Criteriul National

Dezbatere SUA: Atacurile au început cu câteva ore înainte / Vrea Biden să poarte cască ascunsă în ureche? / A cerut Trump să nu fie întrebat de moții de Covid? – International

Dezbatere SUA: Atacurile au început cu câteva ore înainte / Vrea Biden să poarte cască ascunsă în ureche? / A cerut Trump să nu fie întrebat de moții de Covid? – International
septembrie 29
21:55 2020
Cu doar câteva ore de întâlnire mare față în față între cei doi candidați, tensiunea a crescut brusc, cele două tabere acuzându-se reciproc de minciuni.

Joe Biden nu poartă o cască ascunsă în ureche și nu a cerut mai multe pauze în timpul dezbaterii sale cu Donald Trump, a declarat o purtătoare de cuvânt a candidatului democrat după atacaruile echipei de campanie a lui Trump, potrivit AFP

„Bineînțeles că nu poartă căști și nu am cerut niciodată pauze” în timpul dezbaterii care trebuia să dureze 90 de minute, a declarat Kate Bedingfield, managerul echipei lui Biden, citat de un reporter de la Washington Post.

Potrivit echipei de campanie a lui Donald Trump, cei care conduc campania lui Joe Biden au fost de acord cu o inspecție prealabilă dezbaterii pentru a se asigura că cei doi candidați nu vor purta căști electronice în ureche, dar că aceștia s-ar fi răzgânfit.

Potrivit taberei președintelui, Biden a solicitat, de asemenea, „câteva pauze în timpul dezbaterii, de care președintele Trump nu are nevoie”.

Aceste afirmații au fost respinse categoric de echipa candidatului democrat. Pe de altă parte, a declarat Bedingfield, citată de Washington Post, echipa lui Trump l-a rugat pe moderatorului dezbaterii, pe Chris Wallace, să nu menționeze numărul deceselor Covid în timpul dezbaterii.

După luni de zile în care și-au aruncat tot felul de acuze și invective, a sosit ora confruntării față în față: Donald Trump și Joe Biden se întâlnesc marți noapte în dezbatere, cu 35 de zile înainte de alegerile prezidențiale americane, într-o tensiune foarte mare, potrivit AFP.

Zeci de milioane de americani vor avea ochii ochii țintuiți pe ecranele lor pentru această primă dezbatere între președintele republican, în vârstă de 74 de ani, și fostul vicepreședinte democratic, în vârstă de 77 de ani.

Dacă impactul lor asupra votului rămâne adesea limitat, aceste întâlniri sunt punctele culminante ale campaniei electorale, de la primul tête-à-tête televizat organizat acum 60 de ani la Chicago între John F. Kennedy și Richard Nixon.

În Cleveland, Ohio, un stat cheie care ar putea înclina într-un fel sau altul balanța, cei doi se vor întâlni pe scenă timp de 90 de minute, sub privirea atentă a reporterului Fox News, Chris Wallace, figură respectată în ambele tabere.

Rămas în urmă în sondaje de săptămâni bune, Donald Trump speră la o seară bună – sau la un pas greșit spectaculos din partea adversarului său democrat – pentru a reveni.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul