Criteriul National

Detoxifierea de primavara – gust si sanatate

Detoxifierea de primavara – gust si sanatate
martie 28
19:54 2015

Odata cu venirea primaverii organismul poate sa resimta toxinele acumulate pe parcursul sezonului rece. Acesta incepe sa sa simta obosit, slabit si face fata mai greu stresului la care este supus datorita schimbarilor de temperatura destul de bruste. Pentru a ajuta organismul sa treaca cat mai repede de aceste schimbari este bine sa il ajutam cu o cura de detoxfiere. Dupa o astfel de cura organismul va fi revitalizat, remineralizat si se va adaptamult mai repede sezonului cald.

Curele de detoxifiere sunt perfecte dupa excesele din iarna si ajuta la eliminarea toxinelor care se gasesc la nivelul colonului, dar ajuta si la reglarea tensiunii arteriale. Prin detoxifiera organismului prevenim aparitia unor boli cardiovasculare si a diabetului.

Unul dintre secretele eficientei curelor de detoxifiere este consumul de apa. Pe langa consumul de fructe si legume propaspete, este foarte importanta o hidratare corecte, pentru ca vitaminele si mineralele sa fie usor introduse in sistem.

Este bine ca in perioadele de detoxifiere sa nu se faca exces de mancare. Se pot consuma fructe si legume propaspete sau gatite in salate, supe, comporturi, sau in combinatie cu iaurturi si cereala integrale. In aceste perioade este recomandat sa evitati branzeturile grase sau cele procesate ( branza topita), carnea grasa, alimentele care contin zahar si faina. In schimb medici nutritionisti recomanda consumul de smoothi-uri in aceste perioade, care sunt bogate in mierale si vitamine. Aceste combinatii sunt sarace in calorii si au proprietatea de a regla greutatea corporala.

Iata cateva combinatii de smothie pe care le puteti consuma in perioada de detoxifiere.

Smoothie verde, se poate face prin combinarea si mixarea urmatoarelor ingrediente: o jumatate de para, un sfert de avocado, o jumatate de castravete, zeama e la o jumatate de lamaie, cateva fire de coriandru verde, catava frunze de varza, o feliuta de ghimbir amestecate cu apa de nuca de cocos.

O alta reteta cu de smoothie care are in componenta toate elementele unui mic dejun copios se poat obtine prin mixarea unui castrevate, trei vreze de bruxelles, doua bete de apio, un mar vedre si pentru aroma putina coaja de lamaie.

Iubitorii de fructe pot mixa o banana, o ceasca de afine, sau cirese cu un avocado plin de uleiuri si grasimi bune. Genul acesta de combinatii de poate consuma la micul dejun sau pot tine locul gustarilor si a cinei.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu