Criteriul National

Despre dorințe…

Despre dorințe…
martie 09
16:19 2017
Un motor ” numit Dorință !
 2
    Motto : „E împărțită omenirea : în cei ce vor și cei ce știu. ” – Eminescu
 
 
    DORINȚA este unul din „motoarele ” noastre care pun în milcare forțe nebănuite . Spunem frecvent : „Mi-e dor să/de …”  după care, de cele mai multe ori,  stocăm această dorință. Ajungem „colecționari”  de ” Doruri ” , fără să găsim și mijloacele de realizare a acestora. Tot ceea ce am dorit și a rămas neîmplinit nu ne face bine deloc. Ne simțim nerealizați !
 
     Apariția - LUMII VIRTUALE – a complicat lucrurile, fiindcă ajungem să credem că -i suficient  SĂ VREI și visul s-a și împlinit  .
   Cititorii vor spune : „Nu mai avem voie nici să visăm ? „
 
   Răspunsul îl va găsi fiecare „VISĂTOR „atunci  când vine ora mesei . Va constata că bucatele preferate  ,”pregătite” și „comandate ” în Lumea Virtuală nu au ajuns pe masă. Acesta e momentul adevărului.
 
   Nu-i suficient să vrei, trebuie să ști să construiești suportul pentru împlinirea Dorinței. 
   Se pot întâmpla multe, cum ar fi  : 
- rămânerea în Lumea Virtuală, când sponzorizarea este asigurată pentru o vreme;
-suferința psihică și derivatele din aceasta;
- revenirea cu picioarele pe pământ și trecerea la activități care vor asigura  o viață rodnică, cu de toate. Tu alegi !
 
    DORURI  împlinite vom avea de fiecare dată când vom învăța să ne limităm năzuințele la ceea ce este  posibil și necesar  !
Sursa foto Ioana Budeanu
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro