Criteriul National

DESTAINUIRI IN EXCLUSIVITATE! CARE ESTE DE FAPT COMUNITATEA CU PROBLEME?

iulie 30
10:48 2015

 

Acest document a fost conceput si redactat de catre domnul arhitect Chivu Andrei si oferit cu amabilitate ziarului nostru- Criteriul National!

 Avand in vedere faptul ca anumite parti ale acestui document contin lucruri care sunt protejate de legea dreptului de autor, toate drepturile sunt rezervate si pot fi obtinute numai prin acordul scris al autorului
Atentie, copierea si preluarea acestor idei fara acordul autorului este infractiune si se pedepseste conform legii dreptului de autor!

Henri Coanda 2Buna ziua,

In primul rand doresc a va prezenta pe scurt impresiile vizitei de ieri in cartierul social Henri Coanda, unul dintre foarte putinele locuri in care eu si prietenii mei ne simtim bine in Constanta. Spatiile dintre blocuri sunt pline de copii la joaca si oamenii care socializeaza intaresc ideea a acestui lucru contrasant cu restul orasului in care multi cetateni grabiti parcheaza rabla nemteasca pe trotuar pentru a descarca repede bagajele de la supermarket: ,,vin stirile, sa facem repede niste cartofi prajiti cu carne” si asa pica multi rapid in depresie cand se zgarie in tufe portiera masinii sau ecranul I-Phonului…

 In spatele bolnavelor prejudecati ale comunitatii , ca acolo la Henri Coanda s-ar afla raul cel mai groaznic si infractorii cei mai de temut se ascunde def apt suferinta multor copii nevinovati. Acolo locuiesc nu doar copii de etnie rroma, sunt si foarte multi copii romani precum cazul poate putin cunoscut al orfanilor Sechel Andrei si Mihai. Ei cresc de mici sub presiunea xenofoba a comunitatii la care trebuie sa reactioneze cumva.Este adevarat, ce vad in familie nu este de urmat, dar nici comunitatea nu le arata altceva decat imbranceli si injurii. La doar un kilometru de ei, erudita protipendata constanteana rispeste importante resurse la mall-ul de 4 hectare din parc pe „traditionala” shaorma si etichete scumpe.
Henri Coanda 3Orasul din pacate, dezlipind cele 0,5% Mamaia si zona Istorica (si acolo aflandu-se probleme grave de amenajare dar si lucruri bune-populate si de multi rafinati aronganti si deprimati care nu au in cap decat silocoane si LCD-uri cu touch) restul municipiului este o adunatura de blocuri comuniste, spatii verzi parloaga (neamenjate de administratiile neamendate de teama pierderii electoratului), masini parcate pe trotuar, poluare maxima (am avut stare de greata de nenumarate ori pedaland in spatele RATC-ului) populata de cetateni care sufera tot mai mult de o forma grava de individualism si ILUSTRII INTELECTUALI CARE SPARG SEMINTE LA TV SI HABAR NU AU UNDE ESTE SEDIUL CRUCEA ROSIE – la rugamintea mea fierbinte la adesa unor lectoril si profesori universitari de a se implica in proiecte pentru comunitate am primit secul raspuns ,,nu ma intereseaza”.
Orasul parca a fost jefuit, nu gasesti o bucatica pentru un nou parc sub pretextul ca ,,era obligata primaria sa retrocedeze,, cand bunicii mei de 25 de ani asteapta si ei o bucatica dupa ce le-a fost demolata casa, iar reactia primarului Mazare la decorarea veteranilor Zamfir Petre si Gheorghe Constantin fost: ,,bine, dar sa nu-mi ceara pamant…”
Henri CoandaNu stiu care este formula, nu imi voi risipi energia cu cazmaua in mana, Primaria nu a facut nimic pentru proiectul de piste bicicleta si daca continua sa mentina in functie persoane ca arhitecta sefa despre care am spus de nenumarate ori ca ii corectam proiectele fiind student in anul II (si se vede la cum arata orasul ca este o catastrofa) iar acum 6-7 ani vindea la bar-plaja Iaki (probabil afacere de familie-aspiratii inalte) se alege praful de un oras oricum distrus si imbacsit !!!
Primarul Fagadau ma cunoaste de un an, avand recomandari ca arhitect din Austria, vin de doua luni saptamanal cu proiecte la primarie si imi spune, intamplator, cu doua zile inainte de termen: ,,aaaa, erau-sunt posturi libere la urbanism”  desi mi-a cerul si primit cv-ul acum doua luni aproape…
Henri Coanda 4 Criteriul National
Toate ideile mai suns mentionate si multe altele le-am expediat si actualului primar!
La dumneavoastra este o sansa mare sa treziti constiinta oamenilor, deoarece nu doar administratia are probleme,ci  tocmai comunitatea sufera din ce in ce mai mult…
Toate cele bune,
Andrei Chivu
Surse foto : https://www.facebook.com/andrei.chivu.82?fref=ts

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo