Criteriul National

Destinul Greciei, intre constrangeri si renuntari- CONTRA-EDITORIAL

iulie 01
08:18 2015

 Motto : Nu te increde in tot cainele care da din coada- proverb romanesc

                             ATENTIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZA EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GANDI RATIONAL SI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DORESTE A FI UNUL CONFESIV, SENTIMENTAL DAR SI MILITANT!

grecia_steag_

Grecia a intrat, tehnic, în incapacitate de plăţi, în contextul în care nu a putut plăti tranşa de 1,6 miliarde de euro către Fondul Monetar Internaţional, iar liderii Eurogrup se vor reuni din nou pentru a analiza situaţia de criză…

Cu alte cuvinte, daca Grecia nu era in eurozona, MAI MULT CA SIGUR  nu reusea sa se indatoreze atat de tare pentru ca interveneau niste mecanisme de preventie ale creditorilor. Asa insa, usile au fost larg deschise si in spatele lor stateau mesele incarcate cu bunatati. Intrebarea care se „ridica”, asemeni unei mingi la fileu „suna” asa- Oare ce faci tu, ca stat responsabil? Nu cumva dai buzna pe toate aceste usi deschise si inghiti pana cand iti pocneste stomacul sau iti faci intai analizele, vazand cat poti lua?

Nu de alta , dar glumind amar, acum exista riscul de a te imbolnavi grav…

Poate ca Grecia nu ajungea aici daca niste conducatori responsabili sau daca macar poporul se intreba de unde pot fi platite cele 14 pensii, cele 14 salarii pe an cu care ii ademeneau politicienii lor, daca isi puneau problema cum e posibil ca in tara lor pensia medie sa fie mai mare decat in Germania. Vorba aceea,ca doar din maslini nu s-a auzit pana in prezent sa se culeaga… bani.

De la nivel micro la nivel macro traim intr-o lume plina de tentatii.

CU TOATE ACESTEA, EFECTUL DE BUMERANG SE INTOARCE NEMILOS ASUPRA POPORULUI, DEOARECE ACST POPOR A DAT CREDIT UNOR POLITICIENI CE AU REUSIT „PERFORMANTA” de a ii indatora SI MAI ALES DE A CHELTUI NEJUSTIFICAT acest capital!

Toate sondajele arata ca grecii nu vor sa paraseasca UE si nici zona euro, dar vor sa ramana in conditiile lor. Adica sa traiasca la fel ca nemtii si muncind ca elenii.

Actuala stare de fapt a lucrurilor este departe de a se anticipa. Totusi, in contra-partida, exista cateva scenarii in care statul elen se poate salva.

Primul scenariu vizeaza faptul unei iesiri publice a  premierului Tsipras într-un scenariu la fel de dramatic ca acela când a anunţat referendumul, spunând însă că susţine, în lumina noilor evenimente, răspunsul DA.

Cum bine va dati seama, sanse de izbanda sunt destul de mici…

Cel de-al doilea scenariu este acela in care premierul Tsipras are taria de caracter să anuleze pur şi simplu referendumul, pe motivul că acum ar fi vorba de un alt acord, cu alt text şi cu alţi participanţi, din moment ce FMI-ul ar fi scos din ecuaţie.

Consider ca vcest lucru ar oferi un plus de imagine acestei tari aflate pe buza prapastiei si ar feri si alte state de o eventuala criza!

Ultima posibilitate, dar nu si cea de neluat in seama ar consta in demisia premierului Tsipras, a guvernului, anunţarea unor alegeri anicipate, aceasta în condiţiile în care se pare că există unii lideri politici europeni care ar condiţiona un nou acord cu Grecia de ieşirea de pe scenă a echipei actuale de la guvernare, considerată responsabilă de haosul actual.

As indrazni sa spun ca aceasta turnura n-ar fi deloc imposibila, după ce în cadrul marii demonstraţii pro-europene de la Atena, primarul oraşului, George Kaminis, din opoziţie, a spus că „reala dilemă este un vot Da sau NU adresat Europei şi cea mai bună variantă a momentului ar fi ca Tsipras să părăsească imediat puterea!”

IMF

Numai Bunul Dumnezeu poate salva Grecia de la colaps…

„Marinimoasele” conduceri din trecut au indatorat aceasta frumoasa tara si, sub pretextul „modernizarii” si al organizarii diferitelor evenimente sportive (Olimpiade, concursuri de orice disciplina) au risipit, au tocat mai mult de trei sferturi din cele 9 miliarde de euro care ar fi rezultat.
Unele „guri rele” acuza faptul ca tot acest capital ar fi luat drumul „paradisurilor fiscale” din te miri ce insule…
Acutizandu-se aceasta criza, actualii guvernanti (de stanga) au propus un referendum in care (iertata sa-mi fie observatia), intrebarea e foarte lunga, quasi confuza ce o puteti vedea aici….
Ramane de vazut daca acest lucru va constitui un avantaj, in conditiile acestea!
Oricum, fara sa devin partizan al teoriiilor conspirationiste, planul Ocultei de ingenunchea Grecia, de a o aduce intr-o stare perpetua de saracie, de a o falimenta este pe cale sa se produca!
Masurile punitive si restrictive vin ca un corolar la toate cele existente…
Si-n tot acest timp, poporul, demn si receptiv nu are niciun fel de drept ( in afara celui de a retrage zilnic…”colosala” suma de 60 de euro)…
Tabloul este unul trist, sinistru si deosebit de periculos…
De aceea, referendumul de pe data de 5 iulie cat si rezultatul sau vor trasa o directie atat tarii cat mai ales acestei parti a Europei, de care suntem legati si influentati!

Sa dea Bunul Dumnezeu ca , in masura vredniciei si a posibilitatilor, sa rezolve aceasta inrautatita stare de fapt a lucrurilor!

Cu speranta in ajutorul Divin, al Dvs,

Zadkielix alias Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor -sef la Criteriul National

Sursa foto : www.realitatea.net, google.com 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro