Criteriul National

Descentralizarea trebuie făcută de îndată

Descentralizarea trebuie făcută de îndată
martie 26
17:24 2018

alexandru-bajdechi-224x171_c

“Federația Tinerilor din Constanța susține fără echivoc procesul de descentralizare. Așteptăm măsuri concrete și suntem pregătiți să contribuim astfel încât acest proces să se realizeze cât mai bine. Nu acceptăm nicio scuză din partea demnitarilor pentru nerealizarea procesului de descentralizare.” a declarat președintele Federației Tinerilor din Constanța, Alexandru Bajdechi.

Ca urmare a declarațiile făcute de domnul Liviu Dragnea, președinte al Partidului Social Democrat și al Camerei Deputaților, cu privire la refuzul unor miniștri de a realiza descentralizarea, Federația Tinerilor din Constanța solicită public deblocarea imediată procesului de descentralizare.
De asemenea, solicităm domnului Liviu Dragnea să informeze opinia publică dacă ministrului tineretului și sportului blochează procesul de descentralizare. Opinia Federației este că orice demnitar care blochează descentralizarea, prevăzută în Programul de guvernare dar și în Constituția României, ca principiu, trebuie revocat de îndată.
Reamintim că în anul 2017, Federația Tinerilor din Constanța a promovat realizarea procesului de descentralizare, aducând amendamente în acest sens la proiectul legii tinerilor, amendamente însă ignorate de conducerea ministerului de la acea dată. Din fericire, domnul Marius Dunca și doamna Gabriela Podașcă nu mai fac parte din conducerea ministerului.
Arătăm că din cauza lipsei descentralizării, Consiliul Județean Constanța nu poate da în funcțiune Centrul pentru tineret realizat prin fonduri europene pentru că nu dispune de personal de specialitate, iar cadrul legislativ este extrem de vag. Așadar, tinerii sunt cei care suferă din cauza lipsei descentralizării. Direcțiile județene pentru tineret trebuie trecute în subordinea consiliilor județene. Mai mult, pentru a consolida competența autorităților publice locale, acestea trebuie să primească patrimoniul care a aparținut UTC, care în acest moment este prost gestionat, în contra intereselor tinerilor.
7

Sursa foto :Ordinea.RO

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului președinte al Federației Tinerilor din Constanța Alexandru Bajdechi pentru acest comunicat de presă

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul