Criteriul National

Diferențe dintre o democrație consolidată și o țară teoretic desprinsă din fostul bloc sovietic acum 30 de ani + – Ziarul Incisiv de Prahova

Diferențe dintre o democrație consolidată și o țară teoretic desprinsă din fostul bloc sovietic acum 30 de ani + – Ziarul Incisiv de Prahova
decembrie 11
23:25 2021

Pe Facebook, avocata Ingrid Mocanu a aratat cine este initiatorul proiectului de lege al Guvernului privind cadorisirea SRI cu toate conversatiile romanilor purtate pe Whatsapp, Facebook si alte chaturi (click aici pentru a citi). Ne referim la ministrul Mediului Tanczos Barna, cel care acum cateva luni activa ca ministru interimar al Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii (vezi facsimil).


Iata ce a comentat Ingrid Mocanu:

Stiti cine este ministrul care a promovat, in calitate de initiator, mult-discutata lege care permite serviciilor secrete sa supravegheze in masa, pe toate retelele: whatsapp, signal, telegram, facebook mesenger? Da, fix Tanczos Barna, ministrul interimar al cercetarii, inovarii si digitalizarii, cot la cot cu Vlad Stoica, fostul sef de cabinet al lui Victor Ponta. Da, acel Ponta care a gonit-o pe Pivniceru din functie si a numit-o repede pe Kovesi Procuror-Sef al DNA… dupa care mieuna ca i-a inscenat DNA-ul dosare pe nedrept.

Da, acel Tanczos despre care va spuneam ieri ca si-a scos din CV cursul de la Colegiul SRI, absolvit in aceeasi generatie cu Anaconda.

PS – Si ungurul e frate cu romanul… securist … sa fie cu nediscriminare in functie de etnie la Secu ????

PPS – atasez semnaturile de pe expunerea de motive la lege, astfel cum a fost initiata de minunatii absolventi de studii de Secu… sa n-avem vorbe undeva ????

#va_pupam_pe_interceptari ????”.

Absolut intamplator, vorbim despre acelasi Tanczos Barna care si-a scos din CV studiile de la Colegiul Superior de Siguranta Nationala (CSSN) al aceluiasi Serviciu Roman de Informatii, dupa cum a evidentiat avocata Mocanu joi pe Facebook, conform celor de la Lumea Justitiei:

Gata! M-am suparat pe UDMR. Pai bine, mai, Kelemen, sa vrei tu sa dai buletine de identitate doar pentru cetatenii Tinutului Secuiesc? Pai si noua, romanasilor, nu vrei sa ne dai acte de ungurasi? Si chiar, domnu’ Tanczos Barna, de ce v-ati scos din CV studiile de la Colegiul SRI – CSSN? Da, ala pe care l-ati facut chiar in grupa cu Anaconda-Elena Istode. Va este rusine? L-ati pastrat doar pe ala de la Colegiul National de Aparare, care vi s-a parut mai putin rusinos?

Si cand te gandesti cum isi rupeau hainele de pe ei la vremea aia sa prinda si ei cate un loc pe la colegiul ala care ii facea oameni mari ????

E frumos, iepurasi? V-a facut oameni mari si acum va e rusine cu el? ????

PS – hai, lasati-ne tarisoara in pace si daca aveti chef de alte acte de identitate, luati de la Orban (cel Rau)… ca ”e” mai bune ????

#nu_mai_securiti

#nu_mai_plasmuiti_acte ????”. (Cerasela N.).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul