Criteriul National

DESPRE MUZICĂ ȘI NU NUMAI- Contra-editorial

octombrie 28
15:32 2015

 

 

 ATENŢIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZĂ EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GÂNDI RAȚIONAL ȘI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DOREŞTE A FI UNUL DIRECT, DESCHIS DAR ȘI MILITANT!

 

 „Muzica este graiul sufletului. Ea starneste in noi nu instinctele ci gandurile cele mai profunde.” – Ludwig van Beethoven

muzica1

Muzica este una dintre darurile Ceresti si totodata una dintre formele de manifestare umana pe care le consider ca fiind dintre cele mai importante. Face parte fara sa vrem (constient sau inconstient) din viata noastra, a tuturor.

De a lungul vremurilor s-au scris tomuri, lucrari stiintifice , s-au realizat dezbateri despre importanta a ceea ce ne defineste, ce anume ne-ar ajuta sa supravietuim si sa ne echilibram starea emotionala.

Amintirile, experientele personale, emotiile cat si starea de spirit sunt puternic influentate de muzica. Acum, cu acea intitaiva caracteristica v-as intreba cam cât de diferite ar fi amintirile fiecaruia fără muzică?

Deci, dacă muzica “te atinge” in adevaratul sens al cuvantului, cu siguranta nu te vei simti singur. Si aceasta nu o spun numai eu ci o certifica si multi altii ce arată că aceasta stimuleaza creierul şi poate chiar să îmbunătăţească multe abilităţi, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

fain

Muzica – energie vie si materializata ne vine in ajutor atunci cand suntem deprimati, tristi sau suntem vioi, veseli . Iar diferenta se realizeaza atunci cand in momentul in care suntem fericiti savuram muzica si ne distram cand percepem ritmul (interior), insa in momentul in care suntem tristi avem acea profunzime, claritate pe care starea psiho emotionala ne-o transmite.

Un experiment recent constata faptul ca cei care sunt tristi sau eventual nervosi si nu au sansa de a asculta muzica sau de a o canta-o, le este de ajuns sa fredoneze melodia preferata si corpul va fi invadat de hormonii de fericire,iar acestia vor regasi intr-un timp mai scurt calea spre fericire si echilibru emotional.

Pana in prezent s-a constatat ca nici un om nu ar rezista sa nu auda un timp indelungat muzica si de asemenea, pe tot mapamondul nu exista nici un om, care nu a auzit niciodata un cantec sau o muzica.

 

Bineinteles ca muzica de calitate joaca un rol mult mai important decat am putea crede. In Antichitate se mergea chiar pana la folosirea flautului in dreptul zonei afectate de lumbago. Dincolo de asta, muzica si-a dovedit posibilitati terapeutice in plan psihologic si somatic.

inspiratie-300x244

De aceea, cu acel entuziasm de nezdruncinat, cu acea vointa de a spune lucrurilor pe nume militez pentru a scapa de ignoranta, de starea depresiva si de tot raul ce ne inconjoara!
Solutia e la indemana si sunt adeptul teoriei conform careia o educatie muzicala favorizeaza un contact mai usor cu muzica (asa zisa „grea”), deoarece oamenii care sunt foarte inteligenti apreciaza acest gen indiferent de cultura lor muzicala.Un om inteligent nu o să aştepte niciodată ca starea de bine să vină de la sine. A aştepta muzica, a te programa e ca şi cum am aştepta cu toţii fericirea. Şi ştim prea bine că fericirea nu vine, aşa, pur şi simplu, ci trebuie să facem ceva pentru ea.Iar muzica de calitate are acest dar de a lega si de a intermedia schimbul de energie dintre Dumnezeu si noi!

Surse foto : startevo.com

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo