Criteriul National

Deputatul Florin Gheorghe critică dur Ministerul Finanţelor Publice

Deputatul Florin Gheorghe critică dur Ministerul Finanţelor Publice
iunie 04
08:28 2016

AUTORITĂŢILE ROMÂNE SUNT CRITICATE DUR.”Fără SEAP, transparenţa este un lux practic, nu doar teoretic”

FLORIN

Deputatul Florin Gheorghe critică dur Ministerul Finanţelor Publice pentru oprirea temporară a sistemului electronic de achiziţii publice până la data de 15 iunie: „Aşteptam ca zilele acestea Ministerul Finanţelor Publice să pună în aplicare prevederile Legii nr. 20/2016, iniţiată de mine şi promulgată de Preşedintele României, care prevede creşterea graduală, până la 100% a achiziţiilor publice derulate prin platforma SEAP. Aşteptam ca după nenumăratele scandaluri legate de atribuirea contractelor prin negociere directă, plătite cu vieţile oamenilor, Guvernul Cioloş să pună piciorul în prag şi să aplice această lege, iar achiziţiile să se facă exclusiv prin licitaţii şi prin maximă transparenţă în sistemul SEAP. În schimb, specialiştii Guvernului tehnocrat suspendă activitatea SEAP pentru aproape o lună!! Explicaţia Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice este cel puţin halucinantă! Astfel, de o manieră total neprofesionistă, ANAP ne anunţă că a aflat abia acum despre faptul că Parlamentul a adoptat noua legislaţie în domeniul achiziţiilor, prin transpunerea directivelor europene şi că „până la acest moment nu a fost finalizată metodologia referitoare la fluxul de iniţiere în SEAP a procedurilor de atribuire, care trebuie adaptată la noua legislaţie”. Oare până acum ce a făcut această agenţie? Şi presa dacă ar fi citit-o ar fi aflat că trebuie ajustată platforma de achiziţii online. Domnul Cioloş şi doamna Dragu, care certau Parlamentul că nu adoptă mai repede pachetul pe achiziţii, trebuiau să se asigure că sistemele informatice sunt pregătite pentru această reformă, iar, odată cu intrarea în vigoare a noii legislaţii, SEAP să fie funcţional?

Deputatul Florin Gheorghe anunţă că îi va adresa o interpelare atât Prim-ministrului Dacian Cioloş, dar şi Ministrului Finanţelor Publice pe această temă: „Voi adresa luni o interpelare premierului şi ministrului finanţelor, pentru a mă asigura că prin această manevră Guvernul nu a dat liber la furat din banii publici! Toată lumea ştie că în luna mai şi în luna iunie au loc cele mai multe achiziţii publice din prima parte a anului. Culmea, tocmai în această perioadă opinia publică, jurnaliştii şi noi cetăţenii nu mai putem vedea cine cumpără, cât cumpără şi ce cumpără cu banii noştri, cu banii publici. Pentru că acum două zile doamna ministru Dana Dragu vorbea atât de frumos, să nu zic demagogic, despre transparentizare, o să-i fac cadou o copie a rapoartelor Curţii de conturi a României, care de ani buni de zile arată cum se risipesc banii tocmai prin netransparentizarea proceselor de achiziţiei publică.” a mai adăugat deputatul Florin GHEORGHE.

 Sursa foto : www.ziare.com

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte biroului de presă al deputatului Florin Gheorghe

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo