Criteriul National

Despre impactul refugiatilor in U.E.

Despre impactul refugiatilor in U.E.
iulie 10
13:50 2019

Să zicem că ești un cetățean pașnic, liniștit, din Suedia, Germania, Franța, Belgia, Italia etc.
Clasa medie, fără lipsuri. Trăiești într-un orășel/cartier liniștit, ești creștin, chiar dacă nu prea te duci la biserică, ești tolerant, empatic, vrei să ajuți, te sensibilizează până la lacrimi drama unor copii refugiați. Afli că în orașul tău au sosit refugiați. Foarte bine, avem destul încât să împărțim cu ei o bucată de pâine. Numărul lor crește, crește permanent. Începi să vezi pe străzi murdăria lăsată de ei. Se mai întimplă, nu-i un capăt de țară.
Apoi începi să auzi, timid, despre agresiuni comise de refugiați. În curând chiar cunoscuți de-ai tăi au povești personale despre agresiuni, mai mari sau mai mici, tâlhării, violuri. Se întimplă să vezi chiar tu pe stradă astfel de agresiuni. Mergi să reclami la poliție. Poliția ridică din umeri, spune că nu are ce face; refugiații deja au cartiere în care și poliția se teme să intre…
Ți-e clar că între tine și acești refugiați există multe incompatibilități. În tot acest timp, la televizor vezi politicieni, ziariști, comentatori care-ți spun că trebuie să fii și mai tolerant, și mai îngăduitor, pentru că vor veni și mai mulți străini. În orășelul tău liniștit, rata infracționalității a ajuns asemănătoare cu a unor orașe din America de Sud. Nu-ți mai place, simți că nu e în regulă să-ți fie frică să ieși pe stradă. Nu prea te interesează politica dar auzi de un partid care crede la fel ca tine, că e o nebunie să încurajezi în continuare venirea refugiaților.
La următoarele alegeri votezi acel partid.
În acel moment afli de la televizor că ești fascist, șovin, xenofob, extremist de dreapta, ești un pericol pentru societate, trebuie să fii reeducat, chiar cu forța dacă va fi nevoie și nu-ți mai este permis să spui că în cartierul/orașul tău viața a devenit imposibilă din cauza unor refugiați, care au niște valori incompatibile cu ale tale.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Dumitru Fulea

Dumitru Fulea

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul