Criteriul National

DESPRE MUZICĂ ȘI NU NUMAI- Contra-editorial

octombrie 28
15:32 2015

 

 

 ATENŢIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZĂ EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GÂNDI RAȚIONAL ȘI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DOREŞTE A FI UNUL DIRECT, DESCHIS DAR ȘI MILITANT!

 

 „Muzica este graiul sufletului. Ea starneste in noi nu instinctele ci gandurile cele mai profunde.” – Ludwig van Beethoven

muzica1

Muzica este una dintre darurile Ceresti si totodata una dintre formele de manifestare umana pe care le consider ca fiind dintre cele mai importante. Face parte fara sa vrem (constient sau inconstient) din viata noastra, a tuturor.

De a lungul vremurilor s-au scris tomuri, lucrari stiintifice , s-au realizat dezbateri despre importanta a ceea ce ne defineste, ce anume ne-ar ajuta sa supravietuim si sa ne echilibram starea emotionala.

Amintirile, experientele personale, emotiile cat si starea de spirit sunt puternic influentate de muzica. Acum, cu acea intitaiva caracteristica v-as intreba cam cât de diferite ar fi amintirile fiecaruia fără muzică?

Deci, dacă muzica “te atinge” in adevaratul sens al cuvantului, cu siguranta nu te vei simti singur. Si aceasta nu o spun numai eu ci o certifica si multi altii ce arată că aceasta stimuleaza creierul şi poate chiar să îmbunătăţească multe abilităţi, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

fain

Muzica – energie vie si materializata ne vine in ajutor atunci cand suntem deprimati, tristi sau suntem vioi, veseli . Iar diferenta se realizeaza atunci cand in momentul in care suntem fericiti savuram muzica si ne distram cand percepem ritmul (interior), insa in momentul in care suntem tristi avem acea profunzime, claritate pe care starea psiho emotionala ne-o transmite.

Un experiment recent constata faptul ca cei care sunt tristi sau eventual nervosi si nu au sansa de a asculta muzica sau de a o canta-o, le este de ajuns sa fredoneze melodia preferata si corpul va fi invadat de hormonii de fericire,iar acestia vor regasi intr-un timp mai scurt calea spre fericire si echilibru emotional.

Pana in prezent s-a constatat ca nici un om nu ar rezista sa nu auda un timp indelungat muzica si de asemenea, pe tot mapamondul nu exista nici un om, care nu a auzit niciodata un cantec sau o muzica.

 

Bineinteles ca muzica de calitate joaca un rol mult mai important decat am putea crede. In Antichitate se mergea chiar pana la folosirea flautului in dreptul zonei afectate de lumbago. Dincolo de asta, muzica si-a dovedit posibilitati terapeutice in plan psihologic si somatic.

inspiratie-300x244

De aceea, cu acel entuziasm de nezdruncinat, cu acea vointa de a spune lucrurilor pe nume militez pentru a scapa de ignoranta, de starea depresiva si de tot raul ce ne inconjoara!
Solutia e la indemana si sunt adeptul teoriei conform careia o educatie muzicala favorizeaza un contact mai usor cu muzica (asa zisa „grea”), deoarece oamenii care sunt foarte inteligenti apreciaza acest gen indiferent de cultura lor muzicala.Un om inteligent nu o să aştepte niciodată ca starea de bine să vină de la sine. A aştepta muzica, a te programa e ca şi cum am aştepta cu toţii fericirea. Şi ştim prea bine că fericirea nu vine, aşa, pur şi simplu, ci trebuie să facem ceva pentru ea.Iar muzica de calitate are acest dar de a lega si de a intermedia schimbul de energie dintre Dumnezeu si noi!

Surse foto : startevo.com

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro