Criteriul National

Despre celulita

Despre celulita
iunie 02
12:18 2016

Atunci cand ne confruntam cu problema kg in plus, trebuie sa luptam pe mai multe planuri si asta pentru ca si obezitatea ataca tacut dar sigur, intreg organismul. Celulita este una dintre cele mai intalnite afectiuni secundare cresterii in greutate, fiind un dusman al frumusetii, ce trebuie sa fie eradicat rapid.

Sarcina, dereglarile menstruale, stresul, sedentarismul si mai ales ingrasarea rapida sunt cauze care duc la aparitia celulitei, adica la o modificare a stratului subcutanat, cu determinarea aspectului de “coaja de portocala” a pielii. Cele mai importante locuri in care celulita se dezvolta sunt fesele, coapsele, abdomenul si in unele cazuri si bratele.

In mod normal, testul adipos situat subcutanat, are un aspect uniform, sub forma unor “bule” de grasime, delimitata de niste septuri rezistente dar nu regide, ca sa apara celulita, aceste septuri trebuie sa sufere niste modificari, ducand astfel la aparitia unor bule de grasime inestetice, inegale, care deformeaza pielea si impeidica nutritia si hidratarea sa.

Cresterea rapida si excesiva a tesutului adipos, caracteristica esentiala a obezitatii, duce la aparitia celulitei, nu neaparat prin distrugerea septurilor ci prin marirea de volum a acelor bule lipidice, fiind definita astfel ca o celulita structurala.

Bine, bine, si acum ca stim ce-i celulita…ce facem? In primul rand ar trebui sa ne ferim de ea, tinandu-ne greutatea la valori normale si facand sport. De asemenea controlul sanatatii, a nivelului hormonal, reprezinta garantia unei vieti nu doar fara celulita ci si fara boli silentioase dar care agravandu-se, pot sa puna mari probleme. Mai poti folosi si produse care sa te ajute sa o previi. De exemplu, exista suplimente alimentare 100% naturale, de genul forskolin active. Luand acest produs, ai o sansa in plus sa previi celulita atunci cand apar primele semne.

Daca n-am reusit sa prevenim celulita, atunci trebuie sa o tratam si pentru asta avem o sumedenie de metode si gesturi terapeutice, unele dintre ele controversate, altele laudate. Poti sa apelezi si la alte zeci de remedii naturiste, la creme pe baza de extracte din plante, la exercitii fizice speciale sau poate chiar la interventii chirurgicale minim-invazive. Alegerea este a ta.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo