Criteriul National

Detoxifierea de primavara – gust si sanatate

Detoxifierea de primavara – gust si sanatate
martie 28
19:54 2015

Odata cu venirea primaverii organismul poate sa resimta toxinele acumulate pe parcursul sezonului rece. Acesta incepe sa sa simta obosit, slabit si face fata mai greu stresului la care este supus datorita schimbarilor de temperatura destul de bruste. Pentru a ajuta organismul sa treaca cat mai repede de aceste schimbari este bine sa il ajutam cu o cura de detoxfiere. Dupa o astfel de cura organismul va fi revitalizat, remineralizat si se va adaptamult mai repede sezonului cald.

Curele de detoxifiere sunt perfecte dupa excesele din iarna si ajuta la eliminarea toxinelor care se gasesc la nivelul colonului, dar ajuta si la reglarea tensiunii arteriale. Prin detoxifiera organismului prevenim aparitia unor boli cardiovasculare si a diabetului.

Unul dintre secretele eficientei curelor de detoxifiere este consumul de apa. Pe langa consumul de fructe si legume propaspete, este foarte importanta o hidratare corecte, pentru ca vitaminele si mineralele sa fie usor introduse in sistem.

Este bine ca in perioadele de detoxifiere sa nu se faca exces de mancare. Se pot consuma fructe si legume propaspete sau gatite in salate, supe, comporturi, sau in combinatie cu iaurturi si cereala integrale. In aceste perioade este recomandat sa evitati branzeturile grase sau cele procesate ( branza topita), carnea grasa, alimentele care contin zahar si faina. In schimb medici nutritionisti recomanda consumul de smoothi-uri in aceste perioade, care sunt bogate in mierale si vitamine. Aceste combinatii sunt sarace in calorii si au proprietatea de a regla greutatea corporala.

Iata cateva combinatii de smothie pe care le puteti consuma in perioada de detoxifiere.

Smoothie verde, se poate face prin combinarea si mixarea urmatoarelor ingrediente: o jumatate de para, un sfert de avocado, o jumatate de castravete, zeama e la o jumatate de lamaie, cateva fire de coriandru verde, catava frunze de varza, o feliuta de ghimbir amestecate cu apa de nuca de cocos.

O alta reteta cu de smoothie care are in componenta toate elementele unui mic dejun copios se poat obtine prin mixarea unui castrevate, trei vreze de bruxelles, doua bete de apio, un mar vedre si pentru aroma putina coaja de lamaie.

Iubitorii de fructe pot mixa o banana, o ceasca de afine, sau cirese cu un avocado plin de uleiuri si grasimi bune. Genul acesta de combinatii de poate consuma la micul dejun sau pot tine locul gustarilor si a cinei.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro