Criteriul National

DESCOPERIRE SUBACVATICA LA MANGALIA ! …

august 11
12:33 2015

 Descoperire Subacvatica La Mangalia!…

Azi 11 august 2015 s-au gasit urme arheologice subacvatice de necontestat a Cetatii Callatis in zona de este a tarmului Marii Negre, chiar in dreptul Cetatii de langa sanatoriul balnear. In urma unei cautari fotografice realizate din satelit, s-au putut observa niste urme ciudate in largul mari, la est de sanatoriu la 689 de  metrii departare de mal. Cautarile au fost realizate de catre Daniel Hintergraber si Dan Scarlat (fiul comandorului Scarlat – Pionierul Scafandreriei autonome romanesti, cel care a descoperit Tomisul si Callatisul submers).

Fiind curiosi de ceea ce tatal sau nu a mai reusit sa publice, Dan Scarlat si-a adus aminte ca tatal sau facea cautari subacvatice in aceasta zona. Asa ca datorita acestei informatii si a tehnicii moderne de care ne bucuram azi, am facut cautarile de rigoare cu ajutorul satelitilor geostationari, care ne-au recompensat pe masura. Azi am anuntat plin de entuziasm chiar si pe Domnul Caraivan de la Geoecomar, care nu s-a lasat dus in eroare de nimic si care are o experienta bogata in cercetarea subacvatica.

Acesta s-a asigurat daca nu cumva ar fi vorba despre un talian pescaresc, insa ceea ce se vedea foarte clar, nu confirma ideea cu pricina. Scotand imaginea la o rezolutie mare, s-a marit fotografia incat se putea vedea in detaliu ca era vorba despre cu totul si cu totul altceva acolo. Pareau cu adevarat niste ziduri de diferite grosimi, posibil intre 2 si 4 metrii, cu forme geometrice clare si complexe, de marimea celor de pe tarm. S-a incercat sa se i-a legatura cu specialistii de la Muzeul de istorie si Arheologie Nationala din Constanta, insa Domnul Chera Constantin era plecat pe teren. In cele ce urmeaza se vor continua cercetarile, pentru ca prin aceleasi procedee s-au mai gasit si siluetele a doua epave la circa 800 de metrii si respectiv 1000 de metrii de capul digului de nord al portului Mangalia. Iata, ca dupa o coordonare temeinica in domeniul cercetarii subacvatice sustinute de proiecte europene, rezultatele incep sa apara. Iar asta in mod special dupa ce aproape 60 de scafandrii pasionati de arheologie subacvatica au fost intruiti in cadrul proiectului Heras. Astfel ca cei prinsi de aceasta pasiune au putut dobandi specializarea necesara, care sa le ofere posibilitatea de a privi cu ochii profesionistului tot ceea ce marea ne lasa sa descoperim.

Surse foto : constanta.ro , https://www.facebook.com/Berliner01?fref=ts

 

;ijohok; images uiihiuh

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo