Criteriul National

Deputatul Florin Gheorghe solicită premierului Cioloş demiterea pentru incompetenţă a ministrului agriculturii Achim Irimescu

Deputatul Florin Gheorghe solicită premierului Cioloş demiterea pentru incompetenţă a ministrului agriculturii Achim Irimescu
iunie 14
12:29 2016

Ce ar mai trebui să facă ministrul Achim Irimescu pentru a fi demis?

 deputat florin gheorghe

Deputatul Florin Gheorghe se arată surprins şi îngrijorat de faptul că, deşi toată lumea solicită premierului Cioloş demiterea pentru incompetenţă a ministrului agriculturii, acest lucru pare a nu fi luat în calcul de către prim-ministru: „Miercuri, Camera Deputaţilor a adoptat o moţiune simplă împotriva politicii păguboase a Ministrului agriculturii, care a sufocat activităţile fermierilor români. Arareori o moţiune a strâns atâtea voturi pentru adoptare, de la toate partidele politice parlamentare, aşa cum s-a întâmplat în cazul domnului Irimescu. Semnalul dat de Parlament, cel care a învestit în urmă cu peste 8 luni Guvernul, este cât se poate de clar pentru cine vrea să-l vadă. Cu toate acestea, reacţia şefului Guvernului se lasă aşteptată, în speranţa că vine vara şi va uita lumea şi de incompetenţa lui Achim. Ne întrebăm cu toţii oare ce ar mai trebui să facă Ministrul Achim Irimescu pentru a fi demis? Deocamdată nu a făcut nimic bun, ci, dimpotrivă, a dus la disperare atât crescătorii de animale, cât şi micii fermieri.”

Deputatul Florin Gheorghe consideră că menţinerea în funcţie a unui ministru incompetent face foarte mult rău fermierilor, care şi aşa sunt loviţi în plin de concurenţa neloială a produselor agro-alimentare venite din import: „Nu este o ruşine să demiţi un ministru dovedit incompetent. Ruşinos este să stărui în greşeală! Domnul Cioloş a mai demis câţiva miniştri până acum, pentru acelaşi motiv – incompetenţa! Cu ce s-a remarcat domnul Achim Irimescu până acum ca să mai rămână în funcţie? Doar cu nişte declaraţii aiuritoare despre calitatea inferioară a alimentelor consumate de români şi cu o declaraţie despre camioane de bani care au plecat din România. Noi aşteptăm să ne spună de ce nu aduce domnia sa camioanele de bani de la Uniunea Europeană, care sunt ai României, care stau neutilizaţi şi pe care Achim Irimescu este incapabil să-i acceseze! Ori nu ştie, ori nu vrea! Apoi, subvenţiile pentru fermieri nu s-au plătit nici astăzi, deşi trebuiau plătite de la începutul anului, singura cauză fiind incompetenţa domniei sale. Acum câteva zile, chiar colegii domniei sale de la Bruxelles l-au acuzat de incompetenţă şi s-au oferit să asiste tehnic România pentru a pregăti şi depune proiecte în cadrul Programului Juncker, în scopul dezvoltării unui sistem de irigaţii modern pentru agricultura românească. Toţi românii s-au aşteptat că, având un prim-ministru care a fost comisar pe agricultură şi un ministru tehnocrat de la Bruxelles, soarta agriculturii româneşti se va schimba în bine. Din păcate, vedem cu ochiul liber ceea ce s-a ales de agricultura românescă, în numai 8 luni de guvernare tehnocrată.” a mai adăugat deputatul Florin Gheorghe.

 Sursa foto :www.ziare.com

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte biroului de presă al deputatului Florin Gheorghe

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo