Criteriul National

Despre liberul arbitru

Despre liberul arbitru
martie 03
11:12 2019

2
Vorbeste ca sa te cunosc !Vorbeste ca sa te vad !
Folosirea cuvantului presupune o anumita stiinta; cand vorbirea e spontana- e sincera; cand omul isi cauta cuvintele, acestea nu vor exprima adevarul, ca de altfel nici cand zice : „Stai sa ma gandesc !” Atunci mintea lui fabrica un fals . Numai urmarindu-i – gestica si fizionomia – care sunt nepremeditate- surprindem informatii despre secretul profund pe care se straduieste sa-l ascunda.
Gandim , simtim si existam pe niveluri diferite. Iata de ce suntem unici si orice incercare de a fi la fel e o iluzie; faptul ca actionam pentru un scop comun nu, ne face la fel ; numai cel care se afla pe un nivel superior spiritual poate cobori catre cei de mai jos, pentru a realiza ceva in comun, de nivel mediu).

Fac ce vreau sau fac ce pot ? Cine hotaraste ? Cum cine ? Liberul meu ARBITRU ! Sunt propriul meu stapan !
Raspunsul hotarat se vrea convingator, insa , apare imediat, intrebarea : Cat de liber mai este Arbitrul nostru ?
Cititorii nerabdatori , in numele Liberului Arbitru , ma vor declara un om neserios, care n-am treaba, si vor hotari sa nu citeasca in continuare.
Cititorule ! Tu alegi . Dar, exista mereu un dar… odata ce-i ales, cu stiinta sau fara stiinta ta, ca vrei sau nu vrei, vei culege roadele alegerii. Altfel spus, iti asumi RESPONSABILITATEA generata chiar de propriul tau ARBITRU. Aceasta-i LIBERTATEA individuala !
Liberul nostru arbitru ne duce in Rai sau in Iad, chiar aici pe pamant.
Apararea in sensul ca m-am lasat influientat de altii si de aceea am ajuns rau, nu ajuta, dimpotriva, dovedeste ca prin vointa noastra am preferat sa lasam pe altii sa gandeasca si sa hotarasca pentru noi, le-am dat un CEC in alb, fara sa ne reamintim ca fiecare isi vede de interesul lui, iar in politica , interesul individual este sacrificat in numele INERESULUI PUBLIC( citeste si ” de grup” !).
Asa-i si cu VOTUL , arma noastra in democratie. Credem in spusele politicienilor, fara sa le cerem dovezi ca cele promise pot fi si facute, atunci, chiar ajungem sa credem SI ca ne-au dat ceea ce inca nu ne-au luat .
Sa nu ne lasam amagiti de liberul nostru arbitru. Acesta este atat de vulnerabil , incat cedeaza la orice impuls exterior prezentat ca o mare favoare si binefacere pentru noi. De multe ori, putem sa revenim asupra unei decizii cu semne vizibile de paguba pentru noi, insa Liberul arbitru ne opreste sa o facem: Asta vreau si asta fac !
1
Sa nu uitam : Orice ” DA” poate inainta pana la marginea lui ” NU” . Ar trebui sa ne stabilim o linia rosie, in numele Liberului nostru Arbitru, granita pe care sa o respectam si sa determinam si pe ceilalti sa n-o incalce . Acesta-i LIBERUL ARBITRU sanatos !
Vedeti cat de gingas este Liberul arbitru ! De ” EL” depinde Responsabilitatea si Libertatea noastra.
Factorii externi sunt stimulii care pun la treaba Liberul arbitru, iar pe noi la grele incercari . O arta e sa ne conducem Liberul arbitru ! Cei care reusesc fac dovada certa ca Nimic din ceea ce-i omenesc nu le este strain ,au facut si fac tot ceea ce este ingaduit unui OM Adevarat . Liberul Arbitru este darul divin pe care l-am primit la ” Caderea din Rai” pentru a fi stapanul nostru si a stapani Pamantul cu respectarea Legilor divine !

Sursa foto :

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material trimis astăzi 3 Martie 2019 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei