Criteriul National

„Despre corupteii nostri de pe la control intern!”

„Despre corupteii nostri de pe la control intern!”
aprilie 15
09:00 2022

„Corupția vizează un ansamblu de activități imorale, ilicite, ilegale realizate nu numai de indivizi cu funcții de conducere sau care exercită un rol public, ci și de diverse grupuri și organizații, publice sau private, în scopul obținerii unor avantaje materiale sau morale sau unui statut social superior prin utilizarea unor forme de constrângere, șantaj, înșelăciune, mituire, cumpărare, intimidare.

Printre cauzele care favorizează apariția corupției se regăsesc și: slăbirea autorității statului datorită ineficienței instituțiilor acestuia, degradarea nivelului de trai al indivizilor, lipsa unor valori sociale însoțită de alterarea respectării principiilor morale, lipsa unei reforme la nivelul instituțional și legislativ care să fie în concordanță cu condițiile socio-economice.

Acestea fiind zise, multi care ajung pe la control intern nu stau bine nici cu cartea, nici cu coloana vertebrala.

Ca perceptie generala a politistilor, functiile de la control intern fac parte din categoria functiilor caldute, unde ajungi numai cu o pila, cu origine sanatoasa, cu recomandare ca esti baiat de baiat, om de incredere maxima.

Cum adica de incredere? Adica, de par egzample, la control intern, te duci ascultator si „sinucizi”, precis si eficient, tinta indicata. Dai cu stiletul cu otrava, cu pusca, acolo unde-ti arata seful IPJ, cu degetelul aratator. Si daca vrea sa-i dansezi pe masa, cu clopotei la brau, o faci.

Sau sa pupi o manuta, sa lingi un bocanc unde a ramas o urma de murdarie. Sau primesti comanda sa intimidezi pe vreunii de la un sindicat. De la adjunctul IPJ.

Asta e pretul pentru functiile „caldute’. In perceptia generala a uvrierilor din politie, a talpasilor!

Sunt si oameni ok pe acolo, pe la control, dar putintei. Si stau in umbra, ca vor sa iasa la pensie tot de acolo. Nu mai vor in strada, sa fuga dupa hoti ca nu mai sunt tineri.

O preocupare a unora din lingaii de pe la birourile de control din tara, este sa depisteze, la ordinul sefului IPJ, pe politistii care ne toarna noua, la sindicat, despre ilegalitatile sefimii. Mai ales screenshoturile din grupurile de pe wsp, moartea lor!

Primim adrese d-astea in care ni se cer amenintator, ” turnatorii” din politie, cam doua trei pe an. Nu de la IGPR, ca dumnealor sunt mai educati, le e rusine, au si ei un standard. Primim de pe la ipjuri.

Pentru asta, de obicei deschid ei cate o ” lucrare penala” sau un dosaras penal, asa la stocareala, dar cu numar de parchet, adica aparent ca la carte, si ne trimit adresute in care ne cer amenintator sa il turnam pe politistul care ne-a adus la cunostinta actul sau faptul ilegal al unui sef de prin curtea IPJ.

Multe din faptele ilegale le aflam pentru ca sefii batuti in cap si evident nepotriviti pentru functie, utilizeaza in continuare grupurile de whatsapp pentru a da ordine sau pentru a trimite dispozitii sau planuri de actiune. Si mai primim uneori cate un screenshot care documenteaza abuzul. Asta daca nu primesc ziarele, mai intai.

Pai ma, conducerea IGPR e chiar asa compusa din prosti? Domnul Benone, domnul Miritescu, doamna Tuicu, domnii, doamnele si domnisoarele de la securitate ( de la IGPR, nu aia veche) chiar sunt prostii vostri?

Pai daca organele centrale va dau dispozitie in teritoriu sa nu mai folositi wsp pentru treburile de serviciu si voi o faceti diseminand posibil informatie confidentiala intr-un mediu necontrolat, privat pentru ca nu e autorizat ca soft de comunicatie, voi faceti aranjamente, seful IPJ cu slugile de la control intern, sa ne speriati pe noi la sindicat?

I-ati facut dosar penal, pentru abuz in serviciu sau/si pentru 304 CP sefului de birou care a imprastiat ditai planul de actiune pe wsp? L-ati ascuns strategic la logistica si gata? Pai voi cautati faptele penale la noi, adica cine ne-a dat noua „screenshotu”, cand voi sunteti bara bara cu infractorul?

Va dam aicea mai jos, ordinul IGPR, sa va improspatati memoria. Si sa puneti dispozitia la dosar, ca poate ati uitat de ea. La procuror, suntem cam siguri ca nu ati avut-o la dosar. Ati avut un „lipsus”, asa-i”, se intreaba Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. (Cristina T.).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul