Criteriul National

DEZVĂLUIRI ! ! ! Dacii şi Ştefan cel Mare vor fi interzişi de legea antilegionară?!?

septembrie 24
07:54 2015

Acest document mi-a fost oferit în exclusivitate de către un prieten.Am decis să l fac public, deoarece contextul social şi politic ar impune acest drept!

Las pe fiecare dintre să l parcurgă şi să aibe libertatea de a înţelege, de a filtra informaţia cât şi de a reacţiona, de a comenta! Vă mulţumesc în numele întregii redacţii a ziarului Criteriul Naţional!

 

zvasticaaaReprezentări străvechi, atât simbolul Yin Yang, cât și Svastica, au fost descoperite pe artefacte cu o vechime de peste 7.000 de ani, pe Teritoriul României, punând sub semnul întrebării presupusa lor origine orientală. Pentru că dacă le găsim aici, avem dreptul să ne întrebăm dacă nu cumva locul lor de pornire către celelate părți ale lumii se află într-o zonă mai largă ce include și teritoriul de astăzi al României?!
În ceea ce privește spațiul carpato-danubiano-pontic, în special simbolului Svasticii îi poate fi urmărită evoluția pornind din cultura Turdas Vinca, trecând prin Cucuteni și cea traco-geto-dacă, până în Evul Mediu și perioada contemporană.Dovezile care subilniază acest lucru sunt incontestabile iar prezența Svasticii aici, înaintea celorlalte culturi europene pare să ne indice încă o dată locul adevărat al Vetrei Vechii Europe.Într-o țară cu o putere politică responsabilă și cu lideri ai mediului științific dedicați cu adevărat interesului național, bogăția arheologică pe care o avem ar fi trebuit să fie de mult valorificată, în așa fel încât toți românii să fie conștienți de moștenirea pe care o au.

stefan

Tocmai de aceea, o parte din responsabilitatea redescoperirii istoriei noastre îi revine societății civile, din care faci parte și tu. Iar dacă tu, care ne urmărești activitatea, trimiți mai departe informația pe care noi o prezentăm, vom avea cu toții foarte mult de câștigat!

Dar acum , fără să vă şochez voi trece direct la subiect! Poate că aţi auzit de ” celebra” lege  în care actualii guvernanţi vor să interzică orice fel de menţionare, de promovare a unor simboluri legionare, fasciste pentru a nu crea discordie în societate.

Așa numita lege antilegionară permite, așa cum s-a dovedit deja, abuzuri imense în mâna urmașilor bolșevicilor, cei care și-au dorit-o și care încearcă și vor încerca să îi elimine din istorie pe marii intelectuali și eroi români care au luptat împotriva părinților lor comuniști.

Faptul că se încearcă eliminarea din istorie a unor nume cu greutate precum Petre Țuțea sau Mircea Eliade, de exemplu reprezintă doar începutul. Dacă li se va permite, vor ataca multe alte repere.

În logica extrem de haotică, perversă, cu tupeul acestora, nu m-ar mira ca în etapa a doua să cadă victimă şi Mihai Eminescu, cel despre care diverși ciumpalaci intelectuali au făcut afirmații murdare, pretinzând că e un balast pentru cultura noastră…

În etapa a treia, nu am fi foarte surpinși ca Alexandru Florian, pupătorul de moaște comuniste și actualul președinte al Institului Elie Wiesel, să aibe neobrăzarea de a striga în cheie proletară că dacii trebuie interziși pentru că foloseau svastica și, deci, erau cu siguranță fasciști, că, eventual, fascismul a început cel puțin pe vremea lor și a fost dus mai departe de tradiția populară românească (fascistă și ea, atâta vreme cât folosea svastica în motivele brodate pe îmbrăcăminte.

Ca să nu mai vorbim despre faptul că portul popular devenise „uniformă” a Mișcării Legionare, ceea ce transformă portul popular românesc într-o chestie fascistă, nu-i așa?!?) și chiar de Ștefan cel Mare care a îndrăznit să pună mai multe svastici pe piatra de mormânt a fostei sale soții, Maria de Mangop.

Motive populare cu svastica

 

maria de mangop

Desigur, după o privire mai atentă a vânătorilor de svastici și “fascism” s-ar putea să se sesizeze și în legătură cu  străvechile culturi Cucuteni sau Turdaș-Vinca, întrucât, fără acordul Institutului Elie Wiesel, au folosit încă de acum 7.000 de ani svastica pe vasele lor ceramice. Un motiv suficient pentru a interzice ceramica cucuteniană și Tăblițele de la Tărtăria…, pentru că ar fi expresia unor culturi extremiste…

svastica cucuteni

Svastica in turdas vinca

Și exemplele absurde ar putea continua, cu aceeași amară ironie!

Singurul lucru care nu trebuie interzis în România este fără doar şi poate…comunismul, cel despre care Alexandru Florian, fiul ideologului marxist Radu Florian, a avut numai cuvinte de admirație!

Că de, o restaurație bolșevică nu se poate face decât privind cu respect și admirație la operele lui Marx, și doar prin intermediul fiilor marilor bolșevici, puși la multe dintre butoanele de unde se manevrează mersul lucrurilor în România, ASTĂZI! Că așa este într-o țară aflată sub ocupație!

De aceea, fără să devin şovin, până una-alta, cu acea deschidere necesară în a judeca drept şi a avea opinii proprii, vă las pe Dumneavoastră să trageţi concluziile…

Surse foto www.reikicenter.ro,quadratus.wordpress.comadevaruldespredaci.rolupuldacicblogg.wordpress.com

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

  1. Partizanu
    Partizanu septembrie 24, 18:28

    Mai DANIELE inainte de a scrie acest articol trebuia sa mergem inpreuna la mozaicu roman acolo unde se ascund baieti aia cu sortule si manusi sub DOUA ZVASTICI CONSTRUITE DE ROMANI. Asa ca si romanii sunt fascisti nu numai dacii.

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro