Criteriul National

Despre „Cineva” și omul „simplificat „

Despre „Cineva” și omul „simplificat „
noiembrie 17
20:38 2018

fun-busy

„Cineva” caruia i-am dat sa citeasca articolul din Criteriul National, articol unde discutam despre explozia de ” mandrie ” la unii dintre semenii nostri, ahtiati sa treaca in cartea de vizita „titluri” ca : doctor, presedinte, director, manager s.a , adica „VIP”, m-a intrebat : Crezi ca aceasta operatiune de „amplificare” a personaltatii are si contrariul ei , adica „simplificarea ” ?
Stiind ca numai prin cunoasterea contrariului putem sa ne apropiem de Adevar, am privit mai atent lumea si am constatat ca „simplificarea” este regula, fiind atitudinea care face posibil traiul pentru milioane de romani !
Omul, fiinta atat de complicata si enigmatica, are capacitatea sa se adapteze imprejurarilor , sa traiasca „simplificat” , cu speranta ca va putea sa spuna si maine, azi.
Iata dovada ! Peste jumatate din locuitorii tarii( vazand ce se intampla in orasul meu) cumpara haine si incaltaminte de la second hand, unde, un produs costa , „la promotie” si 1(un) leu. La fel si la alimente: se comercializeaza, ca exemplu, branza de vaca de la 12 lei/kg la 48 lei/kg !
„Simplificatii” nu se intreaba de ce asa diferenta . La ce-ar folosi ! Ei au bani pentru branza de 12 lei/kg si asta-i cea buna !
De ce reamintesc aceste adevaruri ?
Pentru a intelege ca speranta de mai bine nu mai este suportul moral al celor multi. Oamenii se bucura „AZI” fiindca maine va fi mai rau. Prezentarea numai de stiri negative si multe false, alarmante , nu mobilizeaza , dimpotriva, oamenii intra mai profund in „Asteptare” , traiesc in Prezent, fara proiecte ( are „Partidul” destule „programe” !), nevoile elementare le consuma toate energia, asa ca prin fortele proprii nu se intrevad zile mai senine.

Discrepanta enorma dintre bogati si saraci hotaraste drumuri paralele : autostrada pentru VIP-uri si drum de pamant pentru cei care traiesc in simplitate.

Sursa foto : Zoso

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material trimis astăzi 17 Noiembrie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul