Criteriul National

Dezvăluiri bombă! Care este legătura dintre vicepremierul Viorel Ștefan și compania care deține porturile Constanța, Midia și Mangalia | Criteriul National

Dezvăluiri bombă! Care este legătura dintre vicepremierul Viorel Ștefan și compania care deține porturile Constanța, Midia și Mangalia | Criteriul National
ianuarie 26
17:33 2019

Dan Tivilichi este ”produsul” unui grup din PSD cu origini la Galaţi, susţine evz.ro. Viorel Ștefan a intrat în partid în 1993 şi a deţinut trei mandate de senator şi două de deputat. El a fost şi ministru al Finanţelor Publice dar a fost remaniat după mai multe critici venite din partea lui Liviu Dragnea. Conform propriului CV, vicepremierul Ștefan şi-a început activitatea în anul 1980 ca economist în cadrul Navrom Galaţi. În perioada 1991 – 1997, Viorel Ștefan a fost director al Navrom Galaţi, iar din 1997 până în 2002 a fost preşedintele companiei. Între timp Navrom Galaţi. Conform declaraţiei de avere, vicepremierul Viorel Ștefan deţine acţiuni la Navrom Bac, Navrom Reparaţii şi TTS SA societăţi care fac parte din grupul Navrom Galaţi. Grupul de firme Navrom Galaţi din care face parte şi TTS SA este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa transportului fluvial, dar şi un operator important ce deţine facilităţi portuare (dane de operare) în Portul Constanţa, închiriate de la CN APMC SA.

„Protect – Infrastructură pentru operaţiuni sigure şi pentru protecţia mediului în Portul Constanţa” este un proiect derulat de CN APMC SA şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility – CEF). Valoarea totală a proiectului este de 12,5 milioane de euro. Perioada de implementare a proiectului: 01.07.2016 – 31.07.2019. La licitaţie s-au înscris următoarele firme: SC Citadina 98 SA, SC Tancrad SRL, SC Utilnavorep SA, SC Ave Tebia SRL, SC Saga Energy SRL, ACSA Obras E Infraestructuras SAU. Câştigătoare a fost declarată S.C. Ave Tebia SRL. De fapt este vorba despre un consorţiu format din Ave Tebia SRL, Consal Trade SRL şi Aduro Impex SRL. Cele trei companii trebuiau să se ocupe de întocmirea proiectului, construirea unei platforme betonate, construirea unei staţii de epurare, şi extinderea cheului DA2 cu 130 m. Staţia de epurare va prelua şi trata apele uzate rezultate de la navele aflate în tranzit în Portul Constanţa. Cu toate că mai sunt aproximativ cinci luni până la finalizarea proiectului, nici măcar proiectul nu este finalizat.De foarte mulţi ani în porturile maritime româneşti preluarea apelor uzate de santină de la navele aflate în tranzit se face cu nave vechi, depăşite fizic şi moral. Stocarea şi neutralizarea acestor ape reziduale este o problemă acută pentru CN APMC SA. Portul Constanţa nu are nave specializate şi nici facilităţi de tratare şi epurare a apelor uzate de la navele aflate în tranzit. Tancul colector, „Canara”, nava specializată în preluarea apelor uzate de la nave ce aparţine CN APMC SA are peste 40 de ani vechime şi din punct de vedere tehnic nu mai îndeplineşte condiţiile de navigaţie. De câţiva ani nava este legată la chei şi este folosită doar ca tanc colector. În această situaţie se impunea achiziţionarea unei nave moderne care să poată prelua în condiţii de siguranţă apele uzate de la vapoarele aflate în tranzit. Soluţia a fost tot proiectul Protect care include proiectarea, construirea şi livrarea unei nave tanc de 500tdw.

Ce companie aflată în sfera de influenţă a vicepremierului şi-a adjudecat nava şi cum încearcă Dan Tivilichi să dreagă busuiocul citiţi mai departe pe evz.ro

CRITERIUL NATIONAL
www.criteriul.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul