Criteriul National

Dezbaterea finala Trump-Biden, de la ora 3: Format, reguli și moderare / O seară în care Trump va încerca să recuperze în sondaje – Alegeri SUA 2020

Dezbaterea finala Trump-Biden, de la ora 3: Format, reguli și moderare / O seară în care Trump va încerca să recuperze în sondaje – Alegeri SUA 2020
octombrie 23
00:36 2020

Donald Trump și Joe Biden se regăsesc joi seară în fața a milioane de telespectatori pentru un ultim duel televizat, care ar putea oferi ultimul mare prilej președintelui SUA de recupera în sondaje cu 12 zile înainte de vot, potrivit AFP.

Miliardarul furtunos este așteptat ca să-și dubleze atacurile împotriva lui Joe Biden evocând activitățile fiului său Hunter în China și Ucraina, când candidatul democrat era vicepreședinte al lui Barack Obama (2009-2017).

Ultra-protector cu familia sa, Joe Biden va trebui să evite pierderea cumpătului în fața acestor lovituri așteptate. De asemenea, el ar trebui să încerce să reorienteze dezbaterea cu privire la gestionarea de către Donald Trump a pandemiei de coronavirus, care a provocat pierderea a peste 222.000 de vieți în Statele Unite.

„Reuniunea” lor va avea loc la Nashville, Mecca muzicii country din Tennessee, de la ora 3 la 4.30, ora României.

Cum va decurge dezbaterea. Ce va face moderatoarea Kristen Welker

Prima lor dezbatere, la sfârșitul lunii septembrie, la Cleveland (Ohio), se transformase într-un circ plin de atacuri și jigniri.

Atunci, candidatul democrat în vârstă de 77 de ani îl numise pe cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite, în vârstă de 74 de ani, „mincinos”, „rasist” și apoi „clovn”. „Nu este nimic inteligent la tine”, a replicat fostul om de afaceri din New York.

Și nimic nu indică faptul că tonul va fi, de data aceasta, mai curtenitor sau mai constructiv între cei doi candidați, care vor fi separați de pereți din plexiglas din cauza Covid-19.

Echipele celor doi candidați au anunțat cu câteva ore înainte de întâlnirea față în față că au dat rezultate negative.

Pentru a evita haosul și întreruperile primei lor confruntări, microfonul fiecărui candidat va fi dezactivat în primele două minute de vorbire ale celuilalt.

Argument avansat în special de președintele american: părinții acestui jurnalist în vârstă de 44 de ani sunt democrați.

Donald Trump refuzase o dezbatere virtuală pe 15 octombrie, un format propus pentru a evita riscul de infecție după diagnosticul său pozitiv cu coronavirus.

O ultimă oportunitate pentru Trump să recupereze?

Kyle Kondik, analist politic la Universitatea din Virginia, consideră că acest tête-à-tête este pentru Donald Trump „una dintre ultimele oportunități de a schimba cursul cursei”.

Pentru Joe Biden, obiectivul este în primul rând evitarea oricărui pas greșit „pentru a nu da muniție echipei Trump”.

Temându-se să fie președintele unui singur mandat, republicanul și-a accentuat în ultimele zile atacurile personale asupra integrității adversarului său, susținând că familia Biden este o „întreprindere criminală”.

El repetă această acuzație de câteva săptămâni, fără dovezi concrete care să o susțină și chiar a cerut ministrului justiției să investigheze.

Trump merge peste tot, Obama face campanie în locul lui Biden

La rândul său, și pentru a treia zi consecutivă, Joe Biden a rămas acasă la el în Delaware, fără a avea niciun eveniment public de pe agenda sa.

„Nu mă interesează sondajele”, a spus el din Philadelphia, amintind că au fost favorabile în 2016 pentru Hillary Clinton înainte de înfrângerea ei surpriză.

„O mulțime de oameni au rămas acasă, au fost leneși și mulțumiți”, a spus el. „Nu de data aceasta! Nu la aceste alegeri!”, a declarat el.

Într-o acuzație dură împotriva succesorului său, Barack Obama a denunțat un președinte care s-a arătat incapabil să-și ia postul „în serios”.

„Tweeturile în timp ce te uiți la televizor nu rezolvă probleme”, a șoptit el.

Fostul președinte va zbura sâmbătă la Miami, Florida, un alt stat crucial pentru victorie, unde Joe Biden are un avans strâns în sondaje.

De la Gastonia, Carolina de Nord, Trump a vorbit pe scurt de intrarea în campanie a predecesorului său, asigurând că este o veste bună.

„Nimeni nu a militat pentru Hillary la fel de mult ca Barack Obama”, a spus el.

 • Alegeri SUA 2020. Cum se văd din tabăra democraților, înainte de ultima dezbatere prezidențială, dezvăluirile despre fiul lui Joe Biden. Interviu cu Radu Florescu, președintele „Democrats Abroad Romania”
 • Comentarii

  Comentarii

  Articole similare

  Editia Digitala

  Criteriul National prima pagina

  EDITORIAL

  România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

  danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

  Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
  Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

  Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

  A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

  Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

  Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

  Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

  Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

  citeste in continuare

  REDACTIA

  Director fondator: Daniel C. Iorgu

  Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

  Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

  Editorialist: Florin Budescu

  Corespondent UK: Alina Pop

  Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

  Fotoreporter: Daniel Paun

  Reporter: Daniel Hintergraber

  Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

  Disclaimer

  Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

  Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

  CONTACT

  CRITERIUL NATIONAL
  Cotidian online de stiri si atitudine
  ISSN 2393-4891
  ISSN-L 2393-4891

  Redactie: contact@criteriul.ro

  Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

  Citeste si:

  nationalul logo

  Constanta Mea

  Prahova Mea

  Brasovul Meu

  Parteneri media exclusiv

  Revista presei Raspandacul