Criteriul National

Despre cadouri, în context modern – ce atenţii mai oferim și când

Despre cadouri, în context modern – ce atenţii mai oferim și când
noiembrie 17
10:06 2017

Se spune că florile sunt mereu un cadou bine ales, pentru femei desigur. Echivalentul pentru cadoul potrivit unui bărbat, din sfera clasicului, îl reprezintă un portofel sau elemente de uz general la birou. Poate că ușor depășite, astfel de idei prăfuite au nevoie de o schimbare.

În contextul modern, din perspectiva unui tânăr cel puțin, un cadou are menirea să aducă fix definiția jenantă a cât de puțin cunoaștem o persoană. Fix când crezi că ai ales ceva deosebit, te lovește în creștet eleganta și subtila exprimare: „contează intenția”. Asta înseamnă că nu i-a plăcut.

Rolul unui cadou este nu să îți aducă aminte de cineva, pentru că acest aspect este implicit până la urmă. Mai degrabă se apreciază partea practică. Iată de ce 3gifts.ro sparge tipare, schimbă percepții și vine cu definiţii unice despre ce înseamnă un cadou cu adevărat inspirat. Nu garantează nimeni în ce măsură va încânta un cadou până la urmă. Însă cert este că propunerile regăsite în cadrul acestui magazin online sunt inedite și unele nu au cum să nu stârnească hohote de râs.

Primul pas, definește categoria

Alegerea unui cadou, indiferent de ocazie și indiferent de tipul în sine de cadou, începe printr-o definire de gust și stil. Ce categorie se pretează cel mai bine cazului, de la segmentul de obiecte personale la cele destinate a fi folosite acasă, la birou? Cine este destinatarul?

3gifts.ro definește în acest sens categorii atât de diferite și de variate în egală măsură. Aici se vor găsi rapid și ușor cadouri pentru el, ea, pentru copii, de stil tradiţionalist, clasice, amuzante și așa mai departe. Parcă inspirația începe să dea și ea târcoale, cu idei ce surâd la auzul fiecărei categorii de genul.

Al doilea pas, definește persoana

Un scop precis pentru cadoul ce urmează să îl alegi este în mod cert cunoașterea persoanei. Acest aspect va influența major obiectul ales pe post de cadou. Dacă este stilul sobru, poți doar să mergi pe ideea pasiunilor, a hobby-urilor și  să alegi un obiect util care să încânte. Dacă este vorba de o persoană deschisă și cu simțul umorului, ai cele mai multe șanse să alegi un cadou apreciat, mizând pe ironie, pe amuzament și mai concret de atât, pe cadouri din categoria „haioase”.

Evită conotația de preț și stereotipuri de genul

Un cadou este adesea prost interpretat, când oamenii tind să pună etichete, mânați de concepte clasice. Un obiect spre exemplu este instant estimat din punct de vedere financiar și astfel destinatarul tinde să deprecieze ideea pentru că e ceva ieftin spre exemplu. A, doar un smiley face? Prea puțin, prea ieftin.

Alteori, când primește un obiect tinde să găsească conotații ascunse. A, un șorț, deci crede că nu sunt gospodină. Ei bine, astfel de tipare erau clasice. Acum însă este vremea unor schimbări.

3gifts.ro și-a câștigat aprecierea tocmai prin faptul că a mizat pe efectul de „altceva”. Cadourile ieșite din tipare, departe de cele simple, clasice, cadouri care surprind. Nu te aștepți la așa ceva, pur și simplu.

3gifts

Idei trăznite marca 3gifts.ro

În timp ce unele sunt destinate casei și sunt utile și mai mult decât atât, cele din clasa modernă, altele sunt pur și simplu haioase și menite să fie un bun motiv pentru a aduna prietenii la o partidă de jocuri de grup. Spre exemplu, un dozator de săpun însă sub formă de nas, o reinterpretare de concept, pe stil igienic însă cu o asociere unică – un astfel de cadou este clar un motiv de amuzament.

Un ceas de perete Kamasutra este clar o idee năstrușnică, în timp ce opritorul de ușă în formă și design de bani, respectiv 100 de euro, sunt fără doar și poate o farsă reușită, de fiecare dată. Ideile nu se opresc aici. Descoperim în cadrul aceluiași magazin online, hârtie igienică cu imprimare a bacnotelor de euro sau portofelul în formă de paşaport.

Concluzia? Ne trebuie doar puțin avânt, un strop de inspirație și locul potrivit pentru ca astfel de concepte să se concretizeze. Într-un cuvânt, 3gifts.ro are de oferit o varietate de cadouri total departe de idei simple. Sunt o mulțime de variante, cu prețuri pe măsură. Îndrăzneşte să fii tu cel care sparge gheața și alege un cadou aparte.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Catalin Mihai

Catalin Mihai

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo