Criteriul National

Despre puturi subterane de apa

aprilie 19
16:02 2019

Casele care procura apa dintr-un puț privat beneficiază de avantajele apei ieftine, proaspete și curate. Dar, cu aceast avantaj, vine și responsabilitatea de a repara  problemele care apar cu sistemul de apă. Ocazional, proprietarii de case vor verifica robinetul pentru a descoperi că nu mai există apă care să iasă. Deși pot exista multe cauze ale unei situații de urgență fără apă, un loc pentru a începe depanarea este pompa de puț.

Majoritatea locuințelor din zonele rurale dispun de puțuri subterane de apa  care utilizează o pompă submersibilă, un mecanism plasat în subteran. Când porniți o robinet sau un aparat care utilizează apă, apa este extrasă din rezervorul de presiune și se transmite un semnal pompei de apă pentru a începe să pompeze mai multă apă din fântână în casă.

Verificati puterea pompei

De câte ori te-ai chinuit cu un obiect tip gadget doar pentru a realiza că acesta nu a fost conectat? Înainte de a vă preocupa prea mult de lipsa de apă a locuinței, asigurați-vă că alimentarea cu apă se desfășoară la pompa de apă. Verificați dacă circuitul electric al pompei de la sonda nu s-a blocat. O creștere a puterii sau o creștere a consumului de energie poate bloca circuitul. Dacă nu pare că a fost oprit, porniți circuitul și opriți-l din nou pentru a vă asigura.

Dacă ați observat că pompa scoate mai putina apa, inseamna ca fântâna dvs. poate fi afectată de condițiile de secetă. Alte semne sunt dacă apa de la robinet pare tulbure sau noroioas asau gustul apei s-a schimbat. Perioadele lungi de vreme uscată pot provoca o scădere a nivelului de apă din puțul dvs. sau ar putea însemna că pompa de apă este plasată la adâncimea greșită în puț.

După cum am menționat mai sus, pompele de apă trebuie amplasate la adâncimea potrivită într-un puț pentru a livra în mod fiabil apă dulce în casă. Atunci când este instalată o pompă, aceasta este, de obicei, adâncă, astfel încât, atunci când apa se trage în jos, există încă apă amplă deasupra pompei pentru a trage  mai târziu. Când apa este trasă în apropierea sau sub nivelul pompei, pompa va aduce aer în sistem în loc de apă. Apelarea unui profesionist pentru a măsura adâncimea apei și a coborî pompa poate rezolva cu ușurință această problemă.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei