Criteriul National

Dictatorul Kim Jong Un, călare pe calul alb, urcând cel mai înalt munte din Coreea de Nord. Ce ar putea însemna noul exercițiu de imagine pentru relația cu SUA – Esential

Dictatorul Kim Jong Un, călare pe calul alb, urcând cel mai înalt munte din Coreea de Nord. Ce ar putea însemna noul exercițiu de imagine pentru relația cu SUA – Esential
octombrie 16
12:56 2019
Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un recurge din nou la exerciții de imagine în tentativa de a-și consolida poziția de mare lider, înfățișînud-se de data asta în ipostaza de erou pe calul alb. Agenția de presă de stat a publicat mai multe poze cu dictatorul în timp ce acesta urcă pe cel mai înalt munte din țară, călare pe un cal alb, prin zăpadă.

Este vorba despre Muntele Paektu, care are o valoarea simbolică pentru identitatea națională, fiind considerat locul de naștere al tatălui lui Kim Jong Un.

Nu este pentru prima dată când acesta urcă pe muntele înalt de 2.750 metri, iar analiștii comentează că astfel de gesturi au precedat mereu anunțuri importante pentur țară, scrie BBC News.

„Ascensiunea sa călare pe muntele Paektu este un eveniment de o mare însemnătate în istoria revoluției coreene„, a relatat agenția de presă de stat KCNA.

„Stând călare pe calul său, în vârful muntelui Paektu, Kim Jong Un și-a amintit cu profundă emoție drumul bătăliei arzătoare pe care a dus-o pentru marea cauză a construirii celei mai puternice țări, cu o credință și o voință la fel de puternice ca muntele Paektu„, a mai relatat presa locală.

Ultimele vizite ale lui Kim Jong-un la muntele Paektu au precedat decizii majore. În 2017, Kim Jong Una a vizitat muntele cu câteva săptămâni înaintea mesajul său adresat națiunii, ocazie cu care a transmis un semnal privind dezghețarea relațiilor diplomatice cu Coreea de Sud.

Acum, există speculații potrivit cărora Kim Jong Un ar putea să revină asupra promisiunii sale privind stoparea testelor nucleare, în condițiile în care discuțiile cu președintele american Donald Trump sunt în impas, liderul de la Casa Albă fiind oricum implicat în alte subiecte arzătoare cum ar fi ancheta parlamentară legată de scandalul Ucraina și criza din Siria.

De asemenea, se speculează că gestul dicatorului coreean ar fi menit să atragă atenția administrației Trump, având în vedere că acesta a acordat SUA un răgaz până la sfârșitul anului în curs pentru a veni cu o propunere de acord privind denuclearizarea. Kim a cerut, în repetate rânduri, renunțarea la sancțiunile impuse de Washington în schimbul denuclearizării.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul