Criteriul National

Despre Pinterest si vizitatorii din Romania

Despre Pinterest si vizitatorii din Romania
octombrie 23
10:54 2017

Pinterest a fost, pret de cateva luni, reteaua Social Media despre care s-a vorbit cel mai mult, atat in blogosfera locala si internationala, cat si pe mai toate site-urile frecventate de pasionatii de SM. Stimulate de cresterea exponentiala a acestei platforme, multe magazine online si-au facut pagini speciale pe Pinterest, pagini menite sa aduca trafic in plus.
Aceasta tehnica a mers destul de bine timp de cateva luni si probabil, inca mai merge pentru brand-urile cu reputatie solida. Din pacate, tot pe seama traficului imens, si-au facut simtita prezenta tot mai multi oameni doritori de a castiga bani. Ei sunt cei care au spamat wall-uri intregi cu oferte afiliate si tot ei sunt cei care au creat tot felul de unelte care sa usureze “munca” pe aceasta retea sociala. Personal, ii numesc spammeri pe cei ce practica genul acesta de activitati, insa nu toata lumea pare sa fie de acord cu mine.

Ce-i drept, numarul celor care sunt multumiti de aceasta retea sociala e tot mai mic, in mare parte din cauza lucrurilor descrise mai sus: lumea spameaza, spameaza, spameaza, iar administratorii platformei par a fi neputinciosi in fata unor valuri imense de spam.

Si uite-asa incepe declinul a ceva ce ar fi putut fi ceva fain de tot. Chiar si in Romania Pinterest prinsese radacini: in luna ianuarie a anului 2011, platforma avea 22000 de vizite provenind din Romania, iar in luna imediat urmatoare, reteaua avea sa numere un trafic de aproximativ 4 ori mai mare. Si cum cativa bloggeri destul de cunoscuti au continuat sa promoveze platforma, traficul din Romania a continuat sa creasca, pana ce, multa lume s-a saturat de spam-ul facut de indieni, pakistanezi si polonezi.

Ei bine, asta nu inseamna ca fenomenul Pinterest va decadea de tot, mai ales ca au aparut platforme similare, dezvoltate independent, insa dedicate doar membrilor unor anumite tari. De exemplu, in Romania, pasionatii de Social Media au avut surpriza sa observe aparitia a prind.ro, o alternativa a Pinterest in Romania, care cel putin pana acum, nu pare a fi plina de spam. Personal, eu consider astfel de platforme utile in special celor care vor sa se promoveze, insa utilizatorii mai pot vedea poze cu vedete, de exemplu, sau chiar si oferte de vanzare postate de utilizatori.

Personal, consider ca astfel de platforme pot avea viitor, singura conditie e ca administratorii sa nu permita catusi de putin spamarea site-ului cu diferite oferte promotionale.

Seoads scrie mai multe articole despre Pinterest si alte platforme de Social Media.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo