Criteriul National

Denisipari puturi apa

Denisipari puturi apa
august 17
17:37 2016

Unul din aspectele importante de care sa tii cont atunci cand iti creezi un put sau mai multe (foraje puturi apa), sunt procesele de decolmatari sau denisipari. Aceste decolmatari sunt procesul prin care vei introduce diverse particule in interiorul putului fara a afecta calitatea sa. Se vor introduce din exterior diverse materiale in interiorul sau, de cele mai multe ori avand ca si rezultat blocarea filtrelor prin care apa trece.

Pentru ca putul intr-o perioada indelungata de timp, va asimila diverse resturi, in special nisip aceste decolmatari sunt esentiale pentru buna lui functionare. Astfel, filtrele prin care apa intra se vor curata pentru ca perioada de viata a putului sa fie mai mare si de asemenea pentru ca functionalitatea lui sa nu scada. De aceea, aceste decolmatari sunt esentiale la nivelul oricarui put la o anumita perioada de timp.

Acest proces se va realiza prin eliminarea totala a intregii cantitati de nisip aflata in put adunata intr-o perioada de timp printr-un sistem aer-lift care il va scoate in totalitate. Acest sistem are la baza, introducerea aerului cu ajutorul unui compresor sub presiune, aerul fiind introdus cu ajutorul unui tub foarte subtire. Astfel, nisipul va fi scos afara printr-un alt furtun mult mai gros pana cand in locul nisipului va iesi doar apa potabila curata.

Cu ce te ajuta decolmatarea sau denisiparea ?
In primul rand, dupa ce acest proces de decolmatare sau denisipare se va realiza, se va mari permeabilitatea foarte mult. De asemenea, un aspect foarte important face referire la faptul ca dupa ce procesul se va realiza se va mari raza cu mult a forajului, respectiv debitul apei potabile.

Cu ajutorul denisiparilor se va opri chiar si adunarea de nisip asupra puntilor care pot opri in mod direct trecerea elementelor fine, aspect foarte important cand vine vorba de denisipari puturi apa.

Pentru a evita aceasta problema la nivelul putului, trebuie sa stii faptul ca aparitia nisipului este cauzata de mai multe motive. De aceea, este indicat ca de fiecare data cand ai parte de aceasta problema sa discuti cu o persoana cu experienta, ea avand un rol important in remedierea problemei de care ai parte.
In concluzie, aceasta este cea mai mare si grava problema care poate aparea la nivelul unui put, iar intr-o perioada lunga de timp il poate afecta in intregime. Astfel, de fiecare data cand observi ca pompa putului pompeaza si alte particule in afara de apa, trebuie sa remediezi problema intr-un timp cat mai scurt pentru a evita complicatiile.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo