Criteriul National

Despărțire în WTA: A renunțat la antrenorul care a dus-o spre titlul de la Roland Garros – Tenis

Despărțire în WTA: A renunțat la antrenorul care a dus-o spre titlul de la Roland Garros – Tenis
decembrie 04
15:46 2021
​Iga Swiatek a anunțat pe Instagram că nu va mai fi antrenată de Piotr Sierzputowski. După cinci ani de muncă împreună în circuitul WTA (care au culminat cu titlul câștigat în 2020 la Roland Garros), sportiva poloneză a hotărât că are nevoie de o schimbare în echipa sa.

„Am început presezonul, dar astăzi aș vrea să vă spun ceva important… După mai bine de 5 ani am decis să închei colaborarea cu antrenorul meu Piotr Sierzputowski. Această schimbare este o adevărată provocare pentru mine și această decizie nu a fost una ușoară…

Ca jucători de tenis, întâlnim în drumul nostru o mulțime de oameni care contribuie foarte mult la munca noastră și, de multe ori, și la viața noastră, pentru că petrecem aproape tot anul împreună.

Am aflat că, uneori, în viața noastră profesională avem nevoie de schimbări pentru a ne dezvolta mai mult, pentru a evolua și pentru a întâlni alte persoane cu care vom crea o colaborare pentru următoarele etape ale dezvoltării noastre.

Aș dori să vă mulțumesc, domnule antrenor, pentru tot ceea ce ați făcut pentru mine. Ne-am oferit atât de multe unul altuia și sper că vom continua să creștem și să ne dezvoltăm cu această experiență pe care am dobândit-o împreună. Îți datorez multe și apreciez cu adevărat timpul pe care l-am petrecut împreună. Toți acești ani ne-au permis să ajungem în locul în care ne aflăm acum.

Presupun că aveți întrebări despre ce urmează. Am tot ce-mi trebuie pentru a putea lucra și aș vrea să mă concentrez pe presezon fără nicio presiune exterioară. Sper că veți înțelege acest lucru” – Iga Swiatek, pe Instagram.

Iga Swiatek (9 WTA) are trei titluri în palmares: Roland Garros (2020), Adelaide și Roma (2021). Sportiva din Polonia a ajuns și în finala turneului de la Lugano (2019).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul