Criteriul National

Dezvăluiri bombă! Care este legătura dintre vicepremierul Viorel Ștefan și compania care deține porturile Constanța, Midia și Mangalia | Criteriul National

Dezvăluiri bombă! Care este legătura dintre vicepremierul Viorel Ștefan și compania care deține porturile Constanța, Midia și Mangalia | Criteriul National
ianuarie 26
17:33 2019

Dan Tivilichi este ”produsul” unui grup din PSD cu origini la Galaţi, susţine evz.ro. Viorel Ștefan a intrat în partid în 1993 şi a deţinut trei mandate de senator şi două de deputat. El a fost şi ministru al Finanţelor Publice dar a fost remaniat după mai multe critici venite din partea lui Liviu Dragnea. Conform propriului CV, vicepremierul Ștefan şi-a început activitatea în anul 1980 ca economist în cadrul Navrom Galaţi. În perioada 1991 – 1997, Viorel Ștefan a fost director al Navrom Galaţi, iar din 1997 până în 2002 a fost preşedintele companiei. Între timp Navrom Galaţi. Conform declaraţiei de avere, vicepremierul Viorel Ștefan deţine acţiuni la Navrom Bac, Navrom Reparaţii şi TTS SA societăţi care fac parte din grupul Navrom Galaţi. Grupul de firme Navrom Galaţi din care face parte şi TTS SA este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa transportului fluvial, dar şi un operator important ce deţine facilităţi portuare (dane de operare) în Portul Constanţa, închiriate de la CN APMC SA.

„Protect – Infrastructură pentru operaţiuni sigure şi pentru protecţia mediului în Portul Constanţa” este un proiect derulat de CN APMC SA şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility – CEF). Valoarea totală a proiectului este de 12,5 milioane de euro. Perioada de implementare a proiectului: 01.07.2016 – 31.07.2019. La licitaţie s-au înscris următoarele firme: SC Citadina 98 SA, SC Tancrad SRL, SC Utilnavorep SA, SC Ave Tebia SRL, SC Saga Energy SRL, ACSA Obras E Infraestructuras SAU. Câştigătoare a fost declarată S.C. Ave Tebia SRL. De fapt este vorba despre un consorţiu format din Ave Tebia SRL, Consal Trade SRL şi Aduro Impex SRL. Cele trei companii trebuiau să se ocupe de întocmirea proiectului, construirea unei platforme betonate, construirea unei staţii de epurare, şi extinderea cheului DA2 cu 130 m. Staţia de epurare va prelua şi trata apele uzate rezultate de la navele aflate în tranzit în Portul Constanţa. Cu toate că mai sunt aproximativ cinci luni până la finalizarea proiectului, nici măcar proiectul nu este finalizat.De foarte mulţi ani în porturile maritime româneşti preluarea apelor uzate de santină de la navele aflate în tranzit se face cu nave vechi, depăşite fizic şi moral. Stocarea şi neutralizarea acestor ape reziduale este o problemă acută pentru CN APMC SA. Portul Constanţa nu are nave specializate şi nici facilităţi de tratare şi epurare a apelor uzate de la navele aflate în tranzit. Tancul colector, „Canara”, nava specializată în preluarea apelor uzate de la nave ce aparţine CN APMC SA are peste 40 de ani vechime şi din punct de vedere tehnic nu mai îndeplineşte condiţiile de navigaţie. De câţiva ani nava este legată la chei şi este folosită doar ca tanc colector. În această situaţie se impunea achiziţionarea unei nave moderne care să poată prelua în condiţii de siguranţă apele uzate de la vapoarele aflate în tranzit. Soluţia a fost tot proiectul Protect care include proiectarea, construirea şi livrarea unei nave tanc de 500tdw.

Ce companie aflată în sfera de influenţă a vicepremierului şi-a adjudecat nava şi cum încearcă Dan Tivilichi să dreagă busuiocul citiţi mai departe pe evz.ro

CRITERIUL NATIONAL
www.criteriul.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei