Criteriul National

Deputat USR, despre varianta în care s-ar reface coaliția cu PNL: Justiția, Sănătatea și Transporturile ar trebui să nu fie pe masa negocierilor – Politic

Deputat USR, despre varianta în care s-ar reface coaliția cu PNL: Justiția, Sănătatea și Transporturile ar trebui să nu fie pe masa negocierilor – Politic
octombrie 28
12:04 2021
Justiția, Sănătatea și Transporturile ar trebui să nu fie pe masa negocierilor, dacă PNL și USR decid refacerea coaliției, a declarat la RFI deputatul USR Mihai Polițeanu, subliniind că USR ar trebui să primească aceleași ministere

Mihai Polițeanu spune că USR nu sprijină un Guvern minoritar.

”Poziționarea noastră este foarte clară și este consistentă, noi nu susținem un Guvern minoritar. Deci dacă vor dori să negocieze în continuare acest lucru, nu se pune problema (…). Noi am spus de asemenea clar prin președintele Cioloș că suntem dispuși să intrăm la guvernare alături de PNL și UDMR, dar cu un set de condiții, care țin de respectarea angajamentelor din programul de guvernare și cu garanții că de data asta se întâmplă”.

Întrebat de ce ar mai vrea USR-ul refacerea coaliției cu PNL, după prima tentativă eșuată, deputatul a răspuns:

”Din punctul meu de vedere, în mod normal, n-ar trebui să mai refacem nici o coaliție de guvernare. Eu personal nu cred în buna credință a PNL-ului, a avut opt luni să demonstreze că promisiunile făcute românilor pot deveni realitate.

Pe de altă parte și aici este drama pe care o trăiește această țară, suntem în plină tragedie pandemică, vorbim de 45.000 de morți de la începutul pandemiei și de mii de români care mor săptămânal. Or trebuie să existe o formă de responsabilitate, pe care văd că celelalte partide nu o au”.

Întrebat dacă USR ar trebui să primească aceleași ministere, în cazul refacerii coaliției cu PNL și UDMR, Mihai Polițeanu a răspuns:

”În mod cert, da. Am văzut pe surse în media aseară că una din condițiile pe care vrea să le pună PNL pentru refacerea coaliției este ca foștii miniștri care sunt și parlamentari și au votat căderea Guvernului Cîțu să nu mai facă parte din viitorul Guvern, ceea ce este complet ridicol.

Suntem conștienți că una din mizele PNL-ului este Ministerul Justiției, numirea procurorilor șefi ai parchetelor, asta este voința domnului președinte Iohannis. Din punctul meu de vedere, nici nu se pune problema să cedăm Ministerul Justiției (…). Justiția, Sănătatea și Transporturile ar trebui să nu fie pe masă”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul