Criteriul National

Dezvaluiri: De ce isi permite IKEA sa vanda mancare ieftina?

Dezvaluiri: De ce isi permite IKEA sa vanda mancare ieftina?
iunie 12
15:51 2015

Un fost angajat al companiei a explicat ce se află, de fapt, în spatele acestei strategii.

Într-un mod extrem de subtil, IKEA îşi manipulează clienţii cu preţurile mici la mâncare pentru a întări, de fapt, ideea că este un retailer de mobilă cu preţuri decente, scrie Wall-Street.ro.

Spre exemplu, poate că vrei să îţi cumperi o canapea, iar la IKEA costă 2000 de lei. Dacă nu ai cercetat bine piaţa înainte, nu vei şti dacă preţul este rezonabil sau nu. Totuşi, faptul că poţi cumpăra un meniu cu chifteluţe suedeze cu circa 10 lei sau, mai mult, un hot-dog cu un leu, îţi va induce în subconştient ideea că produsele din magazin sunt în general ieftine.

Aşadar, compania îşi asumă o mică pierdere în ceea ce priveşte restaurantul, pe care o acoperă ulterior cu vânzările de mobilă.

Potrivit MEDIAFAX, magazinul IKEA din Băneasa a înregistrat vânzări de 468,4 milioane lei (106 milioane euro) în anul de catalog 2014, în creştere cu 6,45% faţă de anul anterior.

Magazinul a fost vizitat de 3,232 milioane persoane în perioada analizată, cu 30.820 mai multe faţă de anul precedent, acestea achiziţionând 13,2 milioane de produse, potrivit unui comunicat al IKEA România. Din cele peste 13 milioane de produse vândute, 60% au fost obiecte de mobilier, iar 40% accesorii şi decoraţiuni.

Departamentul IKEA Food, compus din restaurantul IKEA, magazinul de delicatese suedeze şi bistro, a înregistrat vânzări de 34 milioane lei, cu 3% mai mari faţă de anul trecut. IKEA România are aproape 500 de angajaţi şi a deschis magazinul din Băneasa în 2007.

Retailerul suedez de mobilier şi decoraţiuni a fost fondat în 1943 de Ingvar Kamprad şi numără peste 350 de magazine la nivel mondial.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo