Criteriul National

Despre fosa septica si cum alegi modelul potrivit

Despre fosa septica si cum alegi modelul potrivit
august 29
09:32 2019

Daca iti doresti o casa la tara sau oras, exista anumite aspecte pe care trebuie sa le cunosti, extrem de importante, printre care se numara si accesul la o canalizare, acesta nefiind in multe cazuri posibil. De aceea, in lipsa canalizarii, trebuie sa iei in calcul achizitionarea si montarea unei fose septice.

Nu stii ce este aceea o fosa septica? Pe scurt, aceasta este acea statie unde este colectata si epurata apa pe care o folosesti in gospodarie. Aceasta trebuie montata in pamant, la o anumita distanta si pentru eliminarea apei acumulate este necesar un proces ce poarta numele de vidanjare. Pentru a putea creste perioada de timp dintre vidanjari, se pot utiliza anumite substante chimice.

Fosa septica se alege in functie de numarul de utilizatori( locuitori in casa), dar si de frecventa de utilizare.

Fosa septica poate fi construita doar in urma unei autorizatii de constructie si pot fi alese diverse tipuri de fose, fie de beton, fie de fibra de sticla, IBC sau polietilena. Exista si modele de fose septice ecologice, in interiorul carora apa este tratata cu anumite bacterii si enzime, separand cu ajutorul acestora uleiurile si enzimele din apa de materia solida,care se va depune pe fundul bazinului.

Printre cele mai cautate modele de fose septice este cea din polipropilena, aceasta avand o etanseizare maxima si este foarte durabila in timp, limita maxima de functionarea acesteia fiind de 30 de ani.

Acest tip de fosa septica este foarte usoara, ceea ce face ca transportul si montajul ei sa fie mult mai simplu decat in celelalte cazuri.

Totusi, indiferent de tipul de fosa septica ales, este important ca aceasta sa fie intretinuta, iar vidanjarea trebuie sa aiba loc la perioade regulate de timp.

Este necesar, de asemenea, sa se utilizeze anumite tratamente pentru fosa septica, acestea putand fi puse in vasul de WC.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

CRIL DEV

CRIL DEV

CRIL DEV SRL creeaza, dezvolta si promoveaza site-uri web pentru companii. Informatii la office [at] cril.ro

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul