Criteriul National

Despre tipuri de televizoare LED și ce recomandăm noi

Despre tipuri de televizoare LED și ce recomandăm noi
ianuarie 06
19:26 2016

televizoare led

Mulți atunci când aud de televizoare LED și televizoare LCD au impresia că sunt două categorii total distincte, display-urile acestora funcționând complet diferit și oferind rezultate mai bune sau mai proaste, în funcțe din ce punct de vedere privim.

Adevărul este că aceste televizoare LED fac parte din marea familie a LCD-urilor, în ambele cazuri fiind vorba despre ecrane cu afisaj lichid (de aici vine practic denumirea, LCD însemnând Liquid Crystal Display). Atunci, care este diferența mai exact? Ei bine, dacă în cazul celor din urmă este prezentă o singură lampă fluorescentă, în ceea ce privește televizoarele LED avem parte de mai multe LED-uri care au rolul de a asigura iluminarea.

Deoarece LCD-urile nu prea mai sunt la mare căutare, acestea începând încet, dar sigur, să dispară complet de pe piață, întotdeauna am recomandat îndreptarea atenției spre modelele cu ecrane LED, iar aici poți găsi o ofertă completă de televizoare LED de calitate, spre care merită să îți îndrepți atenția datorită excelentului raport calitate-preț pe care îl oferă acestea.

Câte tipuri de televizoare LED există?

Televizoarele LED se împart în două categorii, iar criteriul avut în vedere aici este în funcție de cum sunt poziționate LED-urile care iluminează afisajul cu cristale lichide, astfel încât pixelii să ofere acele imagini clare cu care suntem obișnuiți. Avem așadar televizoare LED cu iluminare edge-lit (pe românește, iluminare laterală), respectiv televizoare LED cu iluminare back-lit (sau din spate).

În cazul primei categorii, după cum reiese încă din denumire, LED-urile sunt situate lateral, de-a lungul marginii ecranului, un avantaj pe care îl au astfel de televizoare LED fiind faptul că avem parte de un design foarte slim, reprezentând alegerea potrivită pentru cei care preferă televizoarele subțiri.

Totuși, datorită poziționării laterale a LED-urilor acest lucru aduce și câteva dezavantaje, iar aici se numără și faptul că acele nuanțe de culori întunecate nu sunt foarte bine reprezentate (rezultând astfel și un negru nu foarte profund), fiind de asemenea foarte mari șansele să ne lovim de așa-zisul efect de clouding.

În ceea ce privește categoria de televizoare LED cu iluminare back-lit, LED-urile sunt poziționate în spatele ecranului, iar asta înseamnă că vom avea parte de un televizor nu la fel de subțire ca în cazul mai sus menționat.

Aici avem mai multe avantaje pe partea de imagine, printre care și o mai bună reprezentare a nuanțelor de culoare întunecate, fiind de asemenea posibil și un negru mai profund. De ce? Deoarece datorită poziționării LED-urilor, acestea se pot stinge atunci când este cazul, astfel încât în zona de pe ecran în care apar scene mai întunecate, pixelii stinși să ofere un efect mult mai realist. Avem deci parte de un nivel al contrastului foarte bun, precum și de culori foarte realiste, lucru care joacă un rol important în rezultatul final, care înseamnă imagini de o claritate și calitate superioară.

Ce televizoare LED recomandăm noi?

Datorită calității mai ridicate a imaginii pe care televizoarele LED cu iluminare back-lit le poate oferi, noi recomandăm să optezi pentru această categorie de televizoare LED, însă dacă pui accent foarte mult pe design, atunci cel mai probabil o să dorești să îți îndrepți atenția spre un model cu iluminare edge-lit. Până la urmă suntem în fața unei alegeri care este pur subiectivă, nu-i așa?

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo