Criteriul National

Despre „Cineva” și omul „simplificat „

Despre „Cineva” și omul „simplificat „
noiembrie 17
20:38 2018

fun-busy

„Cineva” caruia i-am dat sa citeasca articolul din Criteriul National, articol unde discutam despre explozia de ” mandrie ” la unii dintre semenii nostri, ahtiati sa treaca in cartea de vizita „titluri” ca : doctor, presedinte, director, manager s.a , adica „VIP”, m-a intrebat : Crezi ca aceasta operatiune de „amplificare” a personaltatii are si contrariul ei , adica „simplificarea ” ?
Stiind ca numai prin cunoasterea contrariului putem sa ne apropiem de Adevar, am privit mai atent lumea si am constatat ca „simplificarea” este regula, fiind atitudinea care face posibil traiul pentru milioane de romani !
Omul, fiinta atat de complicata si enigmatica, are capacitatea sa se adapteze imprejurarilor , sa traiasca „simplificat” , cu speranta ca va putea sa spuna si maine, azi.
Iata dovada ! Peste jumatate din locuitorii tarii( vazand ce se intampla in orasul meu) cumpara haine si incaltaminte de la second hand, unde, un produs costa , „la promotie” si 1(un) leu. La fel si la alimente: se comercializeaza, ca exemplu, branza de vaca de la 12 lei/kg la 48 lei/kg !
„Simplificatii” nu se intreaba de ce asa diferenta . La ce-ar folosi ! Ei au bani pentru branza de 12 lei/kg si asta-i cea buna !
De ce reamintesc aceste adevaruri ?
Pentru a intelege ca speranta de mai bine nu mai este suportul moral al celor multi. Oamenii se bucura „AZI” fiindca maine va fi mai rau. Prezentarea numai de stiri negative si multe false, alarmante , nu mobilizeaza , dimpotriva, oamenii intra mai profund in „Asteptare” , traiesc in Prezent, fara proiecte ( are „Partidul” destule „programe” !), nevoile elementare le consuma toate energia, asa ca prin fortele proprii nu se intrevad zile mai senine.

Discrepanta enorma dintre bogati si saraci hotaraste drumuri paralele : autostrada pentru VIP-uri si drum de pamant pentru cei care traiesc in simplitate.

Sursa foto : Zoso

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material trimis astăzi 17 Noiembrie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu