Criteriul National

Despre natura umană -Contra-editorial

iunie 11
17:31 2015

 

 Despre natura umană se pot scrie şi spune lucruri uimitoare, savante şi totodată chiar cu… un grad ridicat de complexitate!

Natura Umana

Nu trebuie să v-amintesc de faptul că totul diferă, iar de cele mai multe ori aşteptările se pot dovedi deosebit de înşelătoare, deoarece nivelul uimeşte prin neprevăzut, iar schimbarea e ceea ce o defineşte.

E aidoma unui mecanism sufletesc ce nu te propulsează din simplul motiv că nu te poţi încrede în adevărata sa „identitate” cum, de altfel, nu reuşeşti să o înţelegi. Când crezi că ştii totul despre ea, aşteaptă-te să afli că mai există legi de reţinut.

Permanent suntem într-o continuă stare de asimilare. Încercăm să înţelegem aproape mecanic, fără să dezvoltăm vreun dram de principiu, însă ecuaţia
umană-atât de dificilă-cine o analizează?

De-a lungul timpului nimeni nu a găsit „secretul” necesar pentru a rezolva acest amestec de caractere, vârste şi principii de viaţă!

De fapt, cine s-a încumetat, măcar, să încerce a sfârşi într-un fel destul de lamentabil…

Nu sunt eu cel mai potrivit a da sentinţe, dar va trebui să se ia în considerare tot felul de atitudini, de expresii şi raţionamente ale unor gânduri, ale unor caractere  diverse, deoarece conceptul „unitate prin diversitate” are aici aplicabilitate!

Dacă v-aş provoca la un exerciţiu de imaginaţie în care v-aş lăsa posibilitatea de a alege din multitudinea de sentimente, cred că, fără exagerare ar trebui să inventariem fără a inventa stările naturii umane, de la A la Z!

Acum, oare cât s-ar pierde printre atâtea necunoscute ? Sau lumea această preferă a rămâne la stadiul iniţial, cel în care nimeni nu a îndrăznit să înceapă rezolvarea ecuaţiei.

Departe de mine sunt noţiunile ca valori exprimate direct pe care se bazează natura umană.

Păcat c-ar fi puţine. Însă dacă le-am enumera pe cele care nu sunt adevărate fundamente, am realiza că suntem, uneori, extraordinar de superficiali.

Din prima categorie putem exclude încrederea. Pentru noi, niciodată nu e prea târziu sau prea greu de a trece peste această „legătură”. Încep să cred că suntem programaţi să intrăm în jocurile perfide ale iluziei,ce asemeni unei scorpii  încearcă să ne atragă într-o cursă supraomenească. Nici unul dintre noi nu a învăţat, încă, să înglobeze acest sentiment de siguranţă în atitudinea sa.

Schimbarea poate fi introdusă în a doua categorie, la fel şi neprevăzutul.

Himera după fiecare mişcare bruscă, făcută atunci când crezi că ai înţeles un caracter ne poate lua prin surprindere, ne învăluie într-o ceaţă densă, pentru a ne demonstra în final că aşa a acţionat tot timpul. Modificarea face parte din cotidian şi rareori nu influenţează ceea ce reprezentăm.

Da, suntem deosebit de capricioşi .Căutăm fără să ştim ce anume şi dispreţuim în multe rânduri ceea ce am avut de luptat…

Cu toate acestea,chiar conglomeratul, multilateralitatea noastră ne defineşte ca oameni, ne evidenţiază şi ne scoate din banal. Ne comportăm diferit, gândim diferit, asta pentru că ajungem să ne autoeducăm. Dar, într-un anumit punct, ştim că atitudinea noastră derivă dintr-un numitor comun- sufletul scânteia Divină!

 

Sursa foto : www.amazon.com

Aici

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro