Criteriul National

Detoxifierea de primavara – gust si sanatate

Detoxifierea de primavara – gust si sanatate
martie 28
19:54 2015

Odata cu venirea primaverii organismul poate sa resimta toxinele acumulate pe parcursul sezonului rece. Acesta incepe sa sa simta obosit, slabit si face fata mai greu stresului la care este supus datorita schimbarilor de temperatura destul de bruste. Pentru a ajuta organismul sa treaca cat mai repede de aceste schimbari este bine sa il ajutam cu o cura de detoxfiere. Dupa o astfel de cura organismul va fi revitalizat, remineralizat si se va adaptamult mai repede sezonului cald.

Curele de detoxifiere sunt perfecte dupa excesele din iarna si ajuta la eliminarea toxinelor care se gasesc la nivelul colonului, dar ajuta si la reglarea tensiunii arteriale. Prin detoxifiera organismului prevenim aparitia unor boli cardiovasculare si a diabetului.

Unul dintre secretele eficientei curelor de detoxifiere este consumul de apa. Pe langa consumul de fructe si legume propaspete, este foarte importanta o hidratare corecte, pentru ca vitaminele si mineralele sa fie usor introduse in sistem.

Este bine ca in perioadele de detoxifiere sa nu se faca exces de mancare. Se pot consuma fructe si legume propaspete sau gatite in salate, supe, comporturi, sau in combinatie cu iaurturi si cereala integrale. In aceste perioade este recomandat sa evitati branzeturile grase sau cele procesate ( branza topita), carnea grasa, alimentele care contin zahar si faina. In schimb medici nutritionisti recomanda consumul de smoothi-uri in aceste perioade, care sunt bogate in mierale si vitamine. Aceste combinatii sunt sarace in calorii si au proprietatea de a regla greutatea corporala.

Iata cateva combinatii de smothie pe care le puteti consuma in perioada de detoxifiere.

Smoothie verde, se poate face prin combinarea si mixarea urmatoarelor ingrediente: o jumatate de para, un sfert de avocado, o jumatate de castravete, zeama e la o jumatate de lamaie, cateva fire de coriandru verde, catava frunze de varza, o feliuta de ghimbir amestecate cu apa de nuca de cocos.

O alta reteta cu de smoothie care are in componenta toate elementele unui mic dejun copios se poat obtine prin mixarea unui castrevate, trei vreze de bruxelles, doua bete de apio, un mar vedre si pentru aroma putina coaja de lamaie.

Iubitorii de fructe pot mixa o banana, o ceasca de afine, sau cirese cu un avocado plin de uleiuri si grasimi bune. Genul acesta de combinatii de poate consuma la micul dejun sau pot tine locul gustarilor si a cinei.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo