Criteriul National

Dezvaluiri: Care sunt TARIFELE (SPAGA) PSD pentru NUMIRI în funcţii la nivel local

Dezvaluiri: Care sunt TARIFELE (SPAGA) PSD pentru NUMIRI în funcţii la nivel local
aprilie 06
16:10 2015

Conform publicatiei Comisarul.ro aflam care sunt tarifele prestate de PSD (Partidul Social Democrat) pentru numirile politice pe diverse functii locale din tara.

Tarife pentru functii locale-medii pe ţară:

Director APIA – 50.000 euro – salariu lunar 8.000 lei

Director OJPDRP – 30.000 euro – salariu lunar 7.000 lei

Director ITM – 40.000 euro – salariu lunar 7.000 lei

Director HIDROELECTRICA -100.000 euro – salariu lunar 9.000 lei

Director CJAS – 60.000 euro – salariu lunar 7.000 lei

Director Spital Judeţean – 70.000 euro – salariu lunar 9.000 lei

Inspector Şcolar General – 25.000 euro – salariu lunar 7.000 lei

Director Ambulanţă – 50.000 euro – salariu lunar 9.000 lei

Director AJOFM – 40.000 euro – salariu lunar 7.000 lei

Director DSV – 30.000 euro – salariu lunar 7.000 lei

Director Apele Române – 40.000 euro -salariu lunar 7.000 lei

Director Garda de Mediu – 40.000 euro -salariu lunar 7.000 lei

Aceste şpăgi nu intră în buzunarul unui singur individ, aşa cum s-ar crede. Ele se duc la cel care îl susţine pe cel promovat în dregătorie. El poate fi preşedintele Consiliului Judeţean, un deputat, un senator sau un om de afaceri care a sponsorizat partidul în alegeri.

Aceste sume, în funcţie de zona geografică a ţării, ajung şi la valori mult mai mari. Bugetul unei Sucursale HIDROELECTRICA poate ajunge, de exemplu, şi la 5000 de miliarde lei vechi. Iar bugetul mediu al unei Case Judeţene de Asigurări de Sănătate este de 4000 de miliarde lei vechi. Iar cel al unui Spital Judeţean de Urgenţă este de cel puţin 1000 de miliarde vechi.

Iată, de exemplu. cât câştigă din şpăgile uzuale, lunar, un manager de Spital Judeţean, în lei vechi

– 500-600 milioane de la furnizorii de medicamente. Suma este medie pentru că plăţile se fac la perioade de timp variabile, iar banii se plătesc la momentul semnării ordinelor de plată. Suma reprezintă un comision mediu de 5-7 la sută pentru că furnizorii mai achită comisioane şi unor şefi de secţie şi directorului economic.

– 250-350 milioane de la furnizorul de alimente. Şi această sumă este tot medie, tot din cauza diverselor întârzieri la plată.

– 250-350 milioane din contractele de curăţenie, spălătorie, achiziţia de diverse materiale

Comentarii

Comentarii

Tags
PSD

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo