Criteriul National

Despre celulita

Despre celulita
iunie 02
12:18 2016

Atunci cand ne confruntam cu problema kg in plus, trebuie sa luptam pe mai multe planuri si asta pentru ca si obezitatea ataca tacut dar sigur, intreg organismul. Celulita este una dintre cele mai intalnite afectiuni secundare cresterii in greutate, fiind un dusman al frumusetii, ce trebuie sa fie eradicat rapid.

Sarcina, dereglarile menstruale, stresul, sedentarismul si mai ales ingrasarea rapida sunt cauze care duc la aparitia celulitei, adica la o modificare a stratului subcutanat, cu determinarea aspectului de “coaja de portocala” a pielii. Cele mai importante locuri in care celulita se dezvolta sunt fesele, coapsele, abdomenul si in unele cazuri si bratele.

In mod normal, testul adipos situat subcutanat, are un aspect uniform, sub forma unor “bule” de grasime, delimitata de niste septuri rezistente dar nu regide, ca sa apara celulita, aceste septuri trebuie sa sufere niste modificari, ducand astfel la aparitia unor bule de grasime inestetice, inegale, care deformeaza pielea si impeidica nutritia si hidratarea sa.

Cresterea rapida si excesiva a tesutului adipos, caracteristica esentiala a obezitatii, duce la aparitia celulitei, nu neaparat prin distrugerea septurilor ci prin marirea de volum a acelor bule lipidice, fiind definita astfel ca o celulita structurala.

Bine, bine, si acum ca stim ce-i celulita…ce facem? In primul rand ar trebui sa ne ferim de ea, tinandu-ne greutatea la valori normale si facand sport. De asemenea controlul sanatatii, a nivelului hormonal, reprezinta garantia unei vieti nu doar fara celulita ci si fara boli silentioase dar care agravandu-se, pot sa puna mari probleme. Mai poti folosi si produse care sa te ajute sa o previi. De exemplu, exista suplimente alimentare 100% naturale, de genul forskolin active. Luand acest produs, ai o sansa in plus sa previi celulita atunci cand apar primele semne.

Daca n-am reusit sa prevenim celulita, atunci trebuie sa o tratam si pentru asta avem o sumedenie de metode si gesturi terapeutice, unele dintre ele controversate, altele laudate. Poti sa apelezi si la alte zeci de remedii naturiste, la creme pe baza de extracte din plante, la exercitii fizice speciale sau poate chiar la interventii chirurgicale minim-invazive. Alegerea este a ta.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo