Criteriul National

Denisipari puturi apa

Denisipari puturi apa
august 17
17:37 2016

Unul din aspectele importante de care sa tii cont atunci cand iti creezi un put sau mai multe (foraje puturi apa), sunt procesele de decolmatari sau denisipari. Aceste decolmatari sunt procesul prin care vei introduce diverse particule in interiorul putului fara a afecta calitatea sa. Se vor introduce din exterior diverse materiale in interiorul sau, de cele mai multe ori avand ca si rezultat blocarea filtrelor prin care apa trece.

Pentru ca putul intr-o perioada indelungata de timp, va asimila diverse resturi, in special nisip aceste decolmatari sunt esentiale pentru buna lui functionare. Astfel, filtrele prin care apa intra se vor curata pentru ca perioada de viata a putului sa fie mai mare si de asemenea pentru ca functionalitatea lui sa nu scada. De aceea, aceste decolmatari sunt esentiale la nivelul oricarui put la o anumita perioada de timp.

Acest proces se va realiza prin eliminarea totala a intregii cantitati de nisip aflata in put adunata intr-o perioada de timp printr-un sistem aer-lift care il va scoate in totalitate. Acest sistem are la baza, introducerea aerului cu ajutorul unui compresor sub presiune, aerul fiind introdus cu ajutorul unui tub foarte subtire. Astfel, nisipul va fi scos afara printr-un alt furtun mult mai gros pana cand in locul nisipului va iesi doar apa potabila curata.

Cu ce te ajuta decolmatarea sau denisiparea ?
In primul rand, dupa ce acest proces de decolmatare sau denisipare se va realiza, se va mari permeabilitatea foarte mult. De asemenea, un aspect foarte important face referire la faptul ca dupa ce procesul se va realiza se va mari raza cu mult a forajului, respectiv debitul apei potabile.

Cu ajutorul denisiparilor se va opri chiar si adunarea de nisip asupra puntilor care pot opri in mod direct trecerea elementelor fine, aspect foarte important cand vine vorba de denisipari puturi apa.

Pentru a evita aceasta problema la nivelul putului, trebuie sa stii faptul ca aparitia nisipului este cauzata de mai multe motive. De aceea, este indicat ca de fiecare data cand ai parte de aceasta problema sa discuti cu o persoana cu experienta, ea avand un rol important in remedierea problemei de care ai parte.
In concluzie, aceasta este cea mai mare si grava problema care poate aparea la nivelul unui put, iar intr-o perioada lunga de timp il poate afecta in intregime. Astfel, de fiecare data cand observi ca pompa putului pompeaza si alte particule in afara de apa, trebuie sa remediezi problema intr-un timp cat mai scurt pentru a evita complicatiile.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo