Criteriul National

Democrație în stil „exclusivist „…

Democrație în stil „exclusivist „…
decembrie 16
11:24 2018

democratie-725x350
Democrație în stil „exclusivist „…

Stim , din anii de scoala, ca lupta de idei cu privire la o problema este calea spre o solutie inteleapta. Acest „Protocol” il intalnim in relatiile de familie, de prietenie si chiar in raporturile de vecinatate. In materie de judecata , judecatorul nu poate decide solutia fara sa asculte partile in litigiu si sa le analizeze argumentele sustinute de probe.
Daca aceasta este regula in relatiile interumane, in exercitarea PUTERII de catre partide ,din care ratiuni se ignora acest izvor al solutiilor corecte in problemele economice si sociale ale tarii ?
Cu ce drept se refuza a se asculta parerile si sugestiile celor care vor suporta consecintele ?
Aceasta practica a actualei Puteri este de notorietate.
Unde sunt solutiile OPOZITEI la problemele „rezolvate ” exclusiv de catre Putere ? Aceste solutii- raspuns ar trebui strigate in piata publica !
Stim raspunsul la aceste intrebari .
Partidele din opozitie pastreaza la secret solutiile salvatoare ! Cand vor fi la Putere ne vor gratifica cu tot ce-i mai bun( evident pentru ei !), tot in stilul exclusivist al Puterii actuale.
Stilul „exclusivist” al exercitarii democratiei este se „Sus ” si pana „Jos „! Ca exemplu, am incercat prin sugestii politicoase sa spun primarului din comuna ca disolutia autoritatii sale si a consiliului local este atat de evidenta incat , din obisnuinta, nu o mai vede . Chiar in fata primariei ,fiecare opreste masina unde vrea si cum vrea, cu incalcarea flagranta a legii, in timp ce in aceiasi cladire sunt trei politisti ai MAI si alti trei locali.
Primarul a ocolit raspunsul, nu a facut nimic si totul este la fel.De atunci am refuzat implicarea in viata comunitatii. Cine tace, este lasat sa traiasca in pace !
Efectele le vom culege cu totii , fiindca ordinea sociala presupune respectarea legilor, care nu sunt altceva decat reguli de convietuire , a caror nerespectare ar trebui sanctionata.
Primarul vrea sa fie perceput ca „baiat bun ” pentru a mai prinde un mandat de primar. In actualul mandat este doar „primarul propriilor interese ” !
7
Dupa cum e „Alesul local” asa-i si alegatorul ! Refuza sa fie solidar cu cei care cer respectarea ordinii in viata comunitara, alimentand astfel disolutia autoritatii cu efect direct asupra echilibrului social , iar siguranta cetateanului onest este in pericol .
Linistea care se vrea in organizatii nu-i indicatorul discipinei, Ci semnul ca, in tacere ,fortele centrifuge lucreaza in secret si asteapta momentul oportun. Tensiunile interioare nerezolvate isi vor face loc catre exterior, exact ca apa, careia ii place locurile joase si inainteaza pe nevazute, pana cand suvoiul urca si curata tot ce-i de prisos.
Intr-un climat civilizat si democratic a pune intrebari este ceva firesc. Daca tu crezi ca ceea ce se spune ca urmeaza sa se faca, nu reflecta realitatile , spune tu cum este bine. Nu astepta greseala „adversarului” fiindca vei fi tu insuti victima neimplicarii tale.
Sa nu uitam : invatatura vine din experienta si pe temeiul celor intamplate in trecut; numai asa poti prevedea viitorul!
8
V-ati intrebat : Cine sunt consilierii de taina ai actualilor lideri care se afla la putere ? Acestia sunt adevaratii ” dirijori ” ai deciziilor politice luate la nivel inalt ! A crede ca X sau Y s-a trezit cu o idee revolutionara si se lupta sa fie concretizata intr-o lege , ar insemna sa asemanam conducerea tarii cu deciziile luate, in fiecare seara ,de orice om in familia sa . Este foarte importanta pregatirea mentala si emotionala a populatiei pentru tot ce vor aduce imprejurarile . Cei care exercita puterea stiu acest adevar esential – pregatirea culturala a populatiei – . O fac ceas de ceas cu toate mijloacele moderne de comunicare, iar divertismentul ne amageste ca prin umor vom indrepta moravuri .
Cum e „Sus”, asa-i si „jos „! Numai de la CENTRU poate veni semnalul REVENIRII LA NORMALITATE !

Sursa foto : Flux.md,raspunsuri-pixwords.ro,radriana.wordpress.com

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material trimis astăzi 16 Decembrie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu