Criteriul National

Destinul Greciei, intre constrangeri si renuntari- CONTRA-EDITORIAL

iulie 01
08:18 2015

 Motto : Nu te increde in tot cainele care da din coada- proverb romanesc

                             ATENTIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZA EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GANDI RATIONAL SI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DORESTE A FI UNUL CONFESIV, SENTIMENTAL DAR SI MILITANT!

grecia_steag_

Grecia a intrat, tehnic, în incapacitate de plăţi, în contextul în care nu a putut plăti tranşa de 1,6 miliarde de euro către Fondul Monetar Internaţional, iar liderii Eurogrup se vor reuni din nou pentru a analiza situaţia de criză…

Cu alte cuvinte, daca Grecia nu era in eurozona, MAI MULT CA SIGUR  nu reusea sa se indatoreze atat de tare pentru ca interveneau niste mecanisme de preventie ale creditorilor. Asa insa, usile au fost larg deschise si in spatele lor stateau mesele incarcate cu bunatati. Intrebarea care se „ridica”, asemeni unei mingi la fileu „suna” asa- Oare ce faci tu, ca stat responsabil? Nu cumva dai buzna pe toate aceste usi deschise si inghiti pana cand iti pocneste stomacul sau iti faci intai analizele, vazand cat poti lua?

Nu de alta , dar glumind amar, acum exista riscul de a te imbolnavi grav…

Poate ca Grecia nu ajungea aici daca niste conducatori responsabili sau daca macar poporul se intreba de unde pot fi platite cele 14 pensii, cele 14 salarii pe an cu care ii ademeneau politicienii lor, daca isi puneau problema cum e posibil ca in tara lor pensia medie sa fie mai mare decat in Germania. Vorba aceea,ca doar din maslini nu s-a auzit pana in prezent sa se culeaga… bani.

De la nivel micro la nivel macro traim intr-o lume plina de tentatii.

CU TOATE ACESTEA, EFECTUL DE BUMERANG SE INTOARCE NEMILOS ASUPRA POPORULUI, DEOARECE ACST POPOR A DAT CREDIT UNOR POLITICIENI CE AU REUSIT „PERFORMANTA” de a ii indatora SI MAI ALES DE A CHELTUI NEJUSTIFICAT acest capital!

Toate sondajele arata ca grecii nu vor sa paraseasca UE si nici zona euro, dar vor sa ramana in conditiile lor. Adica sa traiasca la fel ca nemtii si muncind ca elenii.

Actuala stare de fapt a lucrurilor este departe de a se anticipa. Totusi, in contra-partida, exista cateva scenarii in care statul elen se poate salva.

Primul scenariu vizeaza faptul unei iesiri publice a  premierului Tsipras într-un scenariu la fel de dramatic ca acela când a anunţat referendumul, spunând însă că susţine, în lumina noilor evenimente, răspunsul DA.

Cum bine va dati seama, sanse de izbanda sunt destul de mici…

Cel de-al doilea scenariu este acela in care premierul Tsipras are taria de caracter să anuleze pur şi simplu referendumul, pe motivul că acum ar fi vorba de un alt acord, cu alt text şi cu alţi participanţi, din moment ce FMI-ul ar fi scos din ecuaţie.

Consider ca vcest lucru ar oferi un plus de imagine acestei tari aflate pe buza prapastiei si ar feri si alte state de o eventuala criza!

Ultima posibilitate, dar nu si cea de neluat in seama ar consta in demisia premierului Tsipras, a guvernului, anunţarea unor alegeri anicipate, aceasta în condiţiile în care se pare că există unii lideri politici europeni care ar condiţiona un nou acord cu Grecia de ieşirea de pe scenă a echipei actuale de la guvernare, considerată responsabilă de haosul actual.

As indrazni sa spun ca aceasta turnura n-ar fi deloc imposibila, după ce în cadrul marii demonstraţii pro-europene de la Atena, primarul oraşului, George Kaminis, din opoziţie, a spus că „reala dilemă este un vot Da sau NU adresat Europei şi cea mai bună variantă a momentului ar fi ca Tsipras să părăsească imediat puterea!”

IMF

Numai Bunul Dumnezeu poate salva Grecia de la colaps…

„Marinimoasele” conduceri din trecut au indatorat aceasta frumoasa tara si, sub pretextul „modernizarii” si al organizarii diferitelor evenimente sportive (Olimpiade, concursuri de orice disciplina) au risipit, au tocat mai mult de trei sferturi din cele 9 miliarde de euro care ar fi rezultat.
Unele „guri rele” acuza faptul ca tot acest capital ar fi luat drumul „paradisurilor fiscale” din te miri ce insule…
Acutizandu-se aceasta criza, actualii guvernanti (de stanga) au propus un referendum in care (iertata sa-mi fie observatia), intrebarea e foarte lunga, quasi confuza ce o puteti vedea aici….
Ramane de vazut daca acest lucru va constitui un avantaj, in conditiile acestea!
Oricum, fara sa devin partizan al teoriiilor conspirationiste, planul Ocultei de ingenunchea Grecia, de a o aduce intr-o stare perpetua de saracie, de a o falimenta este pe cale sa se produca!
Masurile punitive si restrictive vin ca un corolar la toate cele existente…
Si-n tot acest timp, poporul, demn si receptiv nu are niciun fel de drept ( in afara celui de a retrage zilnic…”colosala” suma de 60 de euro)…
Tabloul este unul trist, sinistru si deosebit de periculos…
De aceea, referendumul de pe data de 5 iulie cat si rezultatul sau vor trasa o directie atat tarii cat mai ales acestei parti a Europei, de care suntem legati si influentati!

Sa dea Bunul Dumnezeu ca , in masura vredniciei si a posibilitatilor, sa rezolve aceasta inrautatita stare de fapt a lucrurilor!

Cu speranta in ajutorul Divin, al Dvs,

Zadkielix alias Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor -sef la Criteriul National

Sursa foto : www.realitatea.net, google.com 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul