Criteriul National

Dezbatere SUA: Kristen Welker, moderatoarea ultimei dezbateri prezidențiale, pusă deja sub presiune – Alegeri SUA 2020

Dezbatere SUA: Kristen Welker, moderatoarea ultimei dezbateri prezidențiale, pusă deja sub presiune – Alegeri SUA 2020
octombrie 21
22:06 2020
Va fi capabilă Kristen Welker să evite transformarea în circ a dezbaterii? Reporterul NBC care va găzdui joi cea de-a doua și ultima confruntare directă dintre Donald Trump și Joe Biden, este deja acuzată de echipa președintelui Trump că este pro-democrată, potrivit AFP.

„Kristen Welker este o stângistă democrată”, a declarat luni președintele SUA în Phoenix, potrivit unei strategii dovedite care constă în încercarea de a discredita în prealabil moderatorul dezbaterii.

El i-a dat o tușă mai accentuată marți, menționând că părinții acestui jurnalist care a acoperit Casa Albă din 2011 – prima femeie de culoare care a găzduit o dezbatere prezidențială din 1992 – erau democrați înfocați.

În ianuarie, Donald Trump a felicitat-o însă pe aceeași Kristen Welker pentru funcția de co-prezentator a matinalului de weekend d la NBC.

„Au luat o decizie foarte înțeleaptă”, a spus el. Nativă din Philadelphia, ea i=a cerut imediat un interviu lui Trump, dar nu l-a primit niciodată.

Kristen Welker nu este afiliată politic astăzi și nu a donat niciodată bani unui partid, chiar dacă a fost înregistrată ca democrat în 2012.

Jurnalista în vârstă de 44 de ani ar fi trebuit să preia moderarea celei de-a doua dezbateri prezidențiale programată pentru 15 octombrie, dar aceasta a fost anulat după ce Donald Trump, atunci bolnav de coronavirus, a refuzat să respecte un format virtual.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul