Criteriul National

Designul de Interior versus Decorarea Interioara

Designul de Interior versus Decorarea Interioara
august 05
15:48 2019

Logo Claire Ideas - white

Greseala care se face frecvent in zilele noastre este de a confunda un decorator de interioare cu un designer de interior, desi nu este acelasi lucru. Un decorator de interior se ocupa exclusiv de estetica spatiului, incluzand scheme de culori sau lucrari de arta. Ele sunt implicate in partea de arta a designului si mai putin in domeniul stiintei. Decoratorii de interior nu vor avea nici o preocupare in ceea ce priveste proiectarea structurala a cladirii, a functionalitatii spatiului si nu sunt obligati sa fie la fel de bine informati in ceea ce priveste reglementarile in domeniul constructiilor, asa cum un designer de interior ar trebui sa cunoasca. Nu exista nici o implicare a decoratorilor de interior in niciun aspect al spatiului, altul decat in ​​decor.

Un decorator de interior nu va trebui sa fie implicat de la inceputul constructiei si nu va trebui sa aiba cunostinte aprofundate despre elementele tehnice atat de importante in amenajarea unui spatiu, sau despre software-rile de specialitate cum ar fi cele CAD. Cu toate acestea, el trebuie sa aiba abilitati artistice si sa aiba un ochi format pentru tendintele de design interior si detaliile estetice.

Arhitectura interioara este echilibrarea artei si a stiintei de proiectare a unui spatiu interior, luand in considerare toate elementele etapelor de construire. Cu toate acestea, un designer cu de interior nu se poate numi ca atare decat daca are acreditare profesionala. Designul de interior  este o profesie larg raspandita, luand in considerare toate aspectele legate de planificarea si proiectarea spatiilor interioare in mediul construit, iar rolul oricarui designer de interior poate varia foarte mult.

Decoratiunile interioare se refera numai la decorarea sau „arta” unui spatiu.

Termenul „design interior” este folosit foarte larg si poate poate fi specific practicienilor cu niveluri foarte diferite de calificare. Acesta este adesea locul in care provine confuzia. Cu toate acestea, o varietate de niveluri de calificare in cadrul unei anumite profesii este comuna pentru toate disciplinele.

Un designer de interior sau un arhitect de interioare a gandit cu atentie asupra locului in care se afla competentele sale si a studiat cu atentie inainte de a lua o decizie. A tinut cont de faptul ca a fi un designer de interior nu presupune doar partea frumoasa si creativa a profesiei, ci si munca depusa pentru realizarea proiectului, cat si implementaarea lui intr-un spatiu care poate fi de cele mai mult ori un santier in adevaratul sens al cuvantului. Astfel, asigurandu-se ca va avea cele mai bune sanse de succes in ceea ce este o industrie foarte competitiva.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul