Criteriul National

Deputatul Florin Gheorghe critică dur Ministerul Finanţelor Publice

Deputatul Florin Gheorghe critică dur Ministerul Finanţelor Publice
iunie 04
08:28 2016

AUTORITĂŢILE ROMÂNE SUNT CRITICATE DUR.”Fără SEAP, transparenţa este un lux practic, nu doar teoretic”

FLORIN

Deputatul Florin Gheorghe critică dur Ministerul Finanţelor Publice pentru oprirea temporară a sistemului electronic de achiziţii publice până la data de 15 iunie: „Aşteptam ca zilele acestea Ministerul Finanţelor Publice să pună în aplicare prevederile Legii nr. 20/2016, iniţiată de mine şi promulgată de Preşedintele României, care prevede creşterea graduală, până la 100% a achiziţiilor publice derulate prin platforma SEAP. Aşteptam ca după nenumăratele scandaluri legate de atribuirea contractelor prin negociere directă, plătite cu vieţile oamenilor, Guvernul Cioloş să pună piciorul în prag şi să aplice această lege, iar achiziţiile să se facă exclusiv prin licitaţii şi prin maximă transparenţă în sistemul SEAP. În schimb, specialiştii Guvernului tehnocrat suspendă activitatea SEAP pentru aproape o lună!! Explicaţia Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice este cel puţin halucinantă! Astfel, de o manieră total neprofesionistă, ANAP ne anunţă că a aflat abia acum despre faptul că Parlamentul a adoptat noua legislaţie în domeniul achiziţiilor, prin transpunerea directivelor europene şi că „până la acest moment nu a fost finalizată metodologia referitoare la fluxul de iniţiere în SEAP a procedurilor de atribuire, care trebuie adaptată la noua legislaţie”. Oare până acum ce a făcut această agenţie? Şi presa dacă ar fi citit-o ar fi aflat că trebuie ajustată platforma de achiziţii online. Domnul Cioloş şi doamna Dragu, care certau Parlamentul că nu adoptă mai repede pachetul pe achiziţii, trebuiau să se asigure că sistemele informatice sunt pregătite pentru această reformă, iar, odată cu intrarea în vigoare a noii legislaţii, SEAP să fie funcţional?

Deputatul Florin Gheorghe anunţă că îi va adresa o interpelare atât Prim-ministrului Dacian Cioloş, dar şi Ministrului Finanţelor Publice pe această temă: „Voi adresa luni o interpelare premierului şi ministrului finanţelor, pentru a mă asigura că prin această manevră Guvernul nu a dat liber la furat din banii publici! Toată lumea ştie că în luna mai şi în luna iunie au loc cele mai multe achiziţii publice din prima parte a anului. Culmea, tocmai în această perioadă opinia publică, jurnaliştii şi noi cetăţenii nu mai putem vedea cine cumpără, cât cumpără şi ce cumpără cu banii noştri, cu banii publici. Pentru că acum două zile doamna ministru Dana Dragu vorbea atât de frumos, să nu zic demagogic, despre transparentizare, o să-i fac cadou o copie a rapoartelor Curţii de conturi a României, care de ani buni de zile arată cum se risipesc banii tocmai prin netransparentizarea proceselor de achiziţiei publică.” a mai adăugat deputatul Florin GHEORGHE.

 Sursa foto : www.ziare.com

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte biroului de presă al deputatului Florin Gheorghe

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul