Criteriul National

Die Welt: Cecurile acordate de Donald Trump drept ajutor pe timp de pandemie au aterizat din greșeală în Austria – International

Die Welt: Cecurile acordate de Donald Trump drept ajutor pe timp de pandemie au aterizat din greșeală în Austria – International
septembrie 09
03:57 2020
Guvernul Statelor Unite ale Americii a prevăzut cecuri în valoare de 1.200 de dolari fiecare pentru milioane de americani, gândite drept ajutor pe timpul pandemiei de coronavirus. Din cauza unor greșeli informaționale, mai mult de 100 de cecuri au ajuns la cetățeni austrieci de la care, din fericire, au fost răscumpărate, potrivit Die Welt, citat de Rador.

Cecurile semnate de președintele american Donald Trump pentru a combate consecințele economice ale crizei provocate de pandemia de coronavirus au aterizat la mai mulți austrieci. Potrivit companiei de radio și televiziune ORF, peste 100 de astfel de cecuri în valoare de 1.200 de dolari fiecare (aproximativ 1.000 de euro) au fost încasate de către bănci. Printre beneficiarii de drept se numără și un pensionar din Linz care a lucrat cândva, pentru o scurtă perioadă de timp, în SUA. La început el a crezut că este vorba despre o glumă proastă, dar banca a verificat autenticitatea cecului și puțin mai târziu avea banii în cont.

Motivul „binecuvântării în numerar” ar putea fi o confuzie de date făcută de către autoritățile americane, având în vedere că guvernul SUA a trimis multe cecuri destinate să contribuie la depășirea perioadei de criză generată de pandemia de coronavirus.

Cetățenii americani cu un salariu anual de până la 75.000 de dolari au primit cecuri de 1.200 de dolari, iar cuplurile în care ambii parteneri sunt salariați, având un venit anual de până la 150.000 de dolari, au primit în total cecuri de 2.400 de dolari. Au fost realizate, de asemenea în mod eronat, plăți către mai mult de un milion de persoane decedate. Se pare că, înainte de a trimite ajutoarele, departamentul finanțelor și autoritățile fiscale nu și-au corelat datele cu rapoartele persoanelor decedate întocmite de autoritatea de securitate socială.

În cazul pensionarului din Linz o mare parte din bani vor putea reveni în SUA, pentru că austriacul a anunțat că, atunci când restricțiile de călătorie se vor reduce, va pleca în cele din urmă din nou în vacanță acolo.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul