Criteriul National

Die Welt: Cercetătorii de la Berlin raportează descoperirea unor anticorpi „extrem de eficienți” – Coronavirus

Die Welt: Cercetătorii de la Berlin raportează descoperirea unor anticorpi „extrem de eficienți” – Coronavirus
septembrie 25
00:17 2020
Sezonul rece și, implicit, gripal este chiar după colț. În prezent, pentru a evita dubla infectare cu gripă sezonieră și cu noul coronavirus, multe persoane, mai ales cele aparținând grupurilor de risc, sunt vaccinate. Oamenii de știință au extras aproape 600 de anticorpi diferiți din sângele celor infectați cu noul coronavirus și au creat alți anticorpi în mod artificial. Studiile inițiale arată că această descoperire i-ar putea ajuta pe cei care sunt deja infectați, scrie ziarul german Die Welt, citat de Rador.

Potrivit declarațiilor, cercetătorii din Berlin au descoperit anticorpi „extrem de eficienți” împotriva coronavirusului. Oamenii de știință de la spitalul universitar Charité din Berlin și cei de la Centrul German pentru Boli Neurodegenerative din Bonn urmăresc acum dezvoltarea așa-numitei vaccinări pasive, adică vaccinarea cu anticorpi, nu cu virus atenuat.

Anticorpii pot fi administrați pentru a oferi protecție imediată, preventiv sau chiar pentru cei care sunt deja bolnavi. Specimenele de anticorpi deosebit de eficiente pot fi apoi reproduse artificial.

Conform informațiilor, anticorpii descoperiți se prind de virus, împiedicându-l să pătrundă în celule și să se înmulțească. Studiile pe hamsteri au demonstrat eficiența. „Dacă anticorpii au fost administrați după infectare, hamsterii au dezvoltat cel mult simptome ușoare ale bolii”, a explicat Jakob Kreye, coordonatorul proiectului de cercetare. În plus, administrarea preventivă a anticorpilor a făcut ca animalele să nu se îmbolnăvească deloc.

Potrivit spitalului universitar Charité, trei dintre anticorpii identificați până acum sunt deosebit de promițători în dezvoltarea clinică viitoare, pentru care cercetătorii lucrează în colaborare cu compania de biotehnologie Miltenyi Biotec. Prin urmare, pe lângă tratarea persoanelor bolnave, protecția preventivă a persoanelor sănătoase este un alt mod de a folosi acești anticorpi.

Diferența față de o vaccinare activă este că, odată cu vaccinarea pasivă, se administrează anticorpi uzați, care dispar din organism după un anumit timp. De regulă, protecția prin vaccinarea pasivă nu este la fel de rezistentă în timp precum cea activă, fapt pentru care „o vaccinare pasivă își face efectul aproape imediat, față de o vaccinare activă în urma căreia anticorpii trebuie mai întâi produși de către organism”, susțin cercetătorii.

Încrederea într-un vaccin este momentan, la nivel mondial, mai mică de 75%, iar fiecare a doua persoană din Germania nu vrea să fie vaccinată împotriva noului coronavirus.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul