Criteriul National

Despre Pinterest si vizitatorii din Romania

Despre Pinterest si vizitatorii din Romania
octombrie 23
10:54 2017

Pinterest a fost, pret de cateva luni, reteaua Social Media despre care s-a vorbit cel mai mult, atat in blogosfera locala si internationala, cat si pe mai toate site-urile frecventate de pasionatii de SM. Stimulate de cresterea exponentiala a acestei platforme, multe magazine online si-au facut pagini speciale pe Pinterest, pagini menite sa aduca trafic in plus.
Aceasta tehnica a mers destul de bine timp de cateva luni si probabil, inca mai merge pentru brand-urile cu reputatie solida. Din pacate, tot pe seama traficului imens, si-au facut simtita prezenta tot mai multi oameni doritori de a castiga bani. Ei sunt cei care au spamat wall-uri intregi cu oferte afiliate si tot ei sunt cei care au creat tot felul de unelte care sa usureze “munca” pe aceasta retea sociala. Personal, ii numesc spammeri pe cei ce practica genul acesta de activitati, insa nu toata lumea pare sa fie de acord cu mine.

Ce-i drept, numarul celor care sunt multumiti de aceasta retea sociala e tot mai mic, in mare parte din cauza lucrurilor descrise mai sus: lumea spameaza, spameaza, spameaza, iar administratorii platformei par a fi neputinciosi in fata unor valuri imense de spam.

Si uite-asa incepe declinul a ceva ce ar fi putut fi ceva fain de tot. Chiar si in Romania Pinterest prinsese radacini: in luna ianuarie a anului 2011, platforma avea 22000 de vizite provenind din Romania, iar in luna imediat urmatoare, reteaua avea sa numere un trafic de aproximativ 4 ori mai mare. Si cum cativa bloggeri destul de cunoscuti au continuat sa promoveze platforma, traficul din Romania a continuat sa creasca, pana ce, multa lume s-a saturat de spam-ul facut de indieni, pakistanezi si polonezi.

Ei bine, asta nu inseamna ca fenomenul Pinterest va decadea de tot, mai ales ca au aparut platforme similare, dezvoltate independent, insa dedicate doar membrilor unor anumite tari. De exemplu, in Romania, pasionatii de Social Media au avut surpriza sa observe aparitia a prind.ro, o alternativa a Pinterest in Romania, care cel putin pana acum, nu pare a fi plina de spam. Personal, eu consider astfel de platforme utile in special celor care vor sa se promoveze, insa utilizatorii mai pot vedea poze cu vedete, de exemplu, sau chiar si oferte de vanzare postate de utilizatori.

Personal, consider ca astfel de platforme pot avea viitor, singura conditie e ca administratorii sa nu permita catusi de putin spamarea site-ului cu diferite oferte promotionale.

Seoads scrie mai multe articole despre Pinterest si alte platforme de Social Media.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro