europeana, FMI,BANCA MONDIALA SUNT DOAR NISTE unelte ce actioneaza concentrat, cu scopul declarat de a subjuga, de a detine controlul unei regiuni atat de importante din mai multe puncte de vedere!

Aduceti-va aminte de momentul ZERO-de la începutul acestui an, atunci cînd se anticipa o victorie a partidului condus de Alexis Tsipras, cancelarul german Angela Merkel se adresa poporului grec, amenințîndu-l, pe un ton extrem de irevențios, că aducerea Syrizei, partid care nu susține austeritatea propăvăduită de Bruxelles, la putere, va atrage blamul și pedeapsa Comisiei Europene, amenințările mergînd pînă la excluderea din uniunea monetară și din UE.

cenzura1-animated
Acum, cînd premierul de la Atena a anunțat consultarea directă a poporului grec, cu privire la oportunitatea de a continua implementarea unor măsuri dure de austeritate, în cadrul unui referendum, toți birocrații de la Bruxelles au luat realmente foc, amenințînd țara în care a luat naștere însăși democrația cu măsuri de pedepsire fără precedent.

Prin urmare, Consiliul Europei a emis un comunicat, în care avertizează că referendumul pe cale să se desfășoare la Atena nu va avea nici o valoare la masa tratativelor legate de datoria publică a Greciei, pentru că ”nu îndeplinește standardele internaționale”.

Din cîte se observa , ”standardele internaționale” adoptate de birocrații corupți și autocrați care conduc Uniunea Europeană nu prevăd consultarea popoarelor ce fac parte din UE, ci implementarea unilaterală, forțată și arbitrară, dinspre centru spre periferie, a oricăror măsuri gîndite de funcționarii de la Bruxelles, care nu reprezintă pe nimeni în afară de Marea Finanță Internațională.

Asadar, mult-trambitata ”democrația” UE este  mai degraba democrația directivelor și a dictatelor, a băgării pumnului în gura cetățenilor europeni de către niște indivizi care nu au fost aleși de nimeni să conducă.

 

Si as dori sa va aduceti aminte de faptul ca, în condițiile în care Comisia Europeană, iar nu Parlamentul European, conduce ostilitățile și implementeză abuziv măsuri legislative care îi prejudiciază grav pe oamenii simpli ce trăiesc în Europa, totul este de fapt o RECLAMA pentru susținerea corporațiilor și a marilor concerne internaționale.

 

Comisia europeana

Cum Comisia Europeană bombardează în stînga și în dreapta cu proceduri de infringement, care oricum nu prea sînt luate în seamă, s-a trecut la măsuri cu adevărat eficiente, iar guvernul român ce s-a declarat împotriva austerității și a continuării acordurilor cu FMI a fost lovit năpraznic.

Indiferent de perdelele de fum cu care toată lumea încearcă să mascheze realitatea, butoiul cu pulbere care stă să explodeze în Grecia are ca factor determinant antagonismul între averea cetățenilor, pe care Comisia Europeană vrea să îi forțeze să suporte cel mai dur și dement model neo-liberal, și cea a marilor instituții financiare – pe scurt, ”bancherii”.

Toate celelalte considerente decurg din acesta. Pozitia pro- sau anti- euro și UE vine din faptul că forurile de conducere ale Uniunii reprezintă de fapt o mînă de birocrați corupți, care fac jocurile bancherilor ale acestor „camatari moderni”!!!

Fara a concluziona sau a gasi „solutiile optime” as dori, ca ultima idee, sa admitem faptul ca ede datoria fiecăruia dintre noi să lupte pentru un sistem economic mai uman,  construit de cetățeni pentru cetățeni. Iar acest proiect poate începe acum în Grecia…

 

Surse foto : 444.hustirileprotv.roromaniaregional.roaikidotenshi.blogspot.com

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo